60 Yıllık Çalışan Bilgisayar!

60 Yıllık Çalışan Bilgisayar! 04 Eylül 2009 11:39

İngiltere'de bir üniversitede bulunan WITCH adlı bilgisayar, hala çalışmasıyla insanları şaşırtıyor.

Atomik enerji araştırmalarında kullanılmak üzere 1949 yılında kurulan, 1951 yılında da çalışmaya başlayan Harwell bilgisayarı (diğer adıyla WITCH, Wolverhampton Instrument for Teaching Computing from Harwell), 1973 yılına kadar görevini başarıyla yerine getirmişti. 1973 yılından beri  İngiltere'deki Wolverhampton Üniversitesi'nde duran bilgisayar, öğrenciler tarafından uygulamalı olarak kullanılmaktaydı.

 

Bilgisayar şimdi bir müzeye kaldırılıyor ve bu müzede sergilenecek. 60 yaşındaki bilgisayar TNMOC Müzesi'ne (Ulusal Bilgisayar Müzesi) götürülmek isteniyor fakat taşınma probleminden dolayı bu işin sorunsuz bir şekilde yapılıp yapılamayacağı belirsizliğini koruyor. Transistörler aracılığıyla çalışan bilgisayar, 2,4 metreye 5 metre boyutlarında.

:: Bu bilgisayarı kullanmak ister miydiniz?

Yazan: Akhun Aktosun
SDN - http://shiftdelete.net

Akhun AktosunYazar: Akhun Aktosun

"İstikbal Göklerdedir" sözünü benimseyen Akhun, bir yandan astronomi okuyup, bir yandan da bilişim dünyasında kendine sağlam bir kariyer yapmaya çalışıyor.


Yazarın diğer haberlerine ulaşmak için tıklayın.


Bu yazı, 1608 kez okundu.


Reklam yukleniyor



1 SDN Okuru - 04 Eylül 2009 13:53

üff neler yapılmazdı bu bilgisayarla (:

2 SDN Okuru - 04 Eylül 2009 15:49

teknoloji nerden nereye şimdi leptaplar war insan oglu daha sukretmiyor

Reklam yukleniyor Yükleniyor
SDN
Sitemizi daha verimli kullanmak için



veya


Facebook


Hesabınız ile giriş yapabilirsiniz. Hesabınız yok ise yeni hesap açabilirsiniz
Her Şeyden Haberiniz Olsun !
E-mail adresiniz ( Bu nedir? )

ShiftDelete.Net Facebook'ta



Reklam yukleniyor Yükleniyor