Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

2019 BMW M2 Competition yollara çıkıyor!

Ana sayfa / Otomobil

Bavarian Motor Works ya da herkesin bildiği ismiyle BMW yepyeni M2 otomobilinin duyurusunu gerçekleştirdi. 2019 BMW M2 Competition sunduğu yüksek performans ile gerçek bir arzu nesnesi.

BMW i8 Roadster 2019 cüzdanları boşaltmaya geliyor!

Uzun zamandır merakla beklenen BMW i8 Roadster 2019 fiyatı sonunda açıklandı. Şık görüntüsü ve özellikleriyle merak uyandıran BMW i8 Roadster 2019 fiyatı can yakacak!

2019 BMW M2 Competition özellikleri neler?

BMW M2 Competition coupe otomobil, 2018 BMW M2 yerine geçecek. Selefiyle aynı gövde, stil, arkadan itiş ve 6 ileri manuel veya 7 ileri M DCT vites seçenekleri ile gelen modelde, şirket aslen performansa odaklanıldığının altını çiziyor.

M2 Competition, TwinPower Turbo inline 6 silindir motor ile geliyor. Motor, 405 beygir güç üretirken 5230 ila 7000 devire çıkıyor ve 550 Nm tork değerini görüyor. Otomobil Saatte 100 kilometre hıza manuel vitesle 4.2 saniye, otomatik vitesle ise 4.0 saniyede çıkabiliyor. Maksimum hızı 250 kilometre ile kısıtlandırılmış olan M2 Competition’a M Driver paketi eklendiğinde bu rakam 280 kilometreye kadar çıkabiliyor.

Geliştirilmiş yağlama sistemi sayesinde hem motor hem de şanzıman için soğutma sistemlerinin daha verimli ve etkili çalışması sağlanıyor. Motor soğutma sisteminin BMW M4 modelinden ödünç alınmış olduğunu da belirtmek gerek. 1,5 kilogram karbon fiber CFRP yüksek hassasiyet takviyeli motor bölmesi, elektromekanik hidrolik direksiyon, Aktif M Diferansiyel ve Dinamik Direksiyon Kontrolü (DSC) sistemi gibi geliştirmeler de yeni modelin detayları arasında yer alıyor. Aracın arkasındaki 5 yönlü çok bağlantılı süspansiyon geometrisi daha sert tepki ve enine kuvvetler toleransı için yeniden tasarlanmış. Bu da agresif sürüşlerde kendisini gösterecek bir yenilik.

BMW M2 Competation, 6 pistonlu ön frenli 400 milimetre çapında diskleri ve 4 pistonlu arka frenli 380 milimetre diskler kullanan mavi metal fren çatallarına sahip. Böylece otomobilin frenleme konusun da çözülmüş. Siyah, yüksek parlaklıkta ve hafif yüksek parlaklıkta 19 inç dövme jantlar da harika görünüme katkı sağlıyor. Aktif Sürüş Asistanı ve Park Mesafesi Kontrolü araçla standart olarak sunuluyor. Ekstra sürücüsü yardımcısı özellikleri ve mobilite servisleri ise opsiyonel.

Yeni M2 spor koltukları hızda sürücüsüne desteğe odaklanarak entegre koltuk başlıkları sunuyor. Sırt tarafındaki M2 logosuna ise aydınlatma eklenmiş ve koltuklara bile karizma katılmış. Siyah deri koltuklar için mavi ve turuncu aksan seçimi de sürücünün zevkine kalmış. Yeni gövde renkleri olarak ise Metalik Gün Batımı Turuncusu, Hockenheim Gümüşü ve geçen yıldan Metalik Mineral Grisi sunuluyor.

2019 BMW M2 Competition çıkış tarihi ve fiyatı

M2 Competition fiyatı hakkında şimdilik açıklama bulunmuyor. Öte yandan, önceki modelin 54,500 dolar fiyata sahip olduğunu hatırlatalım. Yenilikleri ile birlikte yeni M2 büyük ihtimalle daha pahalı olacaktır diye tahmin ediyoruz. Otomobilin çıkış tarihi içinse bu yaz aylarına işaret ediliyor.

:: BMW M2 Competition sizce nasıl olmuş?

Yorum Ekleyin