Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

2016 Yılında Vizyona Girecek Filmler

Ana sayfa /

Her yeni yıl birçok beklentiyi barındırmıştır. Hayatın her alanında beden bulabilecek söz konusu beklentilerden sanatın yedinci dalının da nasipleneceğini söylesek yanılmış olmayız. Yeni yılda beyazperdede görmek isteyeceğiniz filmleri sizin için derledik.

Karşılaştırma yapmak etik olmamakla beraber, yeni yılın eski sürümüne oranla salonlarda daha keyifli dakikalar yaratabileceğini söyleyebiliriz. Her ne kadar spoiler vermekten kaçınsak da, izlemeden önce küçük bir fikriniz olsun istedik. “Vakit nakittir” sözü çerçevesinde.

1- In The Heart Of The Sea (Denizin Ortasında)

Bünyesinde deniz macerası barındıran filmler, her zaman ilgi çekici olarak betimlenmiştir. Bu bağlamda, söz konusu kategoriye bir film daha eklenmiş gibi gözüküyor.

Reklam
Reklam

Nathanial Phillbrick’in aynı ada sahip romanından uyarlanmak suretiyle film haline getirilen “In The Heart Of The Sea”, takvim yaprakları 1820’yi gösterdiğinde Pasifik Okyanusu’nda köpek balığı avlama gayesiyle seyreden “Nanbucket” isimli geminin başına gelecekleri anlatıyor.

Bir ispermeçet balinasının nelere kadi olabileceğini görebildiğimiz filmde, “Thor” karakteriyle hafızalarımıza kazınan Chris Hemsworth, üçleme şeklindeki Batman filmlerinin ilk sürümü olan “Batman Begins” filminde, Christian Bale ile birlikte başrol olarak yer alan Cillian Murphy, son James Bondların dahi bilgisayar çocuğu Ben Whishaw bize eşlik ediyor. 120 dakika süren film 1 Ocak’tan itibaren gösterimde olacak.

#video_10575#

{pagebreak::1}

2- Creed

İlki 1976 yılından itibaren bizim ile birlikte olan, geçen 40 yıl boyunca bir sürümü haricinde her daim hedeflenen zevki aşılayan Rocky film serisinin son halkası ile karşı karşıyayız. Öncelikli olarak “Rocky 7” şeklinde izleyicilere aktarılan film, devamı geleceği olasılığını taşımasını takiben Rocky’nin ilk  dört  filmi boyunca ringte ve hayatta sürekli olarak yanında olan Apollo Creed’in soyadından esinlenerek hazırlanılmış.

Apollo Creed’in torunu Michael B. Jordan’ın oynadığı filmde, bir boksörün Sylvester Stallone’un dokunuşu beraberinde doğuşu anlatılıyor. Hiçbir surette kaçırmamanızı tavsiye edeceğimiz film, 2 saat 13 dakika sürüyor ve 8 Ocak itibariyle vizyona girmesi bekleniyor.

#video_9220#

{pagebreak::2}

3- The Revenant (Diriliş)

Ormanda arkadaşları tarafından yaralı halde kendi başına bırakılan bir avcı. Hırs, kin, nefret, intikam duygularının ana tema olarak yer aldığı filmde, bir kürk avcısının, avlandığı sırada, boz ayı tarafından yaralanmasını, gelişen olayların ardından arkadaşlarının kendisinden ümitlerini kesmek suretiyle yalnız bırakılmasına değiniyor.

Sonraki aşamada kendisine yapılanı unutmayacak olan Leonarda Di Caprio’ya, filmde Tom Hardy eşlik ediyor. 2 saat 35 dakika süren filmin 22 Ocak’ta salonlarda yerini alması bekleniyor.

#video_10576#

{pagebreak::3}

4- The Finest Hours (Zor Saatler)

Ülkemiz çağdaşlarında son günlerdeki mülteci sorununa kadar, çokta mühim olarak betimlenmeyen sahil güvenliklerin, gerektiğinde ne denli donanıma sahip olduklarını konu alan film, 18 Şubat 1952 tarihinde ABD’nin doğu kıyılarında etkili olan, SS Pengleton T-2 adlı petrol tankerini fırtına ile mücadelesini aktarıyor. Fırtınada mücadele eden geminin varlığından haberdar olan Massachusetts’deki sahil güvenlik görevlileri ise hayatlarının en büyük görevine hazırdırlar. Aşk-dram-macera üçlüsünün bir araya gelerek oluşturulan film, 29 Ocak’ta vizyona giriyor.

#video_10577#

{pagebreak::4}

5- Deadpool

Küçük-büyük, taraflı-tarafsız herkes tarafından sevilen kanaat önderleri süper kahraman filmlerine bir yenisi daha ekleniyor.

Gerek üretilen ürünler beraberindeki pazarlama stratejileri, gerekse de tüketim kitlesinin meydana getirdiği tüketim topluluğu beraberinde elde edilen satış rakamlarında büyük pay sahibi olan süper kahramanlar, zorlu hayat şartlarını kendileri adına kolaylaştıran birilerinin varlığını, sahip oldukları psikoloji çerçevesinde her daim kabul etmişlerdir.

Kendileri gibi gördükleri bir başka kahramana sahip oldukları film, mizahi-absürt bir gerçeklik çerçevesinde beden buluyor. Var olan sahneler kapsamında çekim teknikleri sınırlarının zorlandığı film tüketim toplumunu yakından ilgilendiren gün olan “Sevgililer Günü”nden 2 gün önce vizyona giriyor. Bu seferki sürümünde farklı bir kahraman profili ile karşı karşıyayız.

#video_10542#

{pagebreak::5}

6- Gods Of Egypt (Mısır Tanrıları)

Gerard Butler’ın herhangi bir eski imparatorluğun söz konusu olduğu bir filmde yer aldığını düşünün. Yanına Geoffrey Rush’ı koyun. Sonrasında tanık olacaklarınız sonradan gelsin.

“Gladyatör”, “300 Spartalı” gibi benzer profile büründüğü filmlerde gösterdiği başarı halihazırda ortada olan Gerard Butler’in yeni filmini izlemek için 26 Şubat tarihini beklemek gerekiyor. 140 milyon dolarlık bir bütçeye sahip film, hasılatı ile kendini ikiye katlayacağını ifade etsek, yanılmış olmayız.

#video_10119#

{pagebreak::6}

7- Race (Yarış)

Spora karşı besledikleri tutkuyu salt futbol ve basketbolla sınırlı tutmaksızın, sporun başlangıcı olarak tasvir edilen olimpiyat sporu atletizme duydukları saygı paha biçilemezdir. Kendi efsanelerini yaratan sporun bu dalı, her yıldız çerçevesinde bir hikayeyi barındırmıştır.

1936 Berlin Olimpiyatları’nda 100 metre, 200 metre, 4*100 metre ve uzun atlama kategorilerinde 4 altın madalya elde ederken, her derecesinde rekor kıran Jesse Owens’ın o noktaya nasıl geldiği, geldiği nokta ile nasıl başa çıktığı anlatılıyor.

Yarışları “siyahi bir çocuk”un birinci bitirmesinden kaynaklı olarak Adolf Hitler’in stadyumu terk etmesi hadisesine zemin ayarlayan, sonraki yıllarda “Hitler’i kaçıran atlet” olarak betimlenen Jesse Owens’ı Stephen James’în canlandırdığı film 8 Nisan’da vizyona girecek. Fragmanından dahi belirgin bir heyecan yaratabilen film, bir sporcuya ne kadar saygı duyulması gerçeğini gözler önüne seriyor.

#video_10578#

{pagebreak::7}

8- The Jungle Book (Orman Çocuğu)

Tarzan Efsanesi. Gerçek bir efsane olan filmi 90’lı yıllar çocuklarının hayatlarını oluşturmakla beraber, kendisinden sonra gelecek filmlere zemin de hazırlamıştı. Süregelen yıllar boyunca yeni filmlerin eklendiği serinin son halkası niteliğindeki “The Jungle Book” Tarzan’ınkine benzer bir öyküye sahip.

Daha fazla detay vermeden, küçük yaş kesiminin olduğu kadar, onlara ayak uydurma bahanesiyle büyüklerin de görmesinin gerektiği bir film olarak öne çıkıyor. Fragmanda da görüldüğü üzere, artık çizgi filmler çok daha farklı boyutlarda yapılmakta. 15 Nisan’ı beklemek gerekiyor.

#video_10579#

{pagebreak::8}

9- Captain America: Civil War

2016 yılında vizyona girmesini beklediğimiz birçok süper kahraman filminden bahsetmiştik. Birkaç tanesini kaleme aldığımız, ileride de alacağımız Captain America filmi hakkında spoiler içermesi bakımından çok fazla konuşmak istemiyoruz.

Daha önceki sürümlerindeki gibi Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Jeremy Renner gibi isimlerin adını ortaya atmakla yetinerek, sizi bitmesini istemeyeceğiniz fragmanla baş başa bırakıyoruz. Tarihler 6 Mayıs’ı gösterdiğinde sizinle birlikte olacak.

#video_10580#

{pagebreak::9}

10- Teenage Mutant Ninja Turtles 2 (Ninja Kaplumbağalar)

90’larda yayınlandığı çizgi filminin jenerik müziği hala hafızalarda olan, yıllar geçip de büyüdüğümüzde, onların da büyüdüğüne tanık olabilme şerefine erişebildiğimiz bir ortamda, 2014 yapımlı ilk filme ek olarak ikinci film bizleri bekliyor. Rönesans’ın altın çocuklarının isimlerini barındıran karakterlerimize, Megan Fox eşlik ediyor. Gelecek yazı beklemek için bir sebep olarak görülen filmin 3 Haziran’da gösterime girmesi bekleniyor.

{pagebreak::10}

#video_10581#

11- Warcraft (İki Dünyanın İlk Karşılaşması)

World Of WorldCraft oyunun sinemaya uyarlaması şeklinde ortaya çıkan filmin, hem oyunseverler, hem de sinema sever kitleleri aynı ortamda buluşturması bekleniyor. Oyunundan bildiğimiz üzere iki dünyanın karşılaşmasının anlatıldığı, daha fazla detay vermemizin doğru olmadığını düşündüğümüz film 10 Haziran’da sevenleri ile buluşacak. Bize de şimdiden iyi seyirler dilemek kalıyor.

#video_10582#

{pagebreak::11}

12- The Legend Of Tarzan (Tarzan Efsanesi)

Henüz bahsettiğimiz, kendisine her daim benzer filmleri yaratan bir öncü niteliğindeki Tarzan, 8 Temmuz gününde bizlerle buluşuyor. Çocukluğumuza gideceğimiz gün de, umudumuz olan gelecek nesli de yanımızda götürmemiz onların yalnızca yararına olacaktır. Tarzan-Jane. Bu ikilinin adını duymak bile bariz bir heyecanın ortaya çıkmasını sağlıyor.

#video_10583#

{pagebreak::12}

13- Star Trek Beyond (Uzay Yolu Sonsuzluk)

7 kez dizisi, 12 kez sinema filmi, yüzlerce roman, video oyunu ve hikaye olarak yayınlanan Uzay Yolu serisine bir yenisinin eklendiğine tanık olacağımız film, 2015 yılının son günlerinde vizyona giren çağdaşı Star Wars ile başlayan “Uzay” filmlerine bir devam niteliğinde olarak beden buluyor. Her zamanki konusunun aktarıp aktarılmadığı hakkında bir fikir beyan edilmemesi gereken film için 22 Temmuz tarihini beklemek gerekiyor. Uzay severlerin salonları doldurmasını can-ı gönülden arzuluyoruz.

#video_10584#

{pagebreak::13}

14- Suıcıde Squad (İntihar Timi)

Jack Nicholson’un Joker’i ile başlangıç gösteren, Heath Ledger’ın Joker ile anti-süper kahramanlara duyulan sempatinin son örneği olarak karşımıza çıkan “Suıcıde Squad”, yıllar geçtikçe artan sempatiyi, bir fırsata çevirmek suretiyle kötülüğün gücünü, iyiye yardım etmek beraberinde kullanıyor. İyi insanlar, kötü insanların ardından dünyayı bekleyen üçüncü bir tehlike ile yüzleşmek gayesi ile meydana gelen film, yayınlanan tek fragmanı ile şimdiden izleyici kitlesini oluşturmuş durumda.

Will Smith, Jared Leto gibi aktörlere ek olarak, yılların kötü karakteri “Harley Quınn”in ilk kez beyaz perdede görüneceği yapım için 12 Ağustos tarihini beklemek gerekiyor. Sinemaseverlerin önündeki tek engel bu sabrı göstermeleri. Beklentileri boşa çıkarmamasını ümit ediyoruz, çıkarmayacağını içten içe biliyoruz.

Bir spoiler: “I’m not gonna kill you. I’m just gonna hurt you, really really bad.”

#video_9291#

{pagebreak::14}

15- Batman V Superman: Dawn of Justice (Adaletin Şafağı)

Her zaman için bir ayrım meydana getirmiştir. Konuyla ilgili olan insanlar, bir taraf seçmek zorunda bırakılmışlardır. İnsan-uzaylı ayrımı şeklinde başlıca olarak öne çıkan ayrımın bütünen yansıtılacağı düşünülen film, insan ile uzaylıyı, karanlık ile gündüzü, siyah ile kırmızı pelerinliyi karşı karşıya getiriyor. Bu tip bir film fikrinin oluşacağının haberlerde gözükmesinden itibaren gündem olma özelliğini muhafaza eden film, vizyona girmesine 4 ay gibi kısa bir süre kala yarattığı heyecan dalgasını arttırarak devam ediyor.

Ben Affleck’in nasıl bir Batman olacağı, Henry Cavill’ın Superman olup olamayacağı konusundaki tartışmalar süregelirken, ortaya attıkları DC Comics’in iki kaptanının karşı karşıya gelmesi fikrini pazarlama stratejisi olarak son derece iyi kullanan yapımcılar, var olan durumun tadını çıkarmaya devam ediyor.

Biz izleyicilere ise, eğer ki beklentileri karşılayabilmesi halinde, bir efsane profiline bürünmek suretiyle, yıllar boyunca konuşulacak filmi beklemek kalıyor. Film günü, Batman hayranları Batman tişörtleriyle, Superman hayranları Superman tişörtüyle salona gidip tarafını belli ederse, çok memnun kalacağız. Çok iyi seyirler.

 #video_9281#

:: 2016 yılında en çok hangi filmi izlemek istiyorsunuz?

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam