Günün Sözü
Şifrenize diş fırçanız gibi davranın: Kimseye kullandırmayın ve altı ayda bir değiştirin. -Clifford Stoll
Mac OS'a İki Dakikada Hack!

Mac OS'a İki Dakikada Hack! 28 Mart 2008 00:00

Bir yarışma kapsamında Mac OS X 10.5 Leopard'a saldıran uzmanlar, acaba nasıl bir açık buldular da işletim sistemine sızmayı başardılar? Ayrıntıları anlatıyoruz.


Kanada'da yapılan CanSecWest organizasyonunda, sponsorların ortaya koyduğu 10.000 dolar ödül ve bir dizüstü bilgisayar hediyesini gözüne kesitren güvenlik uzmanları Ubuntu, Windows Vista ve Mac OS X yüklü bilgisayarları hack'lemeye çalıştılar. İlk gün sadece ağ üzerinden erişilebilen bilgisayarları kırabilen olmadı; fakat ikinci gün sisteme varsayılan olarak yüklü yazılımlar da devreye girince olanlar oldu.

Önce iPhone, Şimdi Mac OS X

Görünene göre Charlie Miller isimli uzman, daha önce iPhone'u da kırmanın verdiği özgüvenle Mac OS X'in sıfırıncı gün açığını kullanarak sisteme sızmayı başardı. Bu açıktan sadece Apple'ın haberi olduğunu belirtilirken, Charlie yeni bir dizüstü bilgisayarla (MacBook Air) ve birkaç bilgisayar parasıyla evine döndü.


Bilgi için: CanSecWest
Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net

 Yazar:


Bu yazı, 4558 kez okundu.


Reklam yukleniyor

Google, Eski Gazeteleri Taradı 09 Eylül 2008

Web sitelerini arayan, masaüstünü arayan, şirketleri arayan internet devi Google, şimdi de onlarca yıl öncesine ait gazeteleri tarayıp okurlarıyla paylaştı.

Google Sunucuları Yüzdürecek! 09 Eylül 2008

İlk bakışta "daha 1 Nisan'a çok var" diyebilirsiniz; fakat Google'In en son patent başvurusu, yüzebilen bir datacenter projesinden bahsediyor. Ayrıntılar burada!

12 Yeni Duvar Kağıdı 08 Eylül 2008

Masaüstünüze renk getirecek on iki doğa duvar kağıdını sizler için seçtik ve derledik. Galerimizden kendinize yeni bir duvar kağıdı seçin, masaüstünüz şenlensin.

Dosyalarınız Online Deponuzda 08 Eylül 2008

Belgelerinizi otomatik olarak online alanınıza yedekleyen Docstoc'u kullanırken yabancılık mı çekiyorsunuz? Videoyu izleyin, servisi tam verimle kullanın.



1SDN Okuru - 28 Mart 2008 13:54

haker dediğin bir tıkla masayıda kırar nasayıda...

2SDN Okuru - 28 Mart 2008 19:13

iyi iş valla... :)...

3SDN Okuru - 28 Mart 2008 21:48

windows u hacklemek çok da zor değil. uzakmasaüstü bağlantısı varken hiç değil.uzak amsaüstü bağlantısını kıranlarda vbar. ya da win. ana kartı yakanlar....

4SDN Okuru - 29 Mart 2008 01:09

Bir ubuntu kullanıcısı olarak testte ubuntu ne durumda imiş merak ettim. Sanırım sdn eksik haber vermiş....

Etiketler : ,
Reklam yukleniyor Yükleniyor




Reklam yukleniyor Yükleniyor