Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

2016 yılının teknolojik hayal kırıklıkları

Reklam
Reklam
Ana sayfa /

Acısıyla tatlısıyla 2016 yılını geride bırakmamıza sayılı günler kaldı. Özellikle teknoloji dünyasında bu senenin oldukça hareketli geçtiğini söyleyebiliriz. Heyecan yaratan gelişmelerin yanında hayal kırıklıkları yaratan olaylar da yaşandı. Bu haberimizde dikkat çeken bazı hayal kırıklıklarını bu videoda derledik.

#video_13720#

{pagebreak::2}

Samsung Galaxy Note 7

2016 yılının belki de en büyük hayal kırıklığı Samsung Galaxy Note 7 oldu. Teknik özellikleri, tasarımı ve sunduğunu kullanıcı deneyimiyle Android ekosisteminin gelmiş geçmiş en iyi telefonu olmaya aday olabilecekken, bataryadan kaynaklı yanma ve patlamalar nedeniyle büyük hayal kırıklığına sebep oldu. Geri çekilen Note 7 modellerinin ardından yeniden dağıtılan Note 7 modellerinde de aynı sorunlar devam edince Samsung telefonun üretimini tamamen durdurup Galaxy Note 7 tüm dünya pazarından çekmek zorunda kaldı. 

Samsung Galaxy Note 7 İnceleme

{pagebreak::2}

iPhone 7 – iPhone 7 Plus ile 3.5 mm kulaklık girişine veda

2016 yılının dikkat çeken hayal kırıklıklarında iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile kullanımına son verilen 3.5 mm kulaklık girişi de kendine bir yer bulmazsa olmazdı. Bilindiği üzere Apple, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinde 3.5 mm standart kulaklık girişine yer vermemiş ve kullanıcılar, ligthning girişi üzerinden kulaklık kullanmaya başlamıştı. Bu durum telefonun satışlarını etkilememiş olsa da, genel olarak kullanıcıların gözünde bir hayal kırıklığı oluşturdu. Harici bir dönüştürücü olmadan kulaklık kullanırken telefonu şarj etmek imkansız hale getirildi.

iPhone 7 İnceleme

iPhone 7 Plus inceleme

{pagebreak::3}

No Man’s Sky ve büyük yalnızlık!

No Man’s Sky oyun dünyası tarafındaki en ciddi hayal kırıklıklarının başında geliyor. Oyun, tanıtıldığı ilk dönemlerde galaksiler arası yolculuklar, büyük etkileşimler gibi beklentiler varken, oyuna başlayanlar hiç büyük hüsran oldu. Oyunu oynayanlar aslında o koca galakside ve onlarca gezegende tamamen yalnız olduklarını farkettiler.

No Man’s Sky İncelemesi

{pagebreak::4}

GoPro Karma sorunu!

Drone pazarına Karma modeli ile giren GoPro, kısa sürede büyük sükse yarattı. Havadan çekimler ve hobi amaçlı kullanılan ve büyük ses getiren GoPro Karma modeli, kısa bir süre sonra ise batarya sorunuyla gündeme düştü. Sonrasında ise GoPro, 2500 adet Karma drone’u geri çağırmak zorunda kaldı. Bu da özellikle drone meraklıları için üzücü olaylar arasına girdi.

{pagebreak::5}

Vine bitti!

Son yılların en çok kullanılan sosyal platformlardan Vine, çok sayıda fenomenin ortaya çıkmasını sağlamıştı. Kısa ve komik videoların en yoğun paylaşıldığı uygulamalardan biri olan Vine’ın fişi bir anda çekildi. Vine’ın sahibi olan Twitter, ani bir şekilde Vine platformunu kapatma kararı aldı!

{pagebreak::2}

USB girişi olmayan MacBook Pro! 

Apple, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinden 3.5 mm kulaklık girişini çıkartmıştı. Bir diğer radikal değişiklik ise yeni MacBook Pro modelinde karşımıza çıktı. Geleneksel giriş çıkış portlarına resmen savaş açan Apple’ın yeni Macbook Pro modelinde USB girişleri yer almıyor. Bu modeli sahipleri, çevre bileşenleri için dönüştürücü satın almak zorunda.

 

:: Sizce 2016 yılının teknolojik hayalkırıklığı nedir?

 

 

 

Yorum Ekleyin