Güvenlik

    En Tehlikeli 10 Bilgisayar Virüsü

    Günümüzün dijital vebası olan bilgisayar virüsleri her geçen gün daha da gelişiyor ve etkili hale geliyor. Eskiden sadece kullanıcıları rahatsız eden ufak şakalar olan virüsler günümüzde tüm dünya ekonomisini tehdit eden birer sanal tehdit konumuna yükseldiler.

    Modern Dünyanın Dijital Vebası

    Temelde bir bilgisayar programı olan virüsler, geliştiricilerinin kullandığı saldırı yöntemlerini kullanarak makinelerin çalışma koşullarını etkiliyor bazen ise cihazları çalışmaz hale getiriyor. İnanması güç olsa da iş dünyası bilgisayar virüsleri yüzünden 85 milyar dolarlık zararlara uğradı.

    Peki her bilgisayar kullanıcısının korkulu rüyası olan bu virüslerin en tehlikelileri hangileri görmek ister misiniz? İşte en çok zarar veren 10 virüs.

    {pagebreak::10.Sircam}

    10.Sircam

    W32.Sircam.Worm@mm adlı zararlı yazılım ilk olarak 2001 yılında ortaya çıktı. Yerleştiği bilgisayarları ele geçiren ve sistemden seçtiği dosyaları rastgele iletişim listesindeki kişilere yollayan bu zararlı yazılım birçok kişiyi kandırmıştı. Dosyaları rastgele silen yazılım insanların bir birine olan sanal güvenini zedeledi.

    {pagebreak::9.Storm Worm}

    9.Storm Worm


    2007 yılında ortaya çıkan bu zararlı yazılım, ‘Müslümanlar ve Hristiyanlar‘ arasında savaş başladı gibi sahte haber başlıklarıyla yayılıyordu. Aslında bir trojan olan yazılım bilgisayarların uzaktan kontrol edilmesini sağlıyordu. Şimdiye kadar storm worm’dan 1.800 e-posta etkilendi.

    {pagebreak::8.CIH (Chernobyl) Virüsü }

    8.CIH Virüsü

    Bilgisayarla 90’lı yılların sonlarında tanışmış insanlar için Chernobyl hâlâ korkulu bir rüyadır. 1998 yılında ortaya çıkan CIH virüsü Çernobil faciasının yaşandığı gün devreye girmişti. CIH virüsü, sabit diskleri çalışmaz hale getirip BIOS’lara zarar veriyordu. Dünya çapında sayısız bilgisayar için kabus olan Chernobyl 80 milyon dolarlık hasara neden oldu.

    {pagebreak::7.SQL Slammer}

    7.SQL Slammer

    Bu zararlı yazılım en çok sunucu kullanan kişilerin korkulu rüyası oldu. 2003 yılında bir anda ortaya çıkan virüs, kendini rastgele bir IP üzerinden bilgisayarlara yolluyordu.

    O IP’yi kullanan bilgisayarda güvenlik yaması kurulmamış bir SQL Server varsa ağ ile olan bağlantısını kesiyordu. Sadece 10 dakiada dünya çapında 75 bin bilgisayara yayılan virüs 750 milyon dolarlık zarara neden oldu.

    {pagebreak::6.Melissa (The Simspons)}

    6.Melissa (The Simspons)

    1999 yılında ortaya çıkan Melissa virüsü aslında şaka ve korkutma amacıyla yazmıştı. Adını bir dansçıdan alan virüs insanların pornografiye olan açlığını kullanarak yayıldı. Orijinal virüslü maillerde 50 adet porno sitenin adresini vadeden bir Word dosyası bulunuyordu.

    Bilgisayardaki kritik dosyaları silen Melissa, The Simsons.doc diye bir klasör açıp buraya ünlü komedi dizisinden rastgele replikler yapıştırıyordu. Virüsü yazan David L. Smith yakalandı ve suçunu itiraf etti.  

    {pagebreak::5. I Love You}

    5. I Love You

    Bu virüs maddi zarar kadar saldırdığı kişinin kalbini kırmasıyla da ünlüydü. Melissa virüsü gibi e-posta yoluyla yayılan zararlı yazılım kendini bir aşk mektubu gibi tanıtıyordu.

    Mektubu okuyan kişinin bilgisayarını ele geçiren virüs daha sonra listede bulduğu herkese kendini yolluyordu. Önemli dosyaları silan virüs yüzünden 2000 yılında 8.7 milyar dolarlık maddi zarar yaşandı.

    {pagebreak::4. Code Red}

    4. Code Red

    2001 yılında ortaya çıkan bu zararlı yazılım sunucuları saldırmayı seçiyordu. Sadece tek günde 359 bin bilgisayara yayılan Cod Red, Beyaz Saraya’da saldırmak için kullanıldı.

    Bilgisayarı aşırı yükleyen bu virüs, ayı zamanda bir arka kapı oluştuarak bilgisayarın kontrolünü başka insanlara veriyordu. 3 ay boyunca tehditi süren virüsün günlük zararı ise 200 milyon dolar oldu.

    {pagebreak::3.Conficker}

    3.Conficker

    2008 yılında orataya çıkan bu zararlı yazılım şu anda 200 milyondan fazla ülkede etkili. Bu haritada gördüğünüz gibi, virüs neredeyse dünyayı ele geçirmiş durumda.

    Tam anlamıyla tüm güvenlik önlemleri alınmamış bilgisayarları ele geçiren Conficker bilgisayarı açık kapı haline getiriyor.

    {pagebreak::2.Sobig.F}

    2.Sobig.F

    Sobig.f virüsü sanal dünyada hızla yayılan bir felaketten farksızdı. Dünya çapında 500 milyondan fazla kişiye bulaşan virüs ortaya çıktığı 2003 yılında 35 milyar dolarlık zarara neden oldu.

    Bilgisayarları kullanılmayacak  derecede yavaşlatan virüsün en tehlikeli yanı ise dünya çapındaki e-posta sunucularını aşırı yükleyerek tüm mail trafiğini felç etmesiydi. Devreye girdiği ilk saat içerisinde 1 milyondan fazla bilgisayara kendini kopyalayabildi.

    {pagebreak::1.MyDoom}

    1.MyDoom


    Mydoom tarihin gördüğü en tehlikeli zararlı yazılımlardan biriydi. 2004 yılında ortaya çıkan Mydoom bulaştığı bilgisayardan özür dileyen ilginç bir yapıya sahipti.

    Kimin tarafından yazıldığı asla belirlenmeyen virüs çıktığı dönemdeki dünya e-posta trafiğini felç etmişti. Mydoom dünya çapında 38 milyar dolarlık zarara neden oldu.

    ::  Bu virüslerden hiç karşılaştığınız oldu mu?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    129 Yorum

    1. smokje

      En tehlikeli virus : Windows 😉

    2. SDN Okuru

      bilgisayar değilde Windows virüsü diyelim gerçi arkadaşın dediği gibi Windows kendisi bir virüs ama başlıkta windows=bilgisayar gibi aksettirilmiş gibi duruyor zaten windowstan başka bi sistemede virüs bulaştığını duymadım hele linux’a asla

    3. mylife.eg

      Hiç karşılaşmadım ama bizim atölyede usb belleklere bulaşan virüs çok var.

    4. virtual worms

      çok şükür hiç biriyle karşılaşmadım. ama isimlerini çok duydum. efsane bunlar halen yaşayan efsaneler Çok faydalı bir paylaşım olmuş. Teşükkürler.

    5. virusizmir

      Biri bana mı seslendi

    6. aykutyenihan

      ilk bilgisayarla tanıstıgım yıllarda win.95.CIH yemistim amma ugrastirmisti bidahada virüs mirüs görmedim.

    7. trabzonluismail

      bir zamanlar CIH ile karşılaştım.

    8. empati2001

      win32 saliity adında bir virüs bulaşmıştı. Şimdiye kadar gördüğüm en yapışkan virüs oydu.

    9. SDN Okuru

      bildiğim kadarıyla cuh virüsü 292 milyon dolarlık hasar yaptı. başka bir kaynakta öyle okumuştum. carmageddon 2 cdsi ile türkiye’ye yayılmıştı. çok şükür karşılaşmadım.

      win32.sality denen virüs ile karşılaştım Allah kimseye bulaştırmasın.

    10. SDN Okuru

      Arkadaşlar ünlü bir türk atasözü derki en tehlikeli vürüs antivirüstür

    11. c_emre_m
      Alıntı empati2001 Nickli Üyeden Alıntı
      Mesajı göster
      win32 saliity adında bir virüs bulaşmıştı. Şimdiye kadar gördüğüm en yapışkan virüs oydu.

      Kesinlikle katılıyorum, sağlam bir exe dosyası bırakmaz. Bütün arşiviniz berbat olabilir.

    12. SKYNET

      bu listede sasser , netsky olmalı. IT dünyasını değiştiren windowsun hertürlüsüne güncelleme yazdıran , virüs kavramını değiştiren ki o worm tanımını ağzımıza alıştıran odur. Bilgisayarı kapatmayı engelleyen , açılıncada 60 dan saydırır öyle melül melül baktırır.

    13. SDN Okuru

      Bazı arkadaşlarımız sadece Windows’da virüs bulaştığını söylüyor fakat diğer sistemlere virüs yazmaya gerek duymadıklarından bu durum ortaya çıkmıştır. İstersen Linux’a da virüs yazabilirsin!!!

    14. SDN Okuru

      win.32 HEUR fenaaa :d

    15. SDN Okuru

      çok kolay bir şey

    16. SDN Okuru

      selam abiler nasılsınız

    17. SDN Okuru

      win32 sality Sağlam bir Virüs yazılımıdır Arkdaslar Bu Virüste Bu Listede Olmayı Hak Ettiğini Söyleyebilirim…

    18. SDN Okuru

      trojan çok tehlikeli mi

    19. SDN Okuru

      Beyler ben hack Ay takımındayım . Biz portekizlelilere saldırırken alman nod 32 virüsünün kat kat daha berbat bir virüsle saldırdık . Şimdi tüm dünyayı saldırabiliriz. Virüsün adı

      Ethhj.şlju.C . Dikkat edin beyler eğer bu virüs girerse pcnizi balkondan aşşa atınız 😀

    20. onurjancelep
    21. SDN Okuru

      antivirüs varken virüse gerek var mı ?
      antivirüsler en büyük ajanlar olarak zaten hemen her bilgisayarda kurulu ve işlerini profesyonelce yapıyorlar:))))))

    22. SDN Okuru

      2006’da Sobig.F ye yakalandım arkadaşlar . Resmen deliriyordum . 2 bilgisayarımında işlemcilerini çökertti bu virüs arkadaşlar . O virüse dikkat lütfen şimdiki bilgisayarımda 3 tane antivir var 🙂

    23. SDN Okuru

      SQL slammer bulaşmıştı bilgisayar çökücekti

    24. SDN Okuru

      Natural securty scan virüsü Bulaşmıştı Bana

    25. SDN Okuru

      bu virüse dikkat edin arkadaşlar.

      EUROPOL VIRUS
      April 02, 2013
      Europol virüsü ya da EC3 virüsü kurbanlarından para almayı amaçlayan bir virüstür. Virüs kullanıcıların çeşitli yasaları ihlal ettiğini iddia eder ve gerçek Europol adına ceza ödmelerini ister. Bununla beraber, virüs tüm sistemi kilitler ve sahte mesajlarını gösterir. Bu virüsün tuzağına düşüp cezayı ödemeden önce, unutmayın ki devlet kurumları ceza parası toplamak için böyle yolları kullanmazlar. Çünkü bunun için daha etkili

    26. SDN Okuru

      ziyretcinin söylediği tamaımıyle yalan yukarıdaki virüsler windows uyumlu olduğu için linuxa bulaşma ihtimalleri yok liniux için de özel yazılmış virüsler var bunlarıda gayet rahat sıralayabilirim size

      Staog

      Windows 95 için bilinen ilk virüs olan Boza’yı yazan ekip olan VLAD’ın yazdığı bir diğer virüs de Staog’du. Kernel’deki bir açıktan yararlanarak bilgisayara yerleşen ve binary dosyasının çalıştırılmasını bekleyen virüs, çalıştırıldığında kendini binary dosyasına ekliyordu. Virüsün fark edilmesinden kısa süre sonra güvenlik açığı bulundu ve kapatıldı.

      Bliss

      Bliss virüsünün marifeti ise kendisini çalıştırılabilir dosyalara ekleyerek bu dosyaların çalışmasını engellemekti. Bunun için root yetkisine sahip bir kullanıcının virüsten etkilenmiş olması gerekiyordu. Debian hala bu virüse karşı güvenlik açığı olan bir sistem ancak kullanıcıların çoğu root yetkisiyle oturum açmadığı için sorun teşkil etmiyor.

      Virus.Linux.Winter.341

      2000 yılında Virus.Linux.Winter.341 adlı bir virüs yayılmaya başlayarak çalıştırılabilir Linux dosyaları olan ELF dosyalarına sızmayı başardı. Sadece 341 byte olan virüs bilgisayarın adını Wintermute olarak değiştirmek ve ELF dosyalarının not kısmına “LoTek by Wintermute” yazısı eklemekten başka bir şey yapmıyordu.

      ZipWorm

      ZipWorm da tamamen zararsız bir Linux virüsü olarak tarihe geçmiştir. Çalıştırıldığında bulunduğu klasördeki zip dosyalarını bulan virus, bu dosyaların içine kendi kopyasını yerleştiriyordu. Bu işlemi yaparken de hiçbir zip işlemi yapan uygulamaya gerek duymuyordu.

      Kaiten

      Mighty’ye benzeyen bu virüs de IRC kanalına bağlanıp gelecek komutları bekliyordu. Diğer çıkmış olan birçok zararsız virüsün aksine Kaiten virüsü büyük sorunlara neden oldu çünkü IRC kanalından gelen komutlar çalıştırılabiliyordu.

      Rexob

      2007 yılında yayılan Rexob virüsü bir trojandı. Bilgisayara girmeyi başardığı anda bir backdoor açarak uzaktan kod çalıştırmaya imkan veren bu virüs de birçok Linux kullanıcısının zor anlar yaşamasına neden olmuştur.

      DAHA BUNUN GİBİ 80 TANE DAHA SAYABİLİRİM BİRKAÇ TANESİ ZARARSIZ OLABİLİR İLLEDE ZARARLI VİRÜS İSTİYORSANIZ ATIN BANA BİR MAİL SONRA BİDAHA LİNUX KULLANABİLİYOOMUSUNUZ BAKALIM.

    27. SDN Okuru

      mallar bilgsayar virüsü yapmıcaklardı

    28. SDN Okuru

      en kötü virus vindows tur

    29. SDN Okuru

      Çok şükür pcme günde virüs taraması yaptırdığım için (advanced system care 6.0 Pro) hiç virüs göremiyorum ben.

    30. SDN Okuru

      Valla CIHLA KARŞILASTİM O ZAMANLARDADA ACEMİYİM BİLGİSEYARDA NE VAR NE YOK SİLDİ BİLGSEYAR BELGELER FALAN HEPSİ GİTTİ BENDE WİNDOWS XP YAPTİRDİM GENE .D

    31. SDN Okuru

      vaybeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    32. SDN Okuru

      Şey burda adını göstermiyor adınıda yazarmısınızz

    33. SDN Okuru

      çok güzel bir site ödevimi yapabildim

    34. SDN Okuru

      atma recep camları kırarsınD:

    35. SDN Okuru

      saolun çok teşekkürler

    36. SDN Okuru

      spam,solucan,adware,casus yazılım vb

    37. SDN Okuru

      Bence bilgisayarları üretenleri tehdit edelim! 🙂

    38. SDN Okuru

      iyiki karşılaşmadım

    39. SDN Okuru

      birisi bana mı seslendi? :.(

    40. SDN Okuru

      benim pcye trojan virüsü bulaştı 2 face sifrem gitti of nasıl geri alacam faceden sölermisiniz 🙂 b.ozkan.61

    41. SDN Okuru

      bilgisayarları yapıcılarına yediralim

    42. SDN Okuru

      bilgisayarın tanımı ?

    43. SDN Okuru

      nerde ismileri yazmıyo baane

    44. SDN Okuru

      ben isimlerini istiyordum.Ama burada sadece ne olduğu yazıyor isimleri lazım acil
      ?=

    45. SDN Okuru

      virus diye tanıtmaya basladılar ama……………..

    46. SDN Okuru

      VİRÜS DİYORUZ BAŞKA BİRŞEY ÇIKIYO KARDEŞİM BUGİBİ BİR ŞEY OLAMAZ

    47. SDN Okuru

      neyden bahsediyor bu yaa

    48. SDN Okuru

      Cevap: bilgisayar virüsü ve çeşitleri

      Bilgisayar virüsü, kullanıcının izni ya da bilgisi dahilinde olmadan bilgisayarın çalışma şeklini değiştiren ve kendini diğer dosyaların içerisinde gizlemeye çalışan aslında bir tür bilgisayar programıdır

      a) Worms (Kurtlar) : “Worm (Kurt) bağımsız çalışan bir virüs programdır. Bu virüs programı kendini bir bilgisayardan ötekine kopyalayarak çoğalır. Genellikle network sistemleri yani bir iletişim ağı üzerinde bulunan bilgisayarlara kopyalanarak yayılır. Diğer virüslerden farklı olarak, başka programlara sıçramaz. Kurtlar veri yok etmekle birlikte, network içinde dolaşarak, iletişimi yok edebilir. Bazen de bulaştığı bilgisayara ait verileri başka bir bilgisayara yönlendirebilir.

      b) Macro virüsü : "Macro" adı verilen yardımcı paketlerle yazı yazma, işlem yapma, tablo oluşturma gibi temel bazı çaılşmalar sırasında birçok işlemleri otomatik ve daha kolay yapmanızı sağlayabilir. Programların bu özelliğini kullanarak yazılan virüslere "macro virüsleri" adı verilir. Bu virüsler, sadece hangi macro dili ile yazılmışlarsa o dosyaları bozabilirler. Macro virüsleri hangi temel programa ek olarak yazılmışlarsa o programı her çalıştırmanızda aktif hale geçer ve ilgili programların kullandığı bazı tanımlama dosyalarına da bulaşmaya çalışır. Böylece o programla oluşturulan her dökümana virüs bulaşmış olur.

      c) Trojan horses (Truva Atları) : “Truva Atı, bir program içinde gizlenen ve bilgisayarınızda gizli İşlevler yapan bir virüs programıdır.

      Zekice yazılmış bir Truva Atı, kendisini asla belli etmeyeceği ve hiçbir iz bırakmayacağı için, onun nerede olduğunu bulmak gerçekten çok zordur ve profesyonellik gerektirir.

      d) Logic Bombs (Mantık Bombası) : Mantık Bombaları, herhangi bir programın içerisine yerleştirilen virüs programlarıdır. Bazı şartların sağlanması durumunda patlayarak yani çalışmaya başlayarak sisteme zarar verirler. Çernobil virüsü buna çok iyi bir örnek olabilir. Bombalar, tüm dosyaları ve bilgileri silebilir veya sistemi göçertebilir.

      e) Trap doors (Tuzak Kapanları) : “Tuzak kapısı ya da arka kapı, bir sistemin yazılımını yapan kişi tarafından, yazılımın içine gizli bir şekilde yerleştirilen bir virüs yazılımıdır. Bu programın çalıştığı bilgisayara virüsü yerleştiren kişinin, uzaktan erişim yöntemiyle sistem koruyucularını aşarak sızması mümkündür.

      f) Exploit (Sömürmek) : İşletim Sistemleri ve bazı programların açıklarını bulup bu açıkları kötüye kullanma yöntemine “exploit” deniliyor. Exploit’ler ile sistem şifreleri görülebilir, sistemler hakkında bilgiler elde edilebilinir. Exploitler sistemin olağan olarak çalışmasına engel olurlar ve sisteme dışardan kod göndererek sistemi normal olarak çalıştığına ikna ederler ve genelde de yetkisiz erişim için kullanılmaktadır.

    49. SDN Okuru

      GÜZEL BİLGİLER 🙂

    50. SDN Okuru

      Eskiden truva atı çiftliğim vardı. Şimdi bilgisayarı değiştirdim. 😀

    51. SDN Okuru

      Acaba bu virüslerin kodları hala varmı

    52. SDN Okuru

      Virüs bulaşamayacak 1 tane sistem var oda Tali Linux. Çalışma mantığı farklı. Flaşh bellekten çalıştığı için aç kapa yaptığınızda bellekte bişey bırakmaz. Bu da + avataj sağlıyor. ama virüs dosyası barındırmadığı gibi sizde dosya depolayamıyorsunuz. Karanlık internetle uğraşan herkez bunu iyi bilir.

    53. SDN Okuru

      Yav daha bunlar neki

    54. SDN Okuru

      Ne saçmaaaaaaaaaaa….

    55. SDN Okuru

      en tehlikeli virüs windows 10;)

    56. SDN Okuru

      bana yararı çok yardımcı oldu belki başkalara yardımcı olur

    57. SDN Okuru

      asdasdasdassd çok saçma 😀

    58. SDN Okuru

      tabi canım wardır

    59. SDN Okuru

      çekil yolda bayan patlıyo ayan

    60. SDN Okuru

      okulda bilişim dersi için sunu yapacaktım bunu görünce çok iyi oldu çünkü kolay 😀

    61. SDN Okuru

      ÇOK KARIŞIKÇ Bİ ŞEY ANLAYAMADIKKK

    62. SDN Okuru

      en kötü olan 2 virüs gönderecektim saolasınnnnn

    63. SDN Okuru

      VAlla ödevime gerçektende çok lazımdı

    64. SDN Okuru

      sizce zararli yazilimlar icin en iyi programlar hangileridir

      1. Yavuz

        Antivirüs programı 😀

    65. SDN Okuru

      en tehlikeli 10 viruzü bilen varmı

    66. SDN Okuru

      yazım hatası var silen yerine silan yazmış 5. virüsü dikkatli okuyun görürsünüz

    67. SDN Okuru

      ne diyonuz lan siz virüsü hastaysanız doktora gidin aman bana bulaştırmayın dan

    68. SDN Okuru

      bilişim dersi için projem vardı sizin sayenizde projem en iyi proje seçildi çok teşekkür ederim

    69. SDN Okuru

      Cok malca hic sevmadim

    70. SDN Okuru

      size teşekkür ederim sınavda yüksek aldım

    71. SDN Okuru

      bilgisayar virüs adlarını örneğin solucan gibi adları bulamıyorum
      sınavım 21 mayıs 2017 yani bu pazartesi
      bu arada bugün 19 mayıs 2017 lütfen yorumlayın.

    72. Teknoloji Dostu

      ZERERLİ VİRUS. İSDYRE YUKLİYM

    73. Anonim

      internet bir bilgisayar çeşididir. Unutmayınnn.

    74. Anonim

      abi yardımın ve emeğin için saol :/

    75. Teknoloji Dostu

      Sağol çok işime yaradı

    76. Teknoloji Dostu

      Sağol çok işime yaradı 😀😀😀😀😀😄😀😱😱😱

    77. Teknoloji Dostu

      😂😂🤣🤣😹😹😹

    78. Teknoloji Dostu

      Arkadaşlar bana çok acil bi virüs linki lazım yardiminza ihtiyaçim var 🙃🙃🙃🙃

    79. Teknoloji Dostu

      Vallaha bende oğlumun ödev yapmasını sağladım

    80. Anonim

      ben hangi oyunlar virislü onu öğrencende yaazar mısn acaba ona gore

    81. Teknoloji Dostu

      En güzeli Mydoom ile Melissa

    82. Teknoloji Dostu

      En güzeli Mydoom ile Melissa ödevde çok işe yaradı

    83. Teknoloji Dostu

      Valla benim en sevdiğim virüs the creeper virüsü. Çünkü her bilgisayarı açtığımda: ben creeper sıkıyorsa yakala diyor😀😀😀😂😂😂

    84. Anonim

      yok be ne kapcaz antivirüs var mal mıyız hem kaparsada format atarız hadi evine boş yapmayı bıraaak

      1. Teknoloji Dostu

        Yalnız bazı virüsler formatta geçmiyor

        1. Adım ne

          Disk’e taşınıyorlar bazı virüsler ve Hard Reset atsan bile işe yaramaz, geri yükleniyorlar

    85. Teknoloji Dostu

      çok faydalı teşekkürrler ders için çok işime yaradı 😊

    86. Teknoloji uzmanı

      Bazı Virüsler Geri Dönüşüm Noktasını siliyor yani format atsanda pc açılmıyor

    87. S

      VİRÜSLER ETRAFIMIZI SARDI HER YERDELER ARTIK BİLGİSAYARDAN KORKMAYA BAŞLADIM BE! BUNLARDAN SONRA 5 ANTİVÜRİS İNDİRMEK İSTİYORUMMM!!!!!!!!

    88. S

      Bunları okuduktan sonra bilgisayara virüs bulaşmış olabilir!!!! ekranımda 9 çizgi var! 4 yeşil çizgi iki kalın siyah çizgi 1 kırmızı çizgi ve 2 mor çizgi var!!
      😱😱

      1. Anonin

        Reis monitör gitmiş gibi daha çok

    Diğer yorumları gör (128) Yorum Yap

    Yorum Yaz