Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

2011’i Eğlenceli Yapacak 11 Sebep

Ana sayfa /

Oyun severlere müjde. 2011, önceki yıldan, hatta ondan da önceki yıldan çok daha verimli geçecek. Zira yıllardır beklenen yapımların yanı sıra, dev firmaların yeni amiral gemileri savaşa katılacak. Eski isimlerin yeni yüzlerinin de dahil olacağı muharebe, çok çetin geçeceğe benziyor!


Ufukta hangi oyunlar var?

Sizler için derlediğimiz 11 oyunluk listemizde, 2011’in hemen hemen en bomba başlıkları var. Tabii koca yıl bu kadarla da kalmayacak, üzerine birçok sürpriz yapım da çıkacak ancak listemizde, son zamanların en çok konuşalan isimlerini bulacaksınız. 2011 yolculuğumuz Rage ile başlıyor!

Reklam
Reklam

{pagebreak::Rage}

Rage (PC, PS3, X360)

Oyun dünyasının, Doom ve Quake gibi hep çok ses getiren yapımlarına imza atan id Software, bu kez yeni yıldızını sahaya çıkarıyor. Rage, diğerlerinden farklı olarak sadece bir FPS değil, üçüncü şahıs görünümünü de kapsıyor. Grafikleriyle yılın en iyilerinden biri olacağına kesin gözüyle bakılan oyun, id Tech 5 motoruna sahip.

Çıkış Tarihi: 2011’in üçüncü çeyreği

{pagebreak::Crysis 2}

Crysis 2 (PC, PS3, X360)

Crytek’in geliştirdiği Crysis, grafikleriyle adeta görenleri hayrete düşürmüştü. Serinin devam oyunu Crysis 2 ise, bu açıdan kendini bir hayli ileriye taşımış. Bu defa ormanlarda değil, şehirde, hem de New York’un göbeğinde uzaylılarla karşı karşıya geleceğimiz yapımın senaryosu, ilkinin kaldığı yerden devam edecek. Oyunun 3D özelliğini, Avatar filminin yönetmeni James Cameron‘un övdüğünü hatırlatmakta yarar var.

Çıkış Tarihi: 22 Mart 2011

{pagebreak::Need for Speed Shift 2: Unleashed}

Need for Speed Shift 2: Unleashed (PC, PS3, X360)

Gerçekçi oynanışıyla ilki bir hayli tutulan Need for Speed Shift, yeni sürümüyle kısa zaman sonra yollara düşecek. Yine simülasyona yakın bir oynanış benimseyecek olan yapımda, pist yarışları ve bolca hasar modellemesine tanık olacağız. Shift’in artık kendine has bir kitlesi olduğunu unutmamak gerek. Önümüzdeki yıllarda, bu isim NFS’nin bile önüne geçebilir.

Çıkış Tarihi: 29 Mart 2011

{pagebreak::Test Drive Unlimited 2}

Test Drive Unlimited 2 (PC, PS3, X360)

İçeriğindeki detaylarla, bir yarış oyunundan çok daha fazlası olan Test Drive Unlimited’in devamı niteliğindeki ikinci oyun, ilkinin geliştirilmiş bir versiyonu gibi görünüyor. Test Drive Unlimited 2, yeni otomobillerle zengileştirildiği gibi, görsel açıdan da ilkinin ötesine geçmiş. Ancak günümüzde gelinen genel grafik seviyesine bakacak olursak, yeni Test Drive, otomobil modellemeleri haricinde çok da etkileyici gözükmüyor.

Çıkış Tarihi: 8 Şubat 2011

{pagebreak::Dead Space 2}

Dead Space 2 (PC, PS3, X360)

İlki gibi uzayda korkunç bir serüvene atılacağımız Dead Space 2, yılın en çok beklenen isimlerinden. Bilimkurguyu korku türüyle birleştiren yapım, başarılı grafikleriyle gerçekçi bir atmosfer vadediyor.

Çıkış Tarihi: 25 Ocak 2011

{pagebreak::Killzone 3}

Killzone 3 (PS3)

Yalnızca Sony’nin oyun konsolu PlayStation 3 için geliştirilen Killzone 3, FPS türünün bu platformdaki en önemli temsilcilerinden. Serinin bu yeni yapımı, gerek çıkış tarihi gerek türü, gerek ise görsel kalitesi sebebiyle Crysis 2 ile karşılaştırılıyor. Görünen o ki, sıkı bir rekabet bizi bekliyor.

Çıkış Tarihi: 22 Şubat 2011

{pagebreak::Mass Effect 3}

Mass Effect 3

İkincinin kaldığı yerden devam edecek olan Mass Effect serüveni, kalitesinden ödün vermeden ilerliyor. İlki sevilmişti, ikincisi daha çok sevildi! Yapımcı Bioware, adeta attığını vuruyor. Mass Effect 3, şimdiden büyük merakla bekliyor. RPG severler bu seriyi kaçırmamalı.

Çıkış Tarihi: 2011’in son çeyreği

{pagebreak::Diablo 3}

Diablo III (PC, MAC)

 

İkinci oyun bittikten yaklaşık 20 yıl geçtikten sonra başlayacak olan Diablo III’te, Soulstone’lar yok edilip, Diablo, Baal ve Mephisto geri dönemeyecekleri şekilde cehenneme gönderilmiştir. Ancak geçen bunca zamanın ardından Deckard Cain, yaşanan bazı olaylardan kuşkulanmaya başlar.

Garip ölümler, yangınlar ve kaybolmalar gibi olaylar çoğaldıkça, Deckard Cain’in merakı daha da artar ve Tristram’a doğru yol alır. Orada, Diablo’nun bir zamanlar içinde kapalı tutulduğu katedrale giden Deckard Cain, şeytanların geri dönüşüyle ilgili bir takım işaretler aramaktadır. Aradığı işaret gökten gelir! Katedralin üzerine düşen bir meteor, cehennemin kapılarının yeniden açıldığının ve Diablo’nun geri döndüğünün habercisidir

Bu müthiş macera, eğer bir aksilik olmazsa 2011 yılında oyun severlerle buluşacak. Ancak yapımcı Blizzard’ın ertelemeleriyle ünlü olduğunu unutmayıp, çok da heyecanlanmamak gerek.

Çıkış Tarihi: 2011

{pagebreak::Uncharted 3}

Uncharted 3: Drake’s Deception (PS3)

Son yılların en çok ses getiren isimlerinden biri olan Uncharted, her yeni oyunuyla kullanıcıların beğenisini kazanıyor. “Yılın Oyunu” unvanlarının en büyük adaylarından biri olmayı başaran serinin yeni halkası, yıl sonunda raflarda olacak. Artık klasikleşmiş aksiyon ve macera ögelerinin yanında, geliştirilen grafikleriyle de göz dolduracağa benzeyen yapım, yine kalitesinden ödün vermeyecektir.

Çıkış Tarihi: 1 Kasım 2011

{pagebreak::Gears of War 3}

Gears of War 3 (X360)

Yalnızca Xbox 360 için geliştirilen Gears of War 3, 4 kişiye kadar arkadaşlarınız ile oynama imkanı, yeni oynanabilir karakterleri ve mutasyona uğramış düşmanlarla beraber geliyor. Kahramanımız Marcus Fenix, hikayesine kaldığı yerden devam edecek ve locust’lar ile insanlar arasındaki savaşın son perdesi oynanacak…

Çıkış Tarihi: 2011’in son çeyreği

{pagebreak::Forza Motorsport 4}

Forza Motorsport 4 (X360)

Xbox 360’a özel bir oyun daha! Hem de Kinect ile uyumlu geliştirilen Forza Motorsport 4, Gran Turismo 5’in fırtınasını dindirmeyi hedefliyor. Görsel açıdan geliştirilen yapım, serinin hem sürüş hem grafik anlamında en gerçekçisi olmayı hedefliyor. İçeriğindeki otomobil sayısının ise, Gran Turismo 5 ile yarışıp yarışamayacağı merak konusu.

Çıkış Tarihi: 2011

:: Bu oyunlardan en çok hangileri ilginizi çekiyor?

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam