Gelişen internet yaşamı ve değişen kullanıcı ihtiyaçları sonrası ortaya çıkan servisler bir hayli farklılık göstermeye başladı. Bunların son üyelerinden birisi olarak da “sosyal ağ” kavramı hayatımıza dahil oldu.

Öncülüğünü Facebook’un yaptığı platformların ikinci sırasında ise şüphesiz Twitter geliyor. Oluşturulan arkadaş ortamı ile samimi bir yapının sağlandığı servislerde, başta görsel medya olmak üzere çeşitli formatlarda içerik paylaşılabiliyor. Ek olarak birden çok uygulamayı tek çatı altında toplayan internet devleri, farklı alanlarda hizmet vermelerinden ötürü de tercih sebebi oluyor.

Sosyal ağların sıradışı ismi Twitter ise artık birçok ünlü marka ve isme hizmet verir oldu. Bunların başında ise Facebook, Google ve YouTube geliyor. Sanal dünyanın neredeyse bilinen tüm isimleri, siteleri ya da sürdürdükleri çalışmalar hakkındaki detayları 140 karakter ile takipçilerine, haliyle teknoloji sektörüne bildiriyorlar.

Fakat ünlü markaların Twitter profillerinde yapılan araştırma büyük oranlardaki sahte takipçileri ortaya çıkardı. Kısa süre önce tanıttığımız StatusPeople uygulaması ile taranan hesaplarda şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıktı.

Buna göre @Google, @YouTube ve @Twitter takipçilerinin %33’ü, @Facebook takipçilerinin ise %44’ünün sahte veya spam profillerden oluştuğu tespit edildi.

Fake (sahte) hesapların tweet sayısının çok az (ya da 0) olmasının yanı sıra takipçilerinin de bir elin parmağını geçmediği dikkat çekiyor. Twitter profillerindeki genel tarama sonucunda ise en fazla sahte takipçi, %66 gibi büyük bir oranla Twitter’ın İspanyolca hizmetine ait.