Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

2011 Xperia’lara Jelly Bean Gelmeyecek

Ana sayfa /

Güncelleme performansı açısından diğer Android üreticilerine göre biraz daha insaflı olan Sony, 512 MB RAM’e sahip pek çok 2011 model akıllı telefonuna Android 4.0 Ice Cream Sandwich güncellemesi yayınlamıştı.

Pek çok firma 2011 model telefonlarını Gingerbread işletim sisteminde bırakmışken bu hamle Sony’e olumlu olarak geri dönmüştü. Fakat beklentileri arttıran bu hamle, Jelly Bean bekleyen 2011 model Xperia kullanıcılarını epey üzecek.

Reklam
Reklam

Sony’nin resmi blogundan yaptığı açıklamanın belli başlı satır başları ise şunlar:

Xperia Arc S, Xperia Arc, Xperia Neo V, Xperia Neo, Xperia Ray, Xperia Mini, Xperia Mini Pro, Xperia Pro, Xperia Active, Live with Walkman ve Android 4.0 ICS güncellemesini almayan Xperia Play gibi modeller Android 4.1 Jelly Bean güncellemesini almayacak.

Alınan bu kararın sebebi olarak, olası bir güncelleme sonrası telefonların kullanıcı deneyimini ileri taşımayacağı gerçeği. Sistem özellikleri olarak demode olarak görülen telefonlar güncelleme sonrası da pek bir performans artışı sunamayacak gibi. Fakat Sony, açıklamasında mevcut sürüm numarası üzerinden telefonlara gerekli güncellemelerin zamanla verileceği vurgulanıyor. Güvenlik, stabilite ve performans arttırıcı ufak güncellemelerin, mevut modeller için devam edeceğini umuyoruz.

Sony, 2012 yılında çıkardığı NXT ailesi için Jelly Bean vereceği biliniyor ama Xperia Miro, Xperia Tipo, Xperia Tipo Dual, Xperia Sola ve Xperia U modelleri için Jelly Bean ne zaman gelecek henüz belli değil. Yeni çıkan telefonlar, Xperia S ve P için Jelly Bean yıl bitmeden gelebilir. Sony’nin 2012 modeleri içinde kısa bir süre içerisinde açıklama yapması bekleniyor.

:: Sony’nin aldığı bu karardan sonra düşünceleriniz neler?

 

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam