Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Windows ve Teams için 1.800’den fazla yeni emoji geliyor

Ana sayfa / Haberler

Dün Microsoft’un Clippy adındaki ataşını tekrardan emoji olarak getireceğini sizlere aktarmıştık. Microsoft, Teams ve Windows için 1888 adet emojinin yenileceğini duyurdu. Bu emojiler yeni değil sadece var olan emojilerin modernize edilmiş hali. Ayrıca gayet iyi görünüyorlar.

Microsoft’un Ataş’ı 20 yıl sonra geri dönüyor

Bir zamanlar Microsoft Office programlarında bulunan "Ataş" geri dönüyor. Microsoft bir Tweet ile bunu duyurdu.

Kafa emojileri mükemmel dairelerden oluşmuyor

Microsoft’un yayınladığı emojilere dikkat ederseniz hiçbiri mükemmel değil. Kasıtlı olarak yapıldığı belirtiliyor. Microsoft bunun için “İnsanlar mükemmel değil, öyleyse neden grafik temsillerimiz öyle olsun” açıklamasını yaptı. Ayrıca Microsoft‘un emojileri gerçekçi olmaya çalışmıyor. Örneğin bir yengeç emojisi gerçekçilikten uzak bir tasarıma ve daha fazla yuvarlak hatlara sahip. Microsoft, yayınladıkları blog gönderisinde 2B yerine 3B tasarımları ve emojilerin çoğunu canlandırmayı tercih ettiklerini belirtiyor. Çeşitli kategorilerde emojiler yer alıyor. Microsoft bu 1888 emoji arasında tutarlılığı sağlamak için yeni tasarımında her emoji için temel olarak basit geometrik formlar kullandı.

Reklam
Reklam

Ahtapot emojisi bunun için en iyi örnek çünkü Microsoft, daha fazla anatomik temsil yerine, daha fazla kişilik kazandırmak için Ahtapotu dairelerden ve yarım dairelerden oluşturduğunu belirtiyor. Tüm emojiler zamanla gelecek ve ilk olarak Flipgrid’de, geri kalanı ise önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacak. Tüm emojiler bu sonbaharda Teams ve Windows’a ve 2022 boyunca Yammer, Outlook ve daha fazlasına gelecek.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam