Zune HD Nvidia Tegra Kullanıyor

Bu konuyu okuyanlar

Ecevit BIKTIM

Müdavim
Katılım
11 Şubat 2009
Mesajlar
2,443
Reaksiyon puanı
26
Puanları
0
NVIDIA bugün Microsoft'un yeni Zune HD taşınabilir ortam oynatıcısının, olağanüstü bir çoklu ortam kapasitesi sunan NVIDIA Tegra işlemcisiyle çalıştığını açıkladı.

Microsoft'un artık ön sipariş verilebileceğini açıkladığı Zune HD oynatıcı; HD uyumlu video, HD Radyo alıcısı, internette tam ekranlı gezinme, organik bir dokunmatik LED ekran ve Wi-Fi özelliklerini birarada sunan ilk taşınabilir ortam oynatıcısı. Bu özellikler bir yandan tüketicileri yepyeni bir eğlence dünyasına taşırken, diğer yandan mükemmel bir pil ömrü sunacak.
Microsoft ile yakın bir işbirliği içinde çalışarak Tegra işlemciyi optimize eden NVIDIA, yeni nesil Zune HD taşınabilir dijital ortam oynatıcısının piyasaya sunulabilmesinde önemli bir rol oynadı.
ZuneHD1250951269.jpg
Kullanıcılar cihazın yeni tasarımına, muhteşem çoklu ortam özelliklerine ve HD video çıkış kapasitesine bayılabilecek mi?

Tegra'nın zengin çoklu ortam özelliklerinin ardında, her biri özel bir görev sınıfı için tasarlanmış sekiz bağımsız işlemci bulunuyor. Bunların arasında bir HD video işlemcisi, bir ses işlemcisi, bir grafik işlemcisi ve iki ARM çekirdek de var. İşlemciler enerji tüketimini en aza indirecek şekilde bağımsız veya birlikte çalışabiliyor.
Microsoft Zune HD, benzersiz bir görsel deneyim yaşatmak için bu yüzden NVIDIA Tegra teknolojisini kullanıyor.

::
Microsoft, mültimedya oynatıcılarda başarılı olabilecek mi?

Yazan
: Ecevit Bıktım
SDN - http://shiftdelete.net
 

craftingMaterial

Müdavim
Katılım
31 Aralık 2007
Mesajlar
17,485
Reaksiyon puanı
188
Puanları
63
biraz daha adam gibi bişey yapsalar da şu PSP'ye adam akıllı bir rakip gelse...
 

Kirk Lee

Asistan
Katılım
15 Nisan 2009
Mesajlar
385
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
Nvidia Masaüstünde f/p plarak geride kalsada mobil çözümlerde baya ilerlemiş durumda...ion ve tegra bunların en iyi örnekleri...
 

GurenGursel

Müdavim
Katılım
15 Kasım 2007
Mesajlar
1,165
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Tabii ki başarılı olacak. Ve taşınabilir cihazlarda yeni bir devir açılacak :)
 
Üst