Dev sosyal ağ Facebook dünya üzerinde 1 milyardan fazla kullanıcıya sahip. Dünyanın en büyük internet sitelerinden birisi olan Facebook, bu nedenle özellikle mahremiyet konularında taviz vermiyor.
2012 yılında Berlin‘de metro raylarında ölen 15 yaşındaki bir kızın ailesi ölümün arkasında intihar olup olmadığını öğrenmek için Facebook‘a resmi yollarla ulaşarak kızının Facebook hesabına erişim izni istemişti.
Facebook tarafından gelen olumsuz karara karşı dava açan aile bu sefer de mahkeme tarafından mahremiyet nedeniyle olumsuz karar aldı.
Karar sonrasında olayı sosyal medyada paylaşan aile kısa sürede büyük bir takipçi kitlesine ulaşmayı başardı. Bunun üzerinde ölen genç kızın Facebook hesabı bir anı hesabına dönüştürüldü ve insanlar tarafından notlar bırakılmasına izin verildi.
Bakalım son dönemlerde Almanya‘yla büyük problemler yaşayan Facebook, bu kararını farklı bir boyuta taşıyacak mı?
Bu makaleleri yazan arkadaşların Türkçe imla bilgisi olması gerekmez mi ? "metro raylarına ölen" ne demek veya "Facebook tarafından olumsuz karara karşı dava açan aile" ya da "olayı sosyal medyaya çalışan aile " veya "Bunun üzerinde ölen genç kızın Facebook hesabı". Tamam benim imlam veya Türkçem de çok iyi değil ama bu kadar da baştan savma yazılmaz
facebook saçmalamış ortada bir suç olabilir ve başvuran ailesin ölmüş birinin nasıl bir mahremiyetten bahsediliyorki? ölmüş birinin ve ailesine..
Yakında bunlar devlet olacak bak görürsünüz.
Facebook hesapları kolayca hacklenebiliyor ama fb buna önlem almıyor sonra da mahremiyet diye zırvalıyor