Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

1923 yapımı Leica 0-Series rekor fiyata satıldı!

Ana sayfa / Fotoğraf Kameraları

Üretilen ilk Leica filmli fotoğraf makinelerinden birisi rekor fiyata satılarak, dünyanın en pahalı fotoğraf makinesi olma ünvanına erişmiş durumda. Karşınızda açık artırma ile 2.4 milyon avro fiyata satılan 1923 model Leica 0-Series.

Canon 200D inceleme! – YouTuber olmak isteyenler kaçırmasın!

Farklı renkteki tasarımı ve çok hafif gövdesiyle dikkat çeken fotoğraf makinesi hakkında yorumlarımız Canon 200D inceleme videomuzda!

Dünyanın en pahalı fotoğraf makinesi Leica 0-Series

Viyana merkezli WestLicht açık artırma evinde gerçekleştirilen satışta 122 seri numaralı Leica 0-Series sadece 45 saniye içerisinde 2.4 milyon avro teklif ile satılarak rekor kırdı. Teklifin sahibi ise adı verilmeyen ve artırmaya telefonla katılan Asyalı bir özel koleksiyoncu.

Reklam
Reklam

Bu ürünü özel kılan ise filmli fotoğraf makinesinin prototip olarak sadece 25 adet üretilmiş olması ve sadece 12 adedinin sağlam olması. Bu uçuk fiyatın sebebi olaraksa makinenin harika durumda olması gösteriliyor.

İlk Leica fotoğraf makinesi Ernst Leitz tarafından 1925 yılında piyasaya sürülmüş. 25 adet üretilen 1923 yapımı test modellerinden ise sadece 3 tanesinin orijinal durumunda olduğu biliniyor. Bu anlamda ürünün resmen tarih koktuğunu söyleyebiliriz.

Aynı açık artırmada Leica MP-89 modeli 456 bin avroya satılırken 1950’lerden ilk elektrik motoru sürücülü Leica M modeli Leica MP-2 ise 432 bin avro fiyata satıldı.

:: Antika filmli fotoğraf makinesinin bu fiyata satılması konusunda ne düşünüyorsunuz?

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam