Günün Sözü
Başarılı bir teknoloji için gerçeklik, halkla ilişkilerden daha öncelikli olmalıdır. Çünkü doğayı kandıramazsınız. -Richard Feynman
Intel'de Quad CrossFireX

Intel'de Quad CrossFireX 04 Temmuz 2008 00:00

Intel'in yeni nesil işlemcileri için üreteceği yeni CrossFireX destekli yonga, Intel ve AMD ilişkilerinin değişik bir yönünü ortaya koyuyor. Nvidia liste dışında!


Intel, Nehalem kod adlı işlemcileri için üreteceği çoklu grafik kartı destekleyen yonga seti X58 ile AMD'nin CrossFireX çoklu grafik işlemcisi çözümlerine destek verecek. Üzerinde grafik kartları için iki tane ikinci nesil PCI Express 16x veriyolu bulunduracak olan X58, iki tane HD 4870 X2 grafik kartını, yani toplam dört tane grafik işlemcisini destekleyecek. Intel, Nvidia'nın çoklu grafik çözümlerini desteklemek konusunda ise pek istekli değil.


Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net

 Yazar:


Bu yazı, 3489 kez okundu.


Reklam yukleniyor

HP, İstanbul Yolcusu 03 Temmuz 2009

Hewlett Packard yeni sunucu ürünlerini tanıttı. Bu ürünler arasında en büyük ilgiyi AMD'nin "İstanbul" kod adlı işlemciye sahip ürünü gördü.

Nvidia, Apple'a Yamuk Yaptı 02 Temmuz 2009

Macbook'larda yer alan nVidia grafik işlemcilerinin sorunlu çıkması Apple'i oldukça fazla kızdırdı. Apple, Nvidia ile yollarını ayırmayı düşürüyor.

AMD Tigris'den Detaylar 02 Temmuz 2009

AMD, 2 Eylül tarihinde resmi olarak yeni jenerasyon dizüstü platformu Tigris'i tanıtacak. 45 nm Caspian bileşimli RS880M yonga setine sahip bu platform, Yüksek performans, düşük güç tüketimi, DX10.1 ve UVD 2.0 desteği ile gelecek.

Sizin İçin Fazla İyi 01 Temmuz 2009

AMD'nin ürettiği Phenom II X4 Black Edition TWKR adlı işlemci satışa sunulmayacak. Bu yeni model sadece overclock gösterilerinde kullanılacak.



1SDN Okuru - 05 Temmuz 2008 00:51

Nvidia sli lisansını vermiyor.İntel\'in istekli olup olmaması durumu değilki...

Reklam yukleniyor Yükleniyor




Reklam yukleniyor Yükleniyor