Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

2017 BMW 5 Serisi hakkında her şey!

Ana sayfa /

2017 BMW 5 Serisi uzun sürelik bekleyişin ardından bizlerle. Tasarımsal değişikliklerin yanında yeni nesil teknolojileri de barındıran 2017 BMW 5 serisi artık daha lüks ve daha dinamik.

Alman otomotiv devi BMW, G30 kasa kodunu verdiği 2017 BMW 5 serisine, 7 serisinden hatırladığımız bir dizi özelliği ekledi. Örneğin; BMW’nin simgesi haline gelmiş olan ön ızgaralar, aracın aerodinamik ihtiyaçlarına göre kapanıp açılabiliyor. 

Reklam
Reklam

Tasarımsal olarak baktığımızda ise aerodinamik açıdan iyileştirilmelerin ağırlıkta olduğu yeni BMW 5 serisinde dingil mesafesinde de uzama söz konusu.

5 milimetre uzatılmış dingil mesafesi özellikle arka koltuktaki yolcular için daha fazla diz mesafesi anlamına geliyor. Seleflerine göre oldukça geniş olan yeni BMW 5 serisi, bu özelliğiyle bir adım önde olmayı başarıyor.

Ayrıca BMW kullanıcılarına yeni 5 serisinde yeni motor seçenekleri seçme imkanı da sunuyor. Her iki motor seçeneği de 8 ileri otomatik şanzıman ile sunulacak fakat xDrive seçeneği her zaman olduğu gibi yine opsiyonel olarak kalacak.

Yeni 530i, 528i kodlu modelin yerine konumlandırılacak. 2.0 litre turbo şarjlı ve 4 silindir olacak bu motor 248 beygir gücüne sahip ve 350 Nm tork üretebiliyor. Yeni BMW 530i, 0’dan 100 km/h hızlanmasını 6.0 saniyede tamamlarken xDrive modeli ise 5.8 saniye gibi kısa bir zamanda tamamlıyor.

Yeni olan bir diğer motor seçeneği ise yeni BMW 5 serisinin sahip olduğu en güçlü motor seçeneklerinden birisi. 

540i kodlu yeni modelde 3.0 litrelik 6 silindir turbo motor kullanıyor. Bu motor 335 beygir güçüne sahip ve 450 Nm tork üretebiliyor.Yeni BMW 540i 0’dan 100 km/h hızlanmasını 4.9 saniyede tamamlarken, xDrive modeli ise 4.7 saniyede tamamlayabiliyor.

F10 kasa kodlu eski modele göre daha hafif olan yeni nesil 2017 model BMW 5 serisi şasi konusunda da elden geçirilmiş.

Sürüş dinamiklerini olumlu yönde etkileyecek yeni nesil şasinin yanı sıra elektronik sistemler konusunda da geliştirilmiş.

Yeni BMW 5 serisi artık anlık olarak değişmesi gerek süspansiyon ayarları gibi düzenlemeleri çok daha hızlı ve doğru bir şekilde yapabiliyor.

 

Şerit Takip Sistemi ve Trafik Yoğunluk Yardımcısı sayesinde yeni BMW 5 Serisi yarı otonom bir otomobil olmayı da başardı. Yeni sistemler ve yardımcılar sayesinde 2017 model 5 Serisi sürücüsüne ihtiyaç duymadan şeridinde kalabiliyor ve trafikteki dur kalkları otomatik yapabiliyor.

Ayrıca BMW 7 serisinde tanıtılan iDrive 6.0 ile gelecek olan yeni 5 serisinin multimedya sisteminde de çeşitli yenilikler ve iyileştirilmeler mümkün.

BMW 7 serisinden tanıdığımız temassız kontrol gibi yeni nesil bütün özellikleri bünyesine katan yeni 5 serisi multimedya sistemiyle oldukça ilgi çekecek.

Kullanıcılar tarafından merak edilen en büyük konulardan birisi olan fiyat konusunda ise henüz resmi bir açıklama olmamasına rağmen yeni nesil özelliklere ve tasarımsal değişikliklere bakarsak eski nesilden birazcık daha pahalı olacağını söyleyebiliriz.

:: 2017 model BMW 5 serisini beğendiniz mi? 

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam