Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

2000 Adet Motorola Patenti de Lenovo’nun!

Ana sayfa /

Lenovo, geçtiğimiz yıl akıllı telefon pazarına giriş yapmış ve kısa sürede başarı yakalamıştı. Akıllı cihazları da kapsayan yeni PC+ pazarında da iddialı olan Lenovo, dün( 29 Ocak 2014) Google’dan Motorola markası ve bünyesindeki akıllı telefonları Moto X, Moto G ve DROIDTM Ultra serisini alarak bu iddiasını ortaya koydu.

Google ve Lenovo arasındaki bu anlaşma ile Lenovo, hızla büyüyen akıllı telefon pazarında da önemli ölçüde güçlenecek. Dünyanın en bilinen markalarından olan Motorola’nın satın alınması ile Lenovo’nun özellikle Kuzey ve Latin Amerika ile Batı Avrupa’da akıllı telefon pazarındaki varlığı önemli ölçüde güçlenecek.

Reklam
Reklam

2000 adet patent

Google, bu satın alma sonrası Motorola Mobil patentlerini elinde tutacak ancak Lenovo, bu zengin patent portfolyosu ve diğer yaratıcı fikirlerin lisansını alacak. Ayrıca Lenovo, 2000’den fazla patentin yanı sıra Motorola Mobil markasının da sahibi olacak. Bu konuda Google’ın patentleri vermediği konusunda yorumlar yapılmıştı, böylelikle bu spekülasyona da açıklık getirilmiş oldu. Satın alma bedeli ise buraya tıklayarak detaylarına erişebileceğiniz gibi 2,91 milyar Amerikan Doları.

:: Lenovo’nun Motorola’yı satın alması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam