Sitenizin Adına Dikkat Edin

Sitenizin Adına Dikkat Edin 26 Aralık 2008 09:30

Tasarladığınız web sitesinin çok tık alması için popüler markalardan birine yakın bir alan adı seçmeyi düşünüyorsanız, önce bu haberi okuyun.

Verizon'un tescilli markalarına ait alan adlarını satın alan OnlineNIC adlı firma, Kaliforniya'da görülen mahkeme sonucu tam 33,15 milyon dolarlık rekor cezaya çarptırıldı. "Cybersquatting" adı verilen ve belirli bir markaya, kullanıcıların hatalarından faydalanacak derecede yakın alan adlarının tümünü parsellemek olarak tanımlanabilecek bu uygulama sonrası her site için Verizon'a 50.000 dolar ödemesi gereken OnlineNIC, toplamda 663 site için rekor tazminata mahkum edildi. Ancak davanın görüldüğü duruşmaya OnlineNIC yetkilileri ya da avukatları katılmadı. Yani Verizon'un bu milyonlarca dolarlık ödemeyi alıp alamayacağı belli değil.

:: Konuyla ilgili görüşlerinizi forumda paylaşın.

Yazan: Erhan Kahraman
SDN - http://shiftdelete.net

Erhan KahramanYazar: Erhan Kahraman

Güne en taze internet ve yazılım haberlerini hazırlayarak başlayan Erhan, arta kalan zamanlarında ise mali müşavirlik ve matematiksel fizik üzerine çalışmalar yapmaktadır.


Yazarın diğer haberlerine ulaşmak için tıklayın.


Bu yazı, 1541 kez okundu.


Reklam yukleniyor

Türk Çocukları AB Yolunda 13 Ağustos 2009

Türk aileler, çocuklarının gelişiminde bilgisayar kullanımının önemli yer tuttuğunu ve bilgisayar kullanmayı bilmenin, gelecekte çocuklarının iş sahibi olmasında önemli rol üstleneceğini düşünüyor.

Çin Geri Adım Attı 16 Ağustos 2009

Ülkede satılan bilgisayarın hepsine içerik filtreleme yazılımı koymayı planlayan Çin hükümeti, bundan vazgeçti.

Müziğe Kimse Para Vermiyor 17 Ağustos 2009

Her geçen gün bir yenisi yapılan araştırmalar gösteriyor ki artık neredeyse kimse müzik dinlemek için para ödemiyor.

En Güvenlisi Internet Explorer 8! 18 Ağustos 2009

Yapılan testler, zararlı yazılımları engelleme konusunda en iyi tarayıcının Internet Explorer 8 olduğunu gösteriyor.



Reklam yukleniyor Yükleniyor
SDN
Sitemizi daha verimli kullanmak için



veya


Facebook


Hesabınız ile giriş yapabilirsiniz. Hesabınız yok ise yeni hesap açabilirsiniz
Her Şeyden Haberiniz Olsun !
E-mail adresiniz ( Bu nedir? )

ShiftDelete.Net Facebook'ta



Reklam yukleniyor Yükleniyor