Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

‘1000 Çocuklu Adam’ Netflix’e ateş püskürdü: “Yalan söylediler!”

Ana sayfa / Dizi

Hollandalı sperm bağışçısı Jonathan Jacob Meijer, kendisi hakkında yapılan 1000 Çocuklu Adam isimli Netflix belgeselinin yanıltıcı olduğunu iddia ederek farklı bir tartışmanın fitilini ateşlemiş oldu.

Netflix platformunda, üç bölümlük bir mini dizi formatıyla sunulan 1000 Çocuklu Adam, bir grup ailenin, güvendikleri karizmatik sperm donörünün, dünya üzerindeki yüzlerce, belki binlerce çocuğun babası olduğunu keşfetmelerini anlatıyor. Hollandalı Jacob Meijer ise dizinin gerçeği yanıstmadığını belirtiyor.

1000 Çocuklu Adam: “1000 değil, 550 çocuğum var”

Meijer, BBC’ye yaptığı açıklamada, belgeselin yapımcılarının kendisiyle hiç iletişime geçmediğini belirtti. Bu durum, belgeselin tek taraflı bir bakış açısı sunduğu iddialarını güçlendiriyor. Meijer, hikayeyi kendi tarafından anlatma fırsatı bulamadığını ve bunun kendisi için adil olmayan bir durum ortaya çıkardığını belirtti.

Reklam
Reklam

Wednesday ikinci sezonu geliyor! Netflix keseyi açtı

Wednesday ikinci sezonu için çekimler başladı. Netflix'in rekorlar kıran dizisi için bütçenin 100 milyon dolar olduğu düşünülüyor.

Hollandalı bağışçı, sperm bağışı konusundaki motivasyonunun yanlış anlaşıldığını söylüyor. Meijer, amacının sadece çocuk sahibi olmak isteyen ailelere yardım etmek olduğunu, ancak bu niyetinin belgeselde çarpıtıldığını iddia ediyor.

İşte Meijer’in açıklamaları:

“Belgesele kasten ‘1000 Çocuklu Adam’ adını verdiler, oysa ‘550 çocuğun dünyaya gelmesine yardımcı olan sperm bağışçısı’ olmalıydı. Bence Netflix, yardım ettiğim 225 aileden memnun olmayan beş aileyi seçerek harika bir iş çıkardı. Diğer 220 aileyle konuşursanız, kesinlikle daha farklı şeyler duyacaksınız.”

Belgeseldeki aileler, sperm bağışçısının daha önce sadece 3-4 aileye donörlük yaptığını söyleyerek kendilerini kandırdığını iddia ediyor. Bu anlamda hangi tarafın doğru söylediğini anlayabilmek için, açılan davaların sonuçlanmasını beklemek gerekecek.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam