Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

2018 yılı iPhone modelleri netleşiyor!

Ana sayfa / Akıllı Telefon

Apple, ürünleri konusundaki doğru tahminleri ile tanınan Ming-Chi Kuo, 2018 yılı iPhone modelleri ile ilgili yeni bilgiler verdi. Kuo’ya göre Apple, iPhone X üretimine son verebilir.

Apple, iPhone çökerten mesaj için harekete geçti

Apple, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan iPhone çökerten mesaj için harekete geçti. Firma, gelecek günlerde yayınlanacak güncelleme ile bu açığı kapatacak.

2018 yılı iPhone modelleri netleşiyor!

iOS 12 bir kullanıcı çilesine son veriyor!

İki faktörlü doğrulama sürecinden sıkılanlardan mısınız? Apple, iOS 12 iki faktörlü doğrulama otomatik doldurma özelliği ile bu derde son veriyor. İşte, bu yeni özellik hakkında detaylar.

Reklam
Reklam

KGI Securities analisti Ming Chi Kuo, Apple’ın bu yılki satış rakamları ve yeni iPhone modelleri ile ilgili bilgiler verdiği yeni raporunu yayınladı. Kuo, iPhone X satışlarının iyi gitmediğini belirtiyor. Ona göre bu yılın ilk çeyreğinde 18 milyon iPhone X satılacak. Halbuki birçok analist 20-30 milyon satışın olacağını tahmin ediyordu.

iPhone X’un Çin’de ilgi görmemesi bunda etkili. Çinli kullanıcılar telefonlarını uzun süre kullanmayı tercih ediyorlar. Ayrıca 5.5 inçlik iPhone Plus modellerinin ekran alanı olarak iPhone X’a göre daha büyük ve kullanışlı olduğunu düşünüyorlar. Bu da iPhone X satışlarını ciddi oranda etkiliyor. Kuo’ya göre durum 2018 yılı iPhone modellerinin piyasaya çıkması ile değişecek.

Kuo, Apple’ın gerçek süper döngüsünün üç yeni iPhone’u piyasaya çıkardığı yılın ikinci yarısında olacağını söylüyor. Modellerden biri mevcut 5.8-inç iPhone X’un devamı olsa da diğer iki yeni model ile birlikte şirketin satışları artacak.

2018 iPhone X bambaşka bir işlemci ile gelecek!

Bu yılın amiral gemisi Android akıllı telefonları Snapdragon 845 işlemci kullanacakken, iPhone X halefinin ise fark yaratan başka bir Ax serisi işlemci kullanacağı ileri sürüldü.

Kuo, Apple’ın bu yıl 5.8-6.5 inç OLED ekranlı ve 6.1 inç LCD ekranlı model olmak üzere üç yeni model tanıtacağını düşünüyor. Deneyimli analistin geçtiğimiz yıl Ocak ayında yayınladığı raporunda 5.8 inçlik çerçevesiz iPhone’dan bahsetmesi tahminlerinin ne kadar doğru olduğuna kanıt. Bu sebeple yeni iPhone modelleri ile ilgili tahminlerini ciddiye almak gerekiyor.

Kuo, OLED ekranlı modellerin yine yüksek fiyatlara, 6.1 inçlik modelin ise 650-750 dolar aralığında bir fiyata sahip olacağını düşünüyor. Ona göre bu model iPhone X’a benzer bir tasarıma sahip olacak. Çerçevesiz ekranlı, çok daha uygun fiyatlı bir iPhone gerçekten satışları önemli oranda arttırabilir.

iPhone X tasarımında değişikliğe gidiliyor!

Apple'ın 2019 yılında satışa sunacağı yeni iPhone X modelinde tasarımsal değişikliğe gitmek için kameraya yoğunlaştığı dile getiriliyor. İşte iPhone X tasarımı üzerinde yapılacak değişiklikler

Analist, toplamda 62 milyon iPhone X satışı gerçekleşeceğini düşünüyor. Bu rakam daha önceki 80 milyon tahminin oldukça altında. Kuo, 2018 yılı iPhone modellerinin üretimine bağlı olarak Apple’ın iPhone X üretimini durduracağını iddia ediyor.

Bu iddia oldukça dikkat çekici. Apple yıllardır amiral gemisi modelinin üretimine 2-3 yıl devam eden bir şirket. Analist belki de iPhone X’un ikinci yılında 900 dolar fiyatla çok fazla ilgi çekmeyeceğini düşündüğü için üretiminin durabileceğini tahmin ediyor.

:: Sizce Apple’ın tanıtacağı tahmin edilen 3 modelden hangisi daha çok ilgili görür?

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam