Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

1000 Çekirdekli İşlemci Mümkün

Ana sayfa /

Intel araştırmacıları çok fazla sayıda çekirdeğe sahip işlemcilerin uygulanabilirliğini ölçmek amacıyla 1000 çekirdeğe kadar ulaşabilecek deneysel bir yonga geliştirdiler. (Çekirdek Sayısı Ne Kadar Artabilir?)

Geliştirilen deneysel yonga mimarisi Intel’in geçtiğimiz aylarda tanıttığı 48 çekirdekli SCC işlemcisinin ölçeğinin büyütülmesi ile elde edilmiş. (48 Çekirdekli İşlemci Satışta)

Intel araştırmacılarından Timothy Mattson, New Orleans’ta düzenlenen Supercomputer 2010 konferansında yaptığı açıklamada, geliştirdikleri mimarinin ölçeğinin teorik olarak 1000 çekirdeğe destek verecek kadar büyütülebileceğini söyledi.

 

Intel birkaç ay önce 48 çekirdekli SCC adlı bir işlemci tanıtmıştı

 

1000 Çekirdekten Sonra

Mattson, 1000 çekirdekten sonra yonganın boyutlarının ve çekirdekler arası bağlantıların performansı olumsuz yönde etkilemeye başlayacağını iddia etti.

Intel’in bu yönde bir araştırma yapması, işlemcilerin performansının artması için yakın gelecekte de çekirdek sayısının artırılması yolunda devam edileceğini gösteriyor.

Ancak çekirdek sayısının artmasının beraberinde getirdiği sorunların nasıl aşılabileceği konusunda henüz kesin bir sonuca varılmış değil.

 

:: Kullandığınız işlemci kaç çekirdekli?

Yorum Ekleyin