Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

2018 MacBook Pro hoparlör sorunu ile gündemde!

Ana sayfa / Mac

Temmuz ayında piyasaya sürülen 2018 MacBook Pro dizüstü bilgisayar modellerinde ortaya çıkan bir sorun konusunda kullanıcıların şikayetleri giderek artıyor. İşte, kullanıcıları çileden çıkartan MacBook Pro hoparlör sorunu hakkında detaylar.

MacBook Pro hoparlör sorunu şikayetleri artıyor!

2018 MacBook Pro modelleri duyuruldu!

Apple tarafından yeni MacBook Pro dizüstü bilgisayar modellerinin duyurusu gerçekleştirilmiş durumda. Peki, 13 inç ve 15 inç seçeneklerine sahip 2018 MacBook Pro özellikleri ve fiyatı ne?

Bazı hem 13 inç hem de 15 inç model MacBook Pro sahipleri tarafından paylaşılan şikayetlerde, ses oynatma sırasında kendiliğinden oluşan cazırtılardan bahsediliyor. Hatta bir kullanıcı tarafından paylaşılmış olan aşağıdaki videoda sorunu kanlı canlı bir biçimde görüp duymanız mümkün. Bu soruna tam olarak neyin sebep olduğu ve sorunun çözümü ise şu an için bilinmiyor.

Reklam
Reklam

Bazı kullanıcılar sorun ile iTunes ile müzik çalarken, bazıları ise GarageBand kullanırken veya YouTube videosu oynatırken karşılaştıklarını ifade ediyor. Bazıları ise Boot Camp ile Windows çalıştırırken bu rahatsız edici sesle karşılaşıyor. Cazırtının belirli ses seviyeleri veya frekansları ile mi bağlantılı olduğu da net değil.

Benzer sorunun 2016 MacBook Pro dahili hoparlörleri ile de yaşandığını hatırlatmak gerek. Genellikle de bu sorunu Boot Camp ile Windows çalıştıran kullanıcılar yaşıyordu. Hatta cazırtı o kadar şiddetliydi ki hoparlörlere kalıcı zarar verebileceği ifade ediliyordu. Bu sebeple de dizüstüler tamir edilmiş veya değiştirilmişti. Sorunun çözümü ise Apple Software Update ile ses sürücüsü yazılımının güncellenmesi ile sağlanmıştı.

Yeni Macbook Pro parçalarına ayrıldı!

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan yeni Macbook Pro, cihazları parçalarına ayırarak tamir edilebilirlik puanı belirleyen iFixit ekibinin konuğu oldu. 13 inç Macbook Pro 2018 parçalarına ayrıldı!

2018 MacBook Pro hoparlör sorunu ile karşılaşanların şu an için yapabileceği tek şey Apple Destek ile iletişime geçmek olarak gözüküyor. Bazı kullanıcılar ise çözüm için Sistem Yönetimi Kontrolcüsü ve NVRAM yeniden başlatma yoluna gitmiş durumda. Hey Siri özelliğini kapatmak, bilgisayarı baştan başlatmak da çözümler arasında yer alıyor ancak bunların herkeste işe yaramadığı vurgulanıyor.

Bakalım Apple, bu sorun ile ilgili olarak nasıl bir açıklama yapacak ve nasıl bir çözüm üretecek?

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam