Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

1600 beygirlik Bugatti Centodieci tanıtıldı

Ana sayfa / Otomobil

Bugatti her yılın Ağustos ayında Kaliforniya’nın Pebble Beach sahilinde düzenlediği etkinliğinde 110. yılına özel olarak geliştirilen 1600 beygirlik Bugatti Centodieci modelini duyurdu. Bakalım yeni canavar neler sunuyor?

Tesla’dan daha iyi: Audi E-Tron çarpışma testinde!

Audi’nin seri üretimdeki elektrikli otomobili Audi E-Tron, Euro NCAP testinden tam not almıştı. Bu kez IHSS'nin konuğu olan Audi E-Tron çarpışma testinden üst düzey güvenlik ödülü ile ayrıldı.

İşte 10 adet üretilen özel Bugatti Centodieci!

Fransanın süper otomobil üreticisi Bugatti, 110. yılını kutlamak amacıyla son derece özel bir otomobili duyurdu.

Reklam
Reklam

Kaliforniya’da görücüye çıkartılan süper otomobil, EB110 modelinin devamı niteliğinde. Zira EB110 modeli de firmanın kurucusu olan Ettore Bugatti’nin 110. yaşını kutlamak amacıyla üretilmişti. Birçok noktada EB110 modeline göndermeler yapan otomobil ismini ise İtalyancada 110 anlamına gelen “Centodieci” kelimesinden alıyor.

Ön yüzden otomobili incelemeye başladığımızda ise Bugatti’nin meşhur at nalına benzeyen ön ızgaranın biraz daha küçültüldüğünü görüyoruz. Ayrıca ön yüze eklenen yeni hava girişleriyle son derece şık gözüküyor.

Bugatti modellerinde görmeye alıştığımız C şeklindeki B sütunu ise bu otomobilde yer almıyor. Elmas şeklindeki hava girişleri, üç boyutlu gözüken arka lamba grubu ve dörtlü egzoz çıkışları ise otomobile agresif bir görünüm sağlıyor.

Kaputun altına baktığımızda ise Chiron’u geride bırakan 8 litrelik W16 motor yer alıyor. 1600 beygir güce yükseltilen bu motor; 0’dan 100’e 2,4 saniyede, 200’e 6,1 saniyede, 300’e ise 13,1 saniyede çıkabiliyor. Otomobilin sınırlandırılmış son hızı ise 380 km/s.

Sadece 10 adet olarak üretilecek olan Bugatti Centodieci 8 milyon Euro fiyat etiketine sahip. Yaklaşık olarak 50 milyon TL‘ye tekabül eden aracın tamamının satıldığını da son olarak belirtelim.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam