Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

1900 beygirlik elektrikli Pininfarina Battista tanıtıldı!

Ana sayfa / Otomobil

Birçok süper otomobilin tasarımcısı Automobili Pininfarina uzun zamandır merakla beklenen kendi otomobillerini Cenevre Otomobil Fuarı 2019 kapsamında tanıttı. İşte elektrikli motoruyla 1900 beygirlik Pininfarina Battista!

Avrupa’da Yılın Otomobili elektrikli otomobil oldu!

Avrupa'da Yılın Otomobili (Car of the Year 2019) ödülünün kazananı Cenevre Otomobil Fuarı'nın açılışında açıklandı. Bakalım 60 otomobilin arasından zirveye hangi otomobil oturdu?

Akıllara zarar elektrikli motoruyla Pininfarina Battista!

Bugatti Veyron, Lamborghini Urus, McLaren P1 gibi birçok süper otomobilin tasarımlarında etkin olarak rol alan Pininfarina, uzun zamandır gündemde olan ve bir takım ipuçlarını verdiği ilk kendi ismine sahip otomobilini nihayet tanıttı.

Cenevre Otomobil Fuarı 2019 kapsamında resmiyet kazanan süper otomobil, hem tasarımı hem de motoruyla tüm gözleri üzerine topluyor. Her aks başındaki 2 adet elektrikli motora sahip olan süper otomobil, toplamda tam tamına 1900 beygir güç ve 2300 Nm tork üretebiliyor.

Pininfarina firmasının kurucusunun isminin verildiği Battista, 0’dan 100’e ise sadece 2 saniyede ulaşabiliyor. Küçük bir kıyas yapmak gerekirse, 2019 model Lamborghini Aventador SVJ‘nin 0’dan 100’e çıkması 2.8 saniye sürüyor. Tesla’nın tüm gözleri üzerine toplayan otomobili Roadster 2 ise 1.9 saniyede bu sürata erişebiliyor.

Diğer taraftan maksimum hız değeri 350 km/s olarak açıklanan otomobil, 300 km/s hıza ise yaklaşık 12 saniyede ulaşabiliyor. 120 kWh bataryası sayesinde 480 km menzile sahip olan otomobil, ayrıca 40 dakikada yüzde 80 şarj olabiliyor.

Motoru bir kenara bırakıp tasarıma baktığımızda ise deneyimli firmanın oldukça şık gözüken bir süper otomobil tasarladığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Gri, Mavi ve Beyaz renkleri sergilenen otomobili birçok farklı opsiyonla kişiselleştirmeniz mümkün.

İçerisinde ise gösterge paneli, temel araç bilgiler ve navigasyon olmak üzere 3 adet dijital ekrana yer verilen Battista, sürücü odaklı tasarımıyla dikkat çekiyor. Üretim süreci için Rimac ile işbirliği yapan Pininfarina, tekerlekler için Pirelli, yazılım için Salesforce ve Ar-Ge bedelini paylaşmak içinse Mahindra F1 takımı ile anlaşmalar yapmış.

Sadece 150 adet üretilecek olan otomobilin fiyatı ise açıklanmadı. Ancak eğer bir mültimilyonerseniz Cenevre Otomobil Fuarı kapsamında aracı satın alabileceksiniz. Üretim tarihi içinse 2020 yılı işaret ediliyor.

Yorum Ekleyin