İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Yazılım

1 Milyar Akıllı Telefon!

Mobil işletim sistemleri ve akıllı telefon üreticileri arasındaki rekabet kıyasıya sürerken, tüketicilerin çağın modern oyuncaklarına ilgisi her geçen gün daha artıyor. Araştırmalar gösteriyor her yıl akıllı telefon satışları düzenli bir şekilde artış gösterecek.

Ahmet Gözütok

okunma

1 Milyar Akıllı Telefon!

Mobil işletim sistemleri ve akıllı telefon üreticileri arasındaki rekabet kıyasıya sürerken, tüketicilerin çağın modern oyuncaklarına ilgisi her geçen gün daha artıyor. Araştırmalar gösteriyor her yıl akıllı telefon satışları düzenli bir şekilde artış gösterecek.

IDC’nin dünya çapında gerçekleştirdiği akıllı telefon araştırma sonuçlarına göre 2011 yılında 472 Milyon adet akıllı telefon satılmış olacak. 2010 yılında 305 Milyon düzeyinde gerçekleşen bu rakam, pazarda %55’lik bir büyümeye işaret ediyor.

2015 yılı için tahminlerini de açıklayan şirket, 4 yıllık geçen süreçte toplam satılan akıllı telefon sayısının 982 Milyon adete ulaşmış olacağını belirtmiş. Mobil işletim sistemlerinin bu rakamlardaki payını da ön gören rapora göre Windows Phone için yapılan %20.3’lük pazar tahmini dikkat çekiyor.

:: Sizce önümüzdeki 4 yıllık süreçte pazarda önemli paya ulaşacak yeni bir mobil işletim sistemi ortaya çıkar mı?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (3)

SDN Okuru

ben bu wp şişirmelerine inanmıyorum.

mylife.eg

Belli olmaz yeni bi işletim sistemi çıkabilir ama android ile ios götürcek piyasayı.

SDN Okuru

Nokia C6-01 gibi işçiliği çok kaliteli aynı zamanda şık ve 3.7 inç ekrandan düşük olmaması şartıyla Windows mobile telefonları bayağı satabilir

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.