Samsung, yaz aylarının sonunda tanıtılan Galaxy Note 7 modelinde yaşanan pil kaynaklı sorun ve ürünlerin geri toplatılması hadiselerinden sonra, ürün test süreçlerini ve kontrol mekanizmalarını yeniden tanımladı.
Galaxy Note 7’nin patlama nedeni!
Samsung, daha önce Galaxy Note 7 modelinde yaşanan sorunların tekrarlamaması için, aylar süren kapsamlı araştırmaların sonunda Note 7 ile ilgili bazı yaşanan olayların nedenini ve bunların yeniden yaşanmaması için alınan önlemleri Seul’de düzenlenen basın toplantısında açıkladı.
Yenilikçi mobil deneyimini sektör standartlarının çok üzerinde bir ürün güvenliği yaklaşımıyla sunmayı hedefleyen Samsung, ürün güvenliği konusunda tüm test ve kalite kontrol sürecini yeniden tanımladığı bir dönem başlattı.
Samsung’dan 8 aşamalı pil güvenlik kontrolü
Samsung’un yeni süreçle birlikte duyurduğu 8 Aşamalı Pil Güvenlik Kontrolü uygulaması, parça denetiminden montaj ve sevkiyat aşamalarının izlenmesine kadar güvenliği her noktada ele alacak. Sektör standartlarını yukarı taşıyan 8 Aşamalı Pil Güvenlik Kontrolü uygulaması şu aşamalardan oluşuyor:
Dayanıklılık Testi: Aşırı süre şarjda bırakma, pilin aşırı darbeye ve aşırı ısı değişimlerine maruz bırakılması gibi süreçlerin olduğu pil testi sıklığı arttırıldı.
Gözle Kontrol: Her bir pilin teknik uzmanlar tarafından standartlara uygunluğunun kontrol edilmesiyle ilgili standartlar geliştirildi.
Röntgen (X-Ray) Testi: Röntgen cihazları ile pilin iç yapısı kontrol edilerek olağan dışı durumların tedarikçi tarafından kontrol edilmesi sürecine Samsung daha kapsamlı şekilde dahil oldu.
Şarj ve Deşarj Testleri: Piller yoğun bir şarj ve deşarj süreci kapsamında test edilmeye başlandı.
TVOC Testi: Pilden ve cihazdan en ufak bir sızıntı olmadığının kontrol edildiği test süreci uygulamaya kondu.
Söküm Testi: Pilin tedarikçi tarafından iç yapısının sökülerek kalite kontrolünün gerçekleştirdiği süreç, aynı zamanda Samsung tarafından da kapsamlı bir biçimde yapılmaya başlandı.
Aşırı Kullanım Testi: Tüketicilerin pile aşırı yük bindiren farklı tüketim alışkanlıklarına ait senaryoların simülasyonlarının gerçekleştirilmesine başlandı.
OCT Testi: Her bir birim ve cihazın tamamı için ayrı ayrı voltaj değişikliklerinin tedarikçi tarafından gözlemlendiği süreç, aynı zamanda Samsung tarafından da kapsamlı bir biçimde yapılmaya başlandı.
Çok katmanlı güvenlik önemleri
Samsung, Çok Katmanlı Güvenlik Önlemleri Protokolünü de yeni ürün geliştirme süreçlerine ekledi. Bu kapsamda Samsung, ilk katmanda donanım sağlamlığına odaklanarak ürünlerin tasarımından materyallerin seçimine her detayı ilgilendiren sıkı uygulamaları devreye aldı. İkinci katmanda ise, geliştirilmiş yazılım algoritmaları ile, donanıma dayalı önlemleri daha da güçlendirdi. Yazılım algoritmaları, pil şarjı için genel sıcaklık düzeyleri, elektrik akımı seviyeleri ve sürelerini takip ederek ürünün güvenli çalışmasını sağlıyor.
Yeni ürün geliştirme süreçlerinde tam güvenliği sağlamak üzere Samsung, ayrıca, bağımsız danışmanlar, akademisyenler ve araştırmacılardan oluşan Pil Danışma Kurulu oluşturduğunu duyurdu. Kurulda yer alan isimler arasında Cambridge Üniversitesi Kimya Profesörü Clare Grey, Berkeley Üniversitesi Materyal Bilimi ve Mühendislik Bölümü Profesörü Gerbrand Ceder, Stanford Üniversitesi Materyal Bilimi ve Mühendislik Bölümü Profesörü Yi Cui gibi alanının en uzman isimleri yer alıyor.
Samsung, yeni ürün geliştirme süreci ile sektördeki ürün güvenlik standartlarını yeniden tanımlayarak ile sadece şirket için değil, sektörü için de önemli bir gelişim imkanı sunuyor.
:: Samsung’un yeni güvenlik uygulamalarını nasıl buldunuz?
Tamam tamam inandık yedik…
Tanıtım videosunda test edilen cihazlar dikkatinizi çekti mi? Fiziksel Home butonu olmayan cihazlar testte görünüyor.
Yüzünü saklayan yayıncı banlandı. konusunu kaldırsanız artık ? her konuda sayfayı aşağı kaydırırken görünüyor.
Çok büyüksün samsung koskoca elektronik ve sanayi üretim devi oldun bence samsung bu gücünü üretim kabiliyetinden alıyor arkadaşlar başkaları gibi çinde yaptirip marka bastirmiyo….
Bilmem hatırlayan kaç kişi çıkar ama hani '99 depremi olduğunda çok büyük yıkımlar yaşamış, büyük acılar çekmiştik. Lakin, akabinde o depremin etkisi o kadar büyük oldu ki, bina yapımı için yeni kanunlar çıkarıldı, insanlar ev yaparken çok büyük bir duyarlılık hissiyle hareket ettiler, ve o deprem aslında insanların bilinçlenmesi konusunda çok büyü hizmetler yaptı ve hayra dönüştü. Keza note7 patlaması da sanırım aynı etkiyi göstermişe benziyor. Bu sade Samsung için değil, bütün sektör için çok büyük bir tecrübe oldu, artık yoğurdu üfleye üfleye yemeye başladı insanlar. Bu sahada her firme çok daha dikkatli ve mütehassıs davranıyor.
Şimdide iyice abartmışlar olsun iyi böyle. Şu apple ında buna benzer olay başına gelsede kendine çeki düzen verse. Son zamanlar fazla yenilik yapmıyor. Android den özellik araklıyor. Steve jobs zamanında apple hep kendi yapardı android özenirdi. Tabi bunların hepsini kaldırıp android e benzettiler. Satışları kötü gitsin de biz kullanıcılar için daha uygun fiyat sunsunlar.
Eee ne demişler? Bir musibet bin nasihatten iyidir.Samsung eğer Note 7 talihsizliğini yaşamasaydı,böyle bir önlem almayacaktı.Her şerde bir hayır vardır sözü de bir anlamda gerçekleşmiş oldu..
İyi halt etti samsung s7 edge ve note 7 si rezalet…….tam anlamiyla berbat
Planlı bir eylemdi bu Samsung a yapılan!! Bunu yapanda apple!!kendi satışlarını artırmak için note 7 yi patlattı.. komplo kurdular…
Seneye apple da bu pillerden ister artık samsungtan. Millet hala apple şöle samsung böle der. Anlayın artık yedek parçayı samsung veriyor
Yav he
Tabiki satış rakamların düşer se böyle reklam içerikli bildirimlerde bulunursun ne yaparsa yapsın daha samsung almam bunlarla iş bitmiyo servislerinizide adam akıllı bir sisteme ve müşteri ürününe zarar vermeme politikaları geliştirin ve uygulayın şehrimde servis yok adana daki servisede ulaş ulaşabilirsen……..
GÖRECEĞİZ UZAY GEMİSİ Mİ YOKSA DERE TEKNESİ Mİ