Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

2018 iPad satışları Face ID ile coşabilir!

Ana sayfa / Tablet

iPhone X ile lanse edilen Face ID yüz tanıma teknolojisinin gelecek yıl piyasaya sürülmesi beklenilen iPad modellerinde de yer bulması bekleniyor. Peki, bu özellik tabletin satışlarına olumlu etki edebilir mi?

Face ID aile satın alımları için kullanılamıyor

iPhone X ile sunulan yüz tanıma teknolojisi Face ID'nin, App Store ve iTunes Store'da yapılan aile satın alımlarında kullanılamadığı ortaya çıktı.

Face ID teknolojili iPad için satış beklentileri yüksek!

2018 yılında piyasaya sürülecek olan daha fazla cihazda Face ID benzeri yüz tanımlama yeteneklerinin bulunması bekleniyor. Tabii ki Apple’ın da 2018 iPad modellerine TrueDepth Kamera sistemini entegre ederek satışları artırmak hedefinde olacağı düşülüyor.

Şirketin dikey boşluk yüzeyli lazer (VCSEL) tedarikçilerini gelecek yıl için yoğun satış beklentisi konusunda uyardığı ileri sürülmüş durumda. Face ID teknolojisini gerçeğe dönüştüren kamera sisteminin bu kritik bileşeni için haliyle tedarik büyük önem taşıyor.

Tayvan merkezli VCSEL tedarikçileri Visual Photonics Epitaxy (VPEC), Epistar, Advanced Wireless Semiconductor (AWSC) ve Global Communication Semiconductors’ın gelecek yıl için hazırlıklara başladığı ve 3 boyutlu sensörü akıllı telefonlarına getirmek isteyen diğer şirketleri de göz önünde bulundurdukları bilgiler arasında. Ayrıca, uluslararası parça üreticileri Lumentum Holdings, Finisar, Princeton Optronics ve Heptagon da üretime hız vermiş durumda. Bu arada Apple tarafından iOS cihazların VCSEL tedariği için Finistar’a 390 milyon dolar yatırım yapıldığını da not olarak düşelim.

Artırılmış gerçeklik (AR) sektörü için de kullanılacağı düşülen TrueDepth teknolojisi için şirketin daha fazla cihazla desteği genişletmek isteyeceği de öngörüler arasında.

:: Face ID teknolojisinin daha fazla iOS cihaza genişletilmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?

Yorum Ekleyin