Günün Sözü
Yapay zeka, doğal ahmaklığı genellikle yener.
Özgürlükİçin OOXML'e Hayır Diyor

Özgürlükİçin OOXML'e Hayır Diyor 13 Şubat 2008 00:00

XML formatındaki tekelleşmenin önüne geçmek isteyen özgür yazılım topluluğu portalı Özgürlükİçin'in başlattığı kampanya hızla büyüyor.


Bilgisayar kullanıcılarını, kendi sahipli formatı OOXML'i bir ISO standardı haline getirmek için Microsoft'un yaptığı çalışmalar konusunda bilinçlendirmek ve harekete geçirmek için başlatılan "OOXML'e Hayır" kampanyası, farklı ortamlarda faaliyetlerine devam ediyor.

OpenOffice Türkiye'nin de resmi olarak desteğini alan kampanya, OOXML'e Hayır banner ve düğmelerine yer veren siteler, bloglar ve aynı adı taşıyan Facebook grupları ile online ortamın en büyük protestolarından biri olma yolunda. Microsoft'un XML formatını tekelleştirmesini karşı koyan Özgürlükİçin, Türkiye'nin de Norveç ve Hollanda gibi OOXML'e karşı 'hayır' demesini sağlayacak desteği kazanıp uluslararası bir başarıya imza atmayı hedefliyor.

Özgürlükİçin herkesi, 24-25 Şubat'ta Cenevre'de ulusal standart komitelerinin toplantısında Türk Standartları Enstitüsü'nün de OOXML'e ret oyu kullanmasını sağlamak için destek olmaya bekliyor.

:: Özgürlükİçin'e destek mesajlarınızı forumda alalım.

Yazan: Erhan Kahraman
Bilgi İçin: Özgürlükİçin
SDN - http://shiftdelete.net

 Yazar:


Bu yazı, 4148 kez okundu.


Reklam yukleniyor

Google, Eski Gazeteleri Taradı 09 Eylül 2008

Web sitelerini arayan, masaüstünü arayan, şirketleri arayan internet devi Google, şimdi de onlarca yıl öncesine ait gazeteleri tarayıp okurlarıyla paylaştı.

Google Sunucuları Yüzdürecek! 09 Eylül 2008

İlk bakışta "daha 1 Nisan'a çok var" diyebilirsiniz; fakat Google'In en son patent başvurusu, yüzebilen bir datacenter projesinden bahsediyor. Ayrıntılar burada!

12 Yeni Duvar Kağıdı 08 Eylül 2008

Masaüstünüze renk getirecek on iki doğa duvar kağıdını sizler için seçtik ve derledik. Galerimizden kendinize yeni bir duvar kağıdı seçin, masaüstünüz şenlensin.

Dosyalarınız Online Deponuzda 08 Eylül 2008

Belgelerinizi otomatik olarak online alanınıza yedekleyen Docstoc'u kullanırken yabancılık mı çekiyorsunuz? Videoyu izleyin, servisi tam verimle kullanın.



1SDN Okuru - 13 Şubat 2008 20:34

keşke her site bunu haber yapıp kampanyanın duyulmasına yardımcı olsa. Microsoft un tekel olma sevdasından bıktık artık. teşekkürler shiftdelete.net

2SDN Okuru - 14 Şubat 2008 00:41

Bu kampanyaya destek vermek, bir namus borcudur!

3SDN Okuru - 14 Şubat 2008 01:10

Destekliyoruz. Ooxml hayır.

4SDN Okuru - 15 Şubat 2008 22:28

ooxml gayet başarılı bir çalışma.derdiniz ne sizin anlamıyorum.

5SDN Okuru - 16 Şubat 2008 00:26

KESİNLİKLE OOXML\'E EVET DİYORUM ! MICROSOFT EMEĞİNİN KARŞILIĞINI İSTEMEKTEDİR. BU MESAJI YAYINLA EDİTÖR! ÇİFTE STANDART YAPMA!

6SDN Okuru - 28 Şubat 2008 14:08

OOXML\'E EVET diyen arkadaşlara programlama dillerine bir göz gezdirip açık kaynak binlerce kişinin emeği geçen programları kurcalamasını tavsiye ediyorum. Tek elden kurtulmak ve özgür yazılma destek için OOXML\'e Hayır!!!

7SDN Okuru - 28 Şubat 2008 14:41

Bir avukat olarak OOXML \'YE HAYIR dedim. Ve imzamıda attım. Zaten açık kaynak standardı varken ve ooxml gibi patent sorunlu ve karmaşık bir format ancak tekelleşmeyi destekler. ozgurlukicin.com \'a girin ve Türkiyenin asil duruşunu gösterip imzanızı atın.

8SDN Okuru - 03 Mart 2008 21:40

Eğer gücünüz varsa siz daha iyisini yapın. OOXML\'e EVET... Microsoft un yaptığı herşeye SÖZDE karşı olan ama onlar olmadan da bilgisayar kullanmayanlara duyurulur. Açık açık söyleyin işte..Adamlar çalışıp yapıyor. Bunda inkar edilecek bir şey yok. Tekrar ediyorum, Tıpkı benim her ortamda Microsoft un IE sinden daha iyi ve kullanışlı olan MOZILLA FIREFOX u desteklediğim gibi DAHA IYISI VARSA ONU DESTEKLEYIN. Yapılana karşı durup çamur atmaktan vazgeçin artık. - - - - Editör: OASIS varken ikiliğe gerek yok diyoruz mesela.

9SDN Okuru - 28 Şubat 2008 23:45

Bence de EVET.

10SDN Okuru - 29 Şubat 2008 00:40

evet evet evet :p

11SDN Okuru - 29 Şubat 2008 11:47

microsoft emeğinin karşılığında özgürlüğümüzü istiyor, verecekmisiniz ?

12SDN Okuru - 29 Şubat 2008 19:43

Sence Microsoft neden Tüm dünyaya yayılıyor bence Bu Bilgisayarlarda Microsoft ürünleri oldukça Tüm DÜnya Tehlike altında Düşünün Türkiyenin Tüm Bilgisayarlarında MS var Neden Bizim gizli bilgilerimizi almasınlar ? olmaz mı bir üyenin nasıl siteye admin girişi olmadıgı gibi kendilerine bir admin girişi yapıp tüm bilgileri ele geçirebilir + Neden Amerika Uçaklarda Milli Yazılımı kullanmamızı istemiyor ? bunlar hep Standartları belirlemiş bence bizim görevimiz bu standartları artırmak :) MS tabiki hakkını alıyor ama Bence bu kadarda fazla olmamalı ...

Etiketler : ,
Reklam yukleniyor Yükleniyor




Reklam yukleniyor Yükleniyor