Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

2014 FIFA World Cup Brazil PS3 İnceleme

Ana sayfa /

Dört yılda bir düzenlenen FIFA Dünya Kupası bu yaz Brezilya’da! Türkiye’nin yer almadığı turnuvayı biraz buruk bir şekilde takip edeceğiz, ancak sadece maçları izlemekle yetinmek istemeyenler için harika bir önerimiz var: EA’nin artık gelenekselleşen Dünya Kupası oyun serilerinin son halkası 2014 FIFA World Cup Brazil! Farklı konsollarda da sunulan oyunun PlayStation 3 versiyonuna detaylıca göz atacağız.

FIFA Dünya Kupası oyunlarında genelde FIFA serilerine benzer grafikler ve oynanış dikkat çeker, bu oyunda da çok farklı bir deneyimle karşılaşmayacağınızı şimdiden belirtelim. Ancak bazı değişiklikler de elbette söz konusu. Örneğin yeni pas dinamikleri, hava topuna çıkışta bazı farklılıklar, penaltı atışları ve hareketle şut atma kombinasyonlarında ufak çaplı yenilikler söz konusu.

Turnuvaya katılan takımlar arasından dilediğinizi seçip, önce 4 takımdan oluşan ligi ilk iki sıra içinde tamamlayıp son 16’ya kalma ve ardından da çeyrek final, yarı final ve final turlarını aşıp kupaya uzanma yarışı içinde yer almak paha biçilmez bir heyecan. Üstelik dünyanın en iyi futbolcularına sahip olmak ve elbette en iyilerle yarışıyor olmanın keyfi de bir başka. Peki oyunda grafikler ve oynanış nasıl, işte sırada bu soruların yanıtları var.

Grafikler

FIFA 2014’ün grafik ve mekanik olarak gerçeğe yakınlığını Dünya Kupası ambiyansı çerçevesinde yaşadığınızı baştan belirtelim. Oyun, hem oynanış esnasında hem de ara görüntüler söz konusu olduğunda PS3 platformunun kaldırabileceği en detaylı görüntüleri oyun severlere sunmayı başarıyor. Peki 2014 FIFA World Cup Brazil’in FIFA 14’ten farkı var mı? Grafikler açısından bir farkı yok. Fark daha öncede belirttiğimiz bazı oynanış unsurlarında söz konusu.

{pagebreak:::: 2}

Ses ve Şarkılar

EA Sports’un uzun yıllara dayalı spor oyunları tecrübesinin en önemli sonuçlarından biri de oyunlardaki ses tasarımıdır. Tam bir festival ve ambiyans sahası olan Dünya Kupası etkinliklerinin en sonuncusu için tasarlanan oyunda da gelenek devam ediyor. Spikerler, tüm oyuncuların isimlerini harikulade şekilde telaffuza ederken, müziklerden stadyum coşkusuna kadar her faktör için oyun övgüyü hak ediyor.

FIFA Dünya Kupası serilerinde eskilere uzandığımızda İngiliz müzik gurubu Blur’un efsanevi Song 2’sini kim unutabilir. Bu oyundaysa karşımızda yine çok güzel bir parça var: We Are One (Ole Ole).Brezilya asıllı Pitbull tarafından hazırlanan şarkıya Jennifer Lopez ve Claudia Leitte’de eşlik ediyor.Bu temel şarkının yanı sıra oyunda 14 şarkı daha var, bu şarkılar arasında Shakira ve Ricky Martin’in şarkıları en fazla dikkat çekenler.

Oynanış ve Online Heyecanı

Grafiklerden gayet memnunuz, yani bir diğer deyişle saha zemini çok iyi ya oyuncuları yönetmek ve rakiple dişe diş mücadele noktasında durum nasıl? Yapay zekayla oynamak biraz sıkıcı ama online oyun söz konusu olduğunda durum değişiyor ve heyecan katsayısı yükseliyor. Her seviyeden oyun severle oyunda yer alan Online modu sayesinde karşılaşıp rakiplerinizi yenmeye çalışıyor, bolca gol sevici yaşıyor ya da vakit geçirmek için köşe bayrağının oraya giden rakibinize sinir olabiliyorsunuz. Keyifli bir oynanış mekaniğine sahip oyun, sadece Dünya Kupası’na kadar değil, sonrasında da sizi Dualshock’a çekebilir.

Peki ya modlar? Sonraki sayfada.

{pagebreak:::: 3}

Modlar

2014 FIFA World Cup Brazil‘de yeni oyun modlarına rastlıyoruz. Captain Your Country modu ile Dünya Kupası’nda yer alan takımlardan birinin kaptanı olarak sahaya çıkabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra eleme turlarında mücadele etmek isteyenler için tam 203 milli takımın kaptanı olabilmek mümkün. Bu noktada diğer bir mod, Story of Qualifying’de elemelerde yeniden mücadele edebilirsiniz. Bu mod, Türkiye’yi alıp rakiplerinizle karşılaşmanız için bire bir. Ne dersiniz, belki de Hollanda’yı bu kez yeneriz.

Modlar bunlarla sınırlı değil, Story of the Finals ile lig usülü elemeleri doğrudan atlayıp finallerde rakiplerinizi elemeye çalışıyorsunuz. Biraz tembel oyuncular için ideal bir mod olacağı kesin. Biraz önce de değindiğimiz Online mod ise kuşkusuz en dikkat çeken mod. Bu mod, FIFA serilerinde son yılların en gözde noktası olduğu gibi Dünya Kupası oyununda da sizinle.

Alınır mı?

Bu oyun kesinlikle alınır, artıları renkli bir oyun atmosferini evinize ya da oyun oynadığınız herhangi bir yere taşıması, rekabeti uçlarda yaşatan online modu, müzikleri ve ses efektleri. Tek negatif yönü ise FIFA 14’ün üzerine oynanış mekaniği açısından ufak tefek yenilikler katıyor olması. Hava topuna çıkarken, penaltı atarken farkı görüyorsunuz ama sanki daha fazlası olabilirdi… Electronic Arts’ın FIFA 15’e sakladığı çok şey olduğu aşikar.

Oyunu satın almak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

:: 2014 FIFA World Cup Brazil satın almayı planlıyor musunuz?

Yorum Ekleyin