
Google'ın uzun süredir üzerinde uğraştığı web-tabanlı işletim sistemi kullanıcılara neler vaadediyor?
Son dönemde Google'un yeni bir işletim sistemi üzerinde çalıştığıyle ilgili haberler doğru çıktı. Google'ın internet tarayıcısı Chrome tabanlı olacak bu işletim sistemine Google Chrome OS adı verildi. Netbook adı verilen platformlar için hazırlanılan işletim sistemi web-tabanlı olacak ve 2010'un ikinci yarısında kullanıcıların hizmetine sunulacak. Diğer bir deyişle Google'ın computing tutkusu gerçeğe dönüyor.

Google yetkililerinden Sundar Pichai, Google Chrome OS'nin, gün içerisinde zamanının çoğunu internet başında geçirenler için hazırlandığını ve kişisel bilgisayar kullanımında yeni bir dönem başlatmayı hedeflediklerini söyledi. Tarayıcıda çalışan bir işletim sistemi aslında çok daha eski bir geçmişe sahip. Web'in yeni yeni yaygınlaştığı dönemden öncesinde, tarayıcılardan çalıştırılan bir işletim sistemi düşünülmüş, fakat gerekli altyapı sağlanamadığı için vazgeçilmişti.
Google Chrome OS, hız ve güvenlik konusunda "basit ve etkili" çözümler sunmayı vaadediyor.
:: Google'ın önümüzdeki sene içerisinde internetteki en büyük güç olacağını düşünüyor musunuz?
Yazan: Akhun Aktosun
SDN - http://shiftdelete.net
Yazar: Akhun Aktosun"İstikbal Göklerdedir" sözünü benimseyen Akhun, bir yandan astronomi okuyup, bir yandan da bilişim dünyasında kendine sağlam bir kariyer yapmaya çalışıyor.
Yazarın diğer haberlerine ulaşmak için tıklayın.
benim gugulum işini bilir aferin :)
ilk baş bi mac için chrome u bitirsinlerde sonra geçsinler ona, bekle bekle eridik
her gün microsoftun adını tarihe karıştıracak yeniliklere imza atan google istikbal vaad ediyor
tarayıcıda çalışan bir işletim sistemi internet ister internet heryerde yok ki *_*
Henüz önceki gün duyurulan Chrome tabanlı işletim sistemi için açıklanan yeni bilgiler haberimizde.
Şu sıralar herkes Google Chrome OS konuşuyor, çıksa da kullansak diye bekliyor. İyi de Chrome OS, Windows'un birebir rakibi değil ki!
Google'ın ilk etapta Netbook'lar için üzerinde çalıştığı Chrome OS ile ilgili 10 soru.
Yapılan testler, zararlı yazılımları engelleme konusunda en iyi tarayıcının Internet Explorer 8 olduğunu gösteriyor.
Yükleniyor
| Her Şeyden Haberiniz Olsun ! |
| Forumda Son Başlıklar |
| Bugün en çok okunan haberler |
| Editörlerin Bloglarından |
Bahar Dönemi Başlıyor
Electro World’den güzel haberlerl
Her mevsim Kartepe
Eyüp Sultan ziyareti
Google Sevgilileri Unutmamış! (Düzeltme)
Sevgililer Günü Özel Yayını
İnternethaber’in yeni ofisi
Google Chrome İçin Rapidshare Eklentisi
Microsoft, ofiste mutlu edecek!
Dinleyin: Ceyhun ve Sevil ile Konçerto
Yükleniyor