Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

2013’te En Çok Aranan 10 İçerik

Ana sayfa /

Bir yılı daha geride bırakmaya sayılı günler kaldı. Gerek ülkemizde gerekse dünyada 2013 yılı boyunca yaşanan birçok olay tarihe damgasını vurdu. Arama motoru Google, geride bıraktığımız yıl boyunca dünya çapında en çok aranan içerikleri yayınladı.

#video_3614#
Google 2013 Zeitgeist 

İlk 10’a girenler arasında teknolojik cihazlardan tarihsel isimlere, ülkelerden terör saldırılarına kadar birçok içerik mevcut. Google, en çok arananlar listesinin yanı sıra önceki yıllarda olduğu gibi geride kalan yıla damga vuran olayları ve anları yansıtan Zeitgeist videosunu da yayınladı.

Reklam
Reklam

İşte geçtiğimiz yıl bouyunca Google’da en çok aranan 10 içerik

{pagebreak::1}

10) Kuzey Kore

Dünyanın en kapalı ülkelerinden biri olan Kuzey Kore, listeye 10. sıradan giriş yapmayı başarmış. Ülkenin gizemli yanının ve lideri Kim Cong-in‘in tartışma yaratan kararlarının dünya çapında internet kullanıcılarının ilgisini çektiği söylenebilir. Kuzey Kore aynı zamanda ilk 10 arasında yer alan tek ülke ünvanına da sahip.

{pagebreak::2}

9) PS4

Sony‘nin yeni oyun konsolu PlayStation 4 listede 9. sırada kendisine yer bulmuş durumda. Yıl boyunca süren dedikoduları, tanıtımı ve piyasaya sunulması gibi önemli gelişmeler PS4‘e listeye girebilen tek konsol olma ünvanını da kazandırdı.

{pagebreak::3}

8) Galaxy S4

Samsung‘un hali hazırdaki amiral gemisi Galaxy S4, 2013 yılı boyunca en çok aranan üç elektronik cihazdan biri olarak 8. sıraya adını yazdırmış.

{pagebreak::4}

7) Royal Baby

Birleşik Krallık‘ın varisi, Cambridge Dük’ü William ile Düşes’i Kate‘in oğullarının dünyaya gelmesi Google’da en çok aranan konulardan biri oldu. 7. sıraya oturan Kraliyet Varisi bebek dünya çapında adından çokça söz ettirdi.

{pagebreak::5}

6) Boston Marathon

ABD‘de her yıl düzenlenen Boston Maratonu bu yıl kanlı bir terör saldırısına sahne oldu. 15 Nisan günü gerçekleşen maratonun bitim noktasına yakın bir yerde bombalı saldırı gerçekleşti ve 3 kişi hayatını kaybetti. Bu saldırı nedeniyle maraton Google‘da en çok arananlar listesinde 6. sırada yer aldı.

{pagebreak::6}

5) Harlem Shake

Geçen yılın fenomenlerinden olan Harlem Shake için fazla bir şey söylemeye gerek yok. Tüm dünyayı etkisi altına alan ve sayısız re-make‘i yapılan video listenin 5. sırasında yer almakta zorlanmadı.

{pagebreak::7}

4) Cory Monteith

Kanadalı ünlü aktör ve şarkıcı Cory Monteith‘in erken yaştaki ölümü tüm dünyada sevenlerini üzdü. Bir otel odasında cesedi bulunan Monteiht’in kanında alkol ve eroine rastlandı. Ölüm sebebinin yüksek dozda uyuşturucu olduğu söylenen sanatçı 2013 yılında en çok arananlar listesinde 4. sırada yer aldı.

{pagebreak::8}

3) iPhone 5s

Apple‘ın popüler telefonu iPhone‘un yeni nesli iPhone 5s, geride bıraktığımız yıla damgasını vuran teknolojik ürünlerden biri olmayı başardı. Cihaz, en çok arananlar listesinde ilk üçe girerek ilgi odağı olduğunu kanıtladı.

{pagebreak::9}

2) Paul Walker

Yakın zamanda kaybettiğimiz ünlülerden biri olan ABD‘li oyuncu Paul Walker‘ın adı Google‘da en çok arananlar listesinde 2. sıradaki yerini aldı. Hızlı ve Öfkeli serisi ile ünlenen oyuncu 30 Kasım 2013 tarihinde bir trafik kazasında yaşamını yitirdi.

{pagebreak::10}

1) Nelson Mandela

Henüz bu ay başında vefat eden ve adını dünya tarihine altın harflerle yazıran  Nelson Mandela,  en çok aranalar listeninde de ilk sıraya oturdu. Güney Afrika‘nın efsanevi lideri dünya çapındaki milyonlarca insan tarafından Google‘da arandı.

:: Listede sizi şaşırtan bir sonuçla karşılaştınız mı?

 

 

 

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam