Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

2012 Olimpiyatları 3 Boyuta Geçiyor

Ana sayfa /

Bu sene yaz aylarında İngiltere’nin Başkenti Londra’da düzenlenecek olan 2012 Londra Olimpiyatları‘nın bir kısmı televizyon üzerinden üç boyutlu olarak yayınlanacak. Olimpiyatları televizyonda yönetecek olan BBC yönetmeni Rogery Mosey, bundan 2 sene önce olimpiyatları herkesin izlemesi için mobil tarafına ağırlaşacaklarını söyemişti.

Mobil kısımdaki çalışmalarını tamamlayan BBC ekibi, hedefini kısa sürede gelişen üç boyut teknolojisine çevirmiş. Çalışmalar olumlu sonuç verince Olimpiyatların şimdilik küçük bir kısmının üç boyutlu yayınlanmasına karar verilmiş. Şimdilik görünüşe göre açılış ve kapanış seromonisinin yanı sıra 100 metre erkekler finali üç boyutlu olarak BBC 3D üzerinden yayınlanacak.

Reklam
Reklam

Çalışmaların devam ettiğini belirten BBC, Olimpiyatlara kadar yayınlanacak içerik sayısının artacağını belirtiyor. 3D yayınları izlemek için 3D destekli bir uydu alıcıya ve 3D destekli bir televizyona sahip olmak yetiyor. BBC’nin üç boyutu kesinleştirmesiyle birlikte BBC 3D’nin birçok ülkede gösterime başlayacağını düşünüyoruz. Tahminlerimize göre BBC 3D Digiturk ya da D-Smart ile ülkemizde de gösterilen üç boyutlu kanallar arasındaki yerini alabilir.

:: Olimpiyatları üç boyutlu izlemek ister misiniz?

 

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam