Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

2012 Yılının En iyi Ürünleri

Ana sayfa /

Yine, yeni bir yıla giriyoruz. Epey yorucu ve pek çok yeniliğe sahne olan 2012 yılının ardından, 2013’ü heyecanla bekliyoruz. 

2013 yılı, özellikle teknoloji pazarında 2012’nin tekrarı olacak gibi gözüküyor. Galaxy S3 yerine S4, iPhone 5 yerine 5S ya da 6’yı konuşacağız.

Artık 4 çekirdekli işlemciler standartlaşacak, Full HD ekranlı telefonlar piyasada alınabilir olacak. Yine tüm bu gelişmeleri, 2013 yılında da sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Reklam
Reklam

Teknoloji dünyası için oldukça yoğun geçen 2012 yılı, yerini 2013 yılına bırakıyor. Geçen yı yaptığımız gibi, bu yıl da ShiftDelete.Net ailesi olarak 2012 yılının en iyi ürünlerini seçiyoruz.

Yılın En İyi Akıllı Telefonu:

Samsung Galaxy S3

2012 yılına akıllı telefonlar damga vurmuş durumda. Akıllı telefon pazarına da Galaxy S3, adını altın harflerle yazdırdı. Yaklaşık 30 milyonu aşan resmi satış rakamlarıyla beraber rekor üzerine rekor kıran Galaxy S3, bizlere göre 2012’nin en iyi akıllı telefonu.

2011‘de piyasaya sürülen iPhone 4S‘e göre daha fazla takdir toplayan Galaxy S3, akıllı telefonlardan beklenen özellikler için yeni bir kriter oluşturmuş durumda. 4.8 inç ekranıyla, artık insanların daha büyük akıllı telefon istediğini kanıtlayan Samsung, yıllardır 3.5 inçlik ekran büyüklüğünü kullanan Apple’a bile, ekran boyunu değiştirtmeyi başardı.

Samsung Galaxy S3 Video İnceleme

2013’e girerken teknik özellik olarak baktığımızda, Galaxy S3’ten daha iyi cihazlar artık piyasada bulunuyor. Fakat bu durum, 30 milyonu aşan satış rakamlarına ulaşan bir telefonu yapmaktan alıkoyamaz.

{pagebreak::2}

Yılın En İyi Tableti:

Apple iPad mini

Apple, 7 inçlik tablet pazarına girerken öncü ünvanını kaybettiği için eleştirilmişti. iPad ile beraber tablet pazarını popüler hale getiren Apple, Steve Jobs ile özdeşleşen öncülük kavramında bir değişiklik yaparak, 7 inçlik tablet pazarına giriş yaptı. Apple’ın ilk olmadığı bu pazar, Apple’ın başarısına sahne oldu.

Retina Ekranlı üçüncü nesil iPad’in yerine, yılın ürünü olarak yeni çıkan iPad mini‘yi seçiyoruz. 7.9 inç büyüklüğü ile ayrı bir kullanım deneyimi sunan ürün, kendine yeni bir pazar açmış durumda.

2012′nin son çeyreğinde satışa sunulan ve 8 milyon sevkiyat değerleriyle yok satan iPad mini, 2012 yılının sonunda çıkmış olsa da, bizce bu yılın tableti olması gerekiyor.

Apple iPad mini Video İnceleme

{pagebreak::3}

Yılın En İyi Akıllı Televizyonu:

Samsung ES8000 Smart TV Ailesi:

Hareket ve ses algılayabilen ES8000 ailesi, güçlü teknik özelliklerin incelik ve şıklıkla birleşimi olarak dikkat çekiyor. Samsung Apps üzerinden de SDN uygulaması başta olmak üzere çeşitli içeriklere ulaşabiliyorsunuz.

40, 46 ve 55 inçlik boyutlara sahip varyasyonlarının bulunduğu ES8000 ailesi, 2D veya 3D olarak net görüntüler sağlamanın yanı sıra sahip olduğu Micro Dimming Ultimate işlevi sayesinde, görüntüyü yüzlerce parçaya ayırıp analiz yaparak, her parça için gerçek zamanlı olarak LED arka ışığını ve video sinyalini optimize edebiliyor.

Daha net görüntü elde etmek için düşük tonlardaki alanlarda beyaz tepe noktalarını artıran TV, bu işlem sonucunda genel parlaklıkta yüzde 20 artış elde ediyor ve böylece ev eğlencesi tutkunlarına daha zengin renkler ve daha yüksek kontrast oranları sağlıyor.

Samsung 55ES8000 ile Motion Control Denemelerimiz

Üzerindeki çift çekirdekli işlemcisinin, ileride yetmeyeceğini düşünenler için modül ekleme sistemini geliştiren Samsung, kullanıcılara ek özellik ekleme imkanını sunuyor.

{pagebreak::4}

Yılın En İyi Taşınabilir Bilgisayarı:

Apple MacBook Air

11.6 ve 13.3 inçlik iki farklı varyasyonunun bulunduğu Apple’ın MacBook Air ailesi, bir taşınabilir bilgisayarın sizlere sunabileceklerinin, en iyisini sunuyor.

1080 gram ağırlığında olan Macbook Air, ince ve kaliteli görünüşüyle de beğeni topluyor. Hızını Intel’in 3. nesil Core i5 ve i7 işlemcilerinden alan Macbook Air, ayrıca kullandığı SSD’lerle beraber hem hafifliğini hem de hızını koruyor.

13.3 inçlik modelin 7 saate kadar pil ömrü sunduğu MacBook Air’in, kapağanı açtığınız an çalışmaya hazır yapısıyla da dikkat çekiyor. Kısacası MacBook Air, bütün bir gün yanınızda taşıyabileceğiniz bir iş arkadaşınız.

Apple MacBook Air Video İnceleme

{pagebreak::5}

Yılın En İyi Ultrabook’u:

Asus Zenbook Prime UX31A

Taşınabilir bilgisayar pazarında, MacBook Air’e rakip olarak hazırlanan Ultrabook platformunun en başarılı isimlerinden biri de Asus. Asus’un Zenbook ailesi, kaliteli ve şık tasarımıyla dikkat çekiyor. 

Kullandıkları Full HD ekran panelleri, güçlü donanımı, yüksek pil ömrü gibi artıları bulunan Zenbook ailesi, bu yılın en iyi Ultrabook ailesi olarak yerini alıyor.

Asus Zenbook Prime UX31A Video İnceleme

{pagebreak::6}

Yılın En İyi Donanımı:

Nvidia GeForce GTX 600 Ailesi: 

Nvidia’nın yeni nesil Kepler mimarisini kullanan GTX 690, 680, 670 ve 660 gibi ekran kartları, performansına göre düşük güç tüketimleriyle dikkat çekiyor.

Özellikle GTX 670 gibi yüksek performanslı bir ekran kartının, küçük bir PCB üzerine inşa edilmesi, verimliliği arttıran etmenlerden.

İşlemci tarafında donanım sektöründe çok büyük yenilikler bulunmuyor. SSD ve Ekran Kartı pazarındaki gelişmeler, donanım dünyasını ileri seviyeye taşıyor.

GeForce GTX 670 İncelemesi

 

{pagebreak::7}

Yılın En İyi Dijital SLR’ı:

Nikon D600:

Nikon’un uygun fiyatlı full frame yani tam boyutlu sensöre sahip dijital SLR fotoğraf makinesi D600, 2099 Dolarlık sadece gövde fiyatı (ABD’de) dikkat çekiyor. 

Editörlerimiz tarafından yılın ürünü seçilen D600, kulaklık çıkışı, Full HD video kayıt, 24.3 Megapiksel çözünürlük, tam boyutlu sensör, saniyede 5.5 kare seri çekim hızı gibi özelliklere sahip. Nikon D600′de ayrıca çift SD kart desteğine sahip olduğunu söyleyelim.

{pagebreak::8}

Yılın En İyi Oyunu:

Diablo 3:

Çok çok uzun zamandır (1996 yılından bu yana) beklenen Diablo 3, bazı hayal kırıklıklarını beraberinde getirse de özlemi dindirdiği için, yılın oyunu olarak seçiyoruz.

Oyunun çıkmasıyla beraber, sunucularında pek çok sorun oluşmuş olsa da, bu kadar uzun yıllık hasreti dindirdiği için değerli olan Diablo 3, bizce bu yıla damgasını vuranlardan.

Diablo 3 İncelemesi

{pagebreak::9}

Yılın En İyi Mobil Oyunu:

Need for Speed Most Wanted

2005 yılında PC, PS2 ve Xbox için çıkan Need for Speed Most Wanted, belki de serinin en çok sevilen oyunu olmuştu. NFS Underground ailesiyle beraber efsane olarak adlandırılan oyun, daha sonra PlayStation 3 platformuna uyarlandı.

Uzun yıllardır NFS ailesinde arayışlarda olan EA, yolu Most Wanted‘ı yenilemekte buldu. İlk olarak bir oyun neredeyse aynı anda pek çok platformda olduğu gibi Android ve iOS için de çıkmış oldu.

Android ve iOS için en çok sevilen oyunlardan olan Most Wanted, mobil oyunlar arasında en iddialı yapımlardan. Need for Speed Most Wanted, bize göre bu yılın en iyi mobil oyunu.

{pagebreak::10}

Yılın En Yenilikçi Ürünü:

Samsung Galaxy Camera

Bu yılın (bize göre) en inovatif fikri ise ülkemizde de satışa sunulan Android’li fotoğraf makinesi Samsung Galaxy Camera oldu.

Her ne kadar bu ürünle ilgili bazı soru işaretlerine sahip olsak da, fotoğraf makinesi ile Android işletim sistemini birleştirmesi bizden tam puan almasına sebep oldu. 21X optik zoomlu Samsung Galaxy Camera 16 Megapiksel çözünürlüğe sahip bir fotoğraf makinesi.

Bu arada Nikon’un da Coolpix S800c isimli Android işletim sistemine sahip bir fotoğraf makinesinin olduğunu da hatırlatalım. Yani Samsung bu alanda tek değil.

Samsung Galaxy Camera Video inceleme

:: Size göre 2012 yılının en iyi ürünleri neler?

 

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam