Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

2017 yılının son ATAK helikopteri uçuşa geçti!

Ana sayfa / Teknoloji Haberleri

Ülkemizin coğrafi ve iklim koşullarına göre tasarlanan T-129 Atak taarruz ve taktik keşif helikopterinin Türk Silahlı Kuvvetleri‘ne teslimatı devam ederken,  bu yılın son teslimatı TAI tarafından gerçekleştirildi.

Atak helikopterinin TSK’ya teslimatı devam ediyor!

Üretimi tamamlanan 25'inci ATAK T219 taarruz ve taktik keşif helikopteri, TUSAŞ tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) teslim edildi.

Kasım ayının ilk haftasında 25. helikopterin TSK’ya teslim edildiğini sizlere duyurmuştuk. Bugün gerçekleştirilen yılın son teslimatı ile birlikte 27. Atak helikopteri Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine katılmış oldu.

AirportHaber’in haberine göre, teslimatı 2014’te başlayan ve 2016 sonunda sayısı 18’e ulaşan ATAK helikopterlerine, böylece 9 tane daha eklendi.

Atak helikopteri projesinde yeni bir süreç başlayacak!

Çok amaçlı görevlere uygun olarak en modern harp gereçleri ile donatılan ATAK, aynı anda 8 adet güdümlü anti-tank füzesi UMTAS, 12 adet güdümlü CİRİT, 2 adet STINGER ve 500 adet top mermisi ile görev yapabiliyor.

TAI, Kara Kuvvetleri Komutanlığı için toplam 59 ATAK helikopteri teslim edecek. Bunun yanı sıra, jandarma ve emniyet envanterlerinin de ATAK ile güçlendirileceğini geçtiğimiz günlerde sizlere duyurmuştuk.

11 helikopterin daha teslim edilmesiyle birlikte ATAK Projesi’nde gelecek yıl Faz 2 konfigürasyonuna geçilecek. Tüm bunların yanı sıra, ATAK için yerli motor ve 20 mm top sistemi üzerinde çalışmalar devam ediyor.

Faz 1’de füze ikaz ve karşı tedbir atıcı sistemi, kızılötesi karşı tedbir sistemi ile MXF-484 ve 9651 el telsizleri bulunuyor. Faz 2’de ise laser ikaz alıcı, RF karıştırıcı, radar ikaz alıcı, 9681 V/UHF telsiz gibi ek sistemler olacak.

:: Atak helikopteri hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Yorum Ekleyin