Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

2019 BMW 3 Serisi için siparişler başladı

Ana sayfa / Otomobil

BMW model ailesinin ülkemizde ne fazla sevilen modellerinden olan 3 Serisi, geçen yıl düzenlenen 2018 Paris Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkmıştı. Tasarım özellikleriyle ve teknik detaylarıyla dikkat çeken otomobil, ülkemizde yollara çıkmaya hazırlanıyor. Haziran ayının sonlarında ön siparişleri alınmaya başlayan 2019 BMW 3 Serisi motor seçenekleri neler? Hangi teknolojilerle geliyor?

2019 BMW 3 Serisi Türkiye yollarında

2019 BMW 3 Serisi Türkiye yollarına eylül ayında indi. Peki, Yeni BMW 3 Serisi 2019 fiyatı ve 2019 BMW 3 Serisi motor seçenekleri neler? İşte en yeni BMW 320i hakkında her şey...

 2019 BMW 3 Serisi özellikleri ve fiyatı!

 Yedinci nesil BMW 3 Serisi 2018 Paris Otomobil Fuarı’nda ilk defa görücü karşısına çıktı. 

Reklam
Reklam

Sportif yetenekleri artan yedinci nesil otomobil yeni tasarım diliyle de öne çıkıyor. Ayrıca, teknolojisi de geliştirilen otomobil, yeni bilgi eğlence sistemiyle de teknolojiye ayak uyduruyor.

İlk olarak otomobilin boyutlarına baktığımızda, önceki nesline göre 76 milimetre uzadığını gördüğümüz yeni 3 Serisi aynı zamanda önceki nesline göre 16 milimetre de genişledi. 1.827 milimetre genişliğe sahip otomobilin  yüksekliğini de 1 mm arttıran BMW’nin yeni aracı tasarım konusunda da oldukça ön plana çıkıyor.

Lüks C-sedan segmentinin en önemli oyuncularından biri olan 3 Serisi, yeni nesliyle de satışlarda başarı elde edecek gibi duruyor. Audi, Mercedes ve BMW arasında yaşanan kıyasıya rekabetin, C-sedan tarafında 3 Serisi ile bir üst seviyeye taşınacağını söyleyebiliriz. 3 Serisi, rakiplerine göre oldukça güçlü bir konumda.

Önceki modellere kıyasla büyütülmüş olan yeni 3 Serisi, F30’un yerini almış durumda. D segmentindeki rakiplerine şimdiden korku salan BMW, 3 Serisi ile D segmentinde yeniden en çok satan olmayı hedefliyor.

Tasarım konusunda da adından oldukça söz ettirecek olan modelin, iç tasarımının ise konforlu bir yapıya sahip olduğunu belirtmekte fayda var. İç yaşam alanındaki yapılan değişimler sayesinde hem yolculara hem de sürücülere oldukça kaliteli bir deneyim yaşatılması hedefleniyor.

5 farklı motor seçeneği!

Yeni 3 Serisi motor seçenekleriyle de dikkat çekiyor. Avrupa pazarında beş farklı opsiyon ile kullanıcıların karşısına çıkacak olan yeni seri oldukça iddialı geliyor.

Ayrıca Avrupa pazarında satışa sunulacak yedinci nesil modeller arasında şarj edilebilir hibrit bir modelinde bulunduğunu da belirtelim. Bunların haricinde benzinli ve dizel motor seçenekleri de sürücülere sunulacak.

Yeni 3 Serisi benzinli motor seçenekleri tarafına baktığımızda karşımıza, 184 beygirlik gücünü dört silindirli 2.0 litrelik motordan alan 320i çıkıyor. Bu motorun 300 Nm tork ürettiğini de belirtelim. 330i’nin 2.0 litrelik motoru is 258 beygir güç ve 400 Nm tork üretiyor.  330i, 0’dan 100 kilometre hıza 5.8 saniyede çıkıyor. 100 kilometrede ise ortalama 5.8 litre yakıt tüketiyor.

320i modeli ise 0-100 km hızlanmasını 7.2 saniyede tamamlarken, 100 kilometre ortalama 6.0 lt – 5.7 litre civarında yakıt tüketiyor.

Tabii yakıt tüketimine dair tüm bu verilerin, günlük kullanımda daha üst seviyelere çıkabileceğini unutmamak gerekiyor.

Yeni 3 Serisi dizel motor seçenekleri ise 318d, 320d, ve 330d olarak sıralanıyor. Giriş seviyesindeki 318d’nin 2.0 litrelik dizel motoru motoru 150 beygir güç ve 320 Nm tork üretirken, 330d’nin 3.0 litrelik dizel motoru 265 beygir güç ve 580 Nm tork ile ailenin en tepesinde yer alıyor.

320d’nin standart versiyonun yanında dört çeker özelliğe sahip xDrive versiyonunun da olduğunun altını çizelim. 320d modelinde d e2.0 litrelik motor kullanılıyor.

Bu model ailesine 387 beygirlik M340i modeli de ilerleyen zamanda eklenecek.

Ülkemizde ise yalnızca 1.6 litrelik motoru 170 beygir güç üreten BMW 320i modeli satışa sunuluyor. Bu modelde yalnızca 8 ileri otomatik şanzıman kullanılıyor. 

Otomobil sahip olduğu motora göre 6 ileri manuel ya da 8 ileri Steptronik otomatik şanzıman ile satın alınabilecek.

Yazının başında da belirttiğimiz gibi BMW Avrupa pazarına özel olarak şarj edilebilir hibrit bir model sunacağını belirtmişti.

Çevre dostu yeni BMW 330e modelinin ise 2020 yılında piyasa sunulacağı da belirtildi. Dizel seçeneklerinin de sürücülere sunulacağının müjdesini veren yetkililer, sırasıyla 150, 190 ve 262 beygirlik güç değerlerine sahip olan modellerini Avrupa pazarında satışa sunulacağı da müjdeledi.

Önceki nesline göre 50 kilogram daha hafif olan otomobil, bu hafifliği sürüşte hissettiriyor. 50/50 ağırlık dağılımıyla daha canlı bir sürüş vaat eden otomobilde, yol koşullarına göre sertliği değişebilen amortisör sistemi kullanılıyor.

Kabine baktığımızda yeni 3 Serisi’nin en son araç içi teknolojilerle donatıldığını görüyoruz. 8.9 inçlik bir bilgi-eğlence ekranına sahip otomobilde ayrıca 5.7 inç büyüklüğünde dijital gösterge ekranı da standart olarak bulunuyor. Ayrıca, 10.5 inçlik dijital gösterge paneli, head-up display, Harman Kardon ses sistemi ve 12.3 inçlik bir bilgi-eğlence ekranı da otomobilin opsiyon listesinde yer alıyor.

Giriş seviyesi modelde LED farların, geri görüş kamerasının, elektrikli katlanabilen dikiz aynalarının ve 3 bölgeli klimanın olduğunu da hatırlatalım.

Modelin M paketinde ise sportif ve lüks hissi bir adım yukarı taşınıyor. Vernesca deri ısıtmalı koltuklara deri direksiyon simidi ve alüminyum tatregon trim parçaları eşlik ediyor. Bu detaylar M paketinde standart olarak bulunuyor.

Yeni nesil 3 Serisi, güvenlik donanımı tarafında da oldukça kuvvetli. Otomobilde standart olarak Active Guard Plus güvenlik sistemi bulunuyor. Bu paket ile birlikte kullanıcı yaya fren sistemi, şeritten ayrılma uyarısı ve adaptif frenlemeli hız sabitleyici olmak üzere üç güvenlik donanımına standart olarak sahip oluyor. Güvenlik donanımı tarafında opsiyon listesinde de bazı seçenekler mevcut. Ters yön ikaz sistemi, çarpışma önleyici şerit takip asistanı ve Stop&Go özellikli hız sabitleme gibi donanımlar opsiyonel olarak satın alınabiliyor.

Yapay zeka desteğine sahip olan yeni 3 Serisi’nde bir sanal asistan bulunuyor. Sürücü odaklı olarak elden geçirilen bilgi-eğlence ekranı bu asistan ile daha işlevsel hale geliyor. Sürücünün “Hey BMW” komutu ile birlikte çalışan asistan, kiminle konuşuyorsa, ona göre koltuk ve ayna ayarlaması yapabiliyor. Ayrıca, sürüş modunu da ona göre değiştirebiliyor. Sanal asistan sürücüye hava sıcaklığını ve genel SMS’leri okuyabiliyor. Ek olarak benzin ve lastik durumunu da paylaşabiliyor.

BMW, uzaktan yazılım güncelleme desteği bulunan otomobilinin tüm yazılımlarını güncel tutmayı hedefliyor. Sürücü tüm güncellemeleri, akıllı telefonuna indirdiği BMW Connected aracılığıyla kontrol edebiliyor.

2019 BMW 3 Serisi First Edition Sport Line donanım paketine sahip Türkiye başlangıç fiyatı 337.900 TL olarak belirlendi. Üç farklı donanım seviyesinde satın alınabilen otomobil First Edition Luxury Line donanım paketinde 365 bin 600 TL’lik fiyat etiketine sahip. First Edition M Sport donanım paketinde yeni BMW 3 Serisi 2019 fiyatı 372 bin 600 TL’ye çıkıyor.

Yukarıdaki galeriden, yeni BMW 3 Serisi’nin görsellerini inceleyebilirsiniz.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam