Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

2016 LYS Sonuçları Açıklandı!

Ana sayfa /

ÖSYM, geçtiğimiz haftalarda düzenlenen LYS sınav sonuçlarını kendi internet sitesi üzerinden yayınladı. Adaylar kendi aday kimlik bilgileri ile sadece ÖSYM internet sitesi üzerinden sınav sonuçlarını öğrenebiliyorlar.

ÖSYM Twitter’dan Uyardı

Uzun bir bekleyişin ardından açıklanan sınav sonuçları hakkında daha önce T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile adayları sahte hesaplardan giriş yapmamaları konusunda uyardı.

13 Mart 2016 Pazar günü düzenlenen YGS 2016 sınavında başarılı olan adayların girdiği LYS sınavı sonrasında hesaplanan aday yerleştirme puanları ile adaylar üniversite tercihlerini yapacaklar.

Tercih aşamasında yükseköğretim kurumlarının öğrenci kontenjanlarına göz atmak için ise 27 Haziran’da yayınlanan 2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Yükseköğretim  Programları ve Kontenjanları Kılavuzu kitabına aşağıdaki bağlantıdan göz atabilirsiniz.

Tercihler 26 Temmuz – 2 Ağustos Arasında

2016 LYS sonuçlarının açıklanması ve aday öğrencilerin yerleştirme puanlarının belirlenmesinin ardından gözler tercih dönemine yönelirken, öğrenciler 26 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında tercihlerini yapacaklar. Tercih işlemleri ise ÖSYM Aday İşlemleri sayfasında yapılacak.

:: Sınav sonucunuzdan memnun musunuz ?

Yorum Ekleyin