Wi-Fi Güvenliği İçin 10 İpucu

Wi-Fi Güvenliği İçin 10 İpucu 12 Şubat 2009 15:23

Bilincsizce kurulan bir kablosuz ağ çoğu zaman riskli olabiliyor. Kurulum için çok acele etmemiz ve bu esnada da ince güvenlik ayarlarını atlamamız çok önemli.

4-MAC Adres Filtresini Etkinleştirin

Her bir network ürününün mutlaka bir fiziksel adres’e sahip.  MAC adres denilen bu adres hiçbir şekilde değiştirilemiyor. Kablosuz ağ geçitleri kendilerine bağlı cihazların MAC adreslerini izlerler. İşte bu MAC adreslerini filtrelemek mümkün. Kablosuz ağ gecidine sadece belli başlı MAC adreslere izin ver komutu verilebiliyor. Bunun avantajı, kötü niyetli bir kişinin ağ şifresini bilse bile, ağınıza bağlanamaması.  Bunu mutlaka yapın. Fakat şunu da bilin. Hacker yazılım programları ağ geçitlerine yanıltıcı bir MAC adresi ile sinyal yollayabilirler.
Unutmadan MAC adresini öğrenmek için Başlat menüsünde yer alan çalıştır sekmesinde “CMD” komutunu verin. Çıkan Dos penceresinde “getmac” komutunu yazmanız yeterli.

 

Ecevit BıktımYazar: Ecevit Bıktım

ShiftDelete.Net'te Yayın Yönetmeni olarak görev yapan Ecevit Bıktım, aynı zamanda merak edilen donanım ve teknolojileri önemli testlerle, herkesten önce SDN okurlarıyla paylaşıyor.


Yazarın diğer haberlerine ulaşmak için tıklayın.


Bu yazı, 19063 kez okundu.


Reklam yukleniyor

Ağda Güvenlik Nasıl Sağlanır? 31 Mart 2009

Küçük ofislerden en büyük şirketlere kadar her yerde ağ güvenliği önemli bir sorun. Peki ZyXEL'in bu konuda önerdiği çözüm ne? ZyXEL Türkiye'den Barış Er

10 Gelişmiş Firewall Yazılımı 20 Nisan 2009

Bilgisayarınızda tam güvenlik sağlamanın yolu, antivirüs yazılımının yanına bir de Firewall kurmaktır. Hangisini seçeceğinizi bilmiyorsanız, hepsine bir bakın.

ZyXEL ZyWALL USG 100 27 Nisan 2009

Şirketinizin internetten asla kopmamasını sağlamak ve tek kutuda güvenliği sağlamak zor değil. ZyXEL tarafından sunulan ZyWALL USG 100 hayatınızı nasıl kolaylaştırıyor?

Hızın Tadını Çıkarın 10 Ağustos 2009

300 Mbps'e kadar çıkan ve 802.11n standardını destekleyen WAP3205, geniş kapsama alanı, kolay kurulumu ve tek tuşla ağ güvenliği ile eşsiz bir çözüm sunuyor.



1 SDN Okuru - 12 Şubat 2009 22:08

mac adresinde iphone için 00:00 gibi bi mac adresimi yazıcam?(panelde 3 tane 00:00 gibi mac adresi var 2 tanesi iphone diğeri printer) yani mac adresi bende sorun yaratabilir?

2 SDN Okuru - 16 Şubat 2009 17:17

Ecevit Bıktım malesef bu kadar okunmus ama kimse yorum yazmamis. belki sen bu yorumu yazmasaydin bende birseyler yazmazdim ama bilki cok faydali ve 11.000 kisi bundan faydalanmistir. boyle konulara dikkat etmeme ramen yeni seyler ogrendim. tsk ederim devamini da bekleriz....

3 SDN Okuru - 20 Şubat 2009 15:49

dos ekranında getmac yazdığımızda hatalı komut diyor. Bu komut xp sp2 de çalışmıyor sanırım veya bir hata var

Reklam yukleniyor Yükleniyor
SDN
Sitemizi daha verimli kullanmak için



veya


Facebook


Hesabınız ile giriş yapabilirsiniz. Hesabınız yok ise yeni hesap açabilirsiniz
Her Şeyden Haberiniz Olsun !
E-mail adresiniz ( Bu nedir? )

ShiftDelete.Net Facebook'ta



Reklam yukleniyor Yükleniyor