Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

2019’un en iyi Android uygulamaları belli oldu

Ana sayfa / Teknoloji Haberleri

Kaliforniya’daki Mountain View’da yılın en önemli etkinliklerinden biri olan Google I/O 2019 için geri sayım başladı. 2019 en iyi Android uygulamaları ve oyunları ödülleri de sahibini buldu. 2019 Google Play ödülleri için sekiz kategorideki adaylar Nisan ayında açıklanmıştı.

Google I/O 2019’da neler duyurulacak?

Google I/O etkinliği, bu sene 7-9 Mayıs tarihleri arasında Kaliforniya'da düzenlenecek. Peki, bu yıl Google I/O 2019 etkinliğinde neler göreceğiz?

2019 Google Play ödüllerini kimler kazandı?

Google, ödüllerin sahibinin belirlenme kriterlerinin toplam kalite, güçlü tasarım, teknik performans ve inovasyonu etkileyen etkenlerin olduğunu açıkladı. Bu kriterlerin hakkını veren ve ödül alan uygulamaların listesine bir göz atalım. İşte 2019 en iyi Android uygulamaları…

En iyi çıkış yapan uygulama

Bu ödül her yıl insanların hayatlarına en iyi şekilde dokunan uygulamaya veriliyor. İnsanları kaliteli yaşamaya teşvik eden uygulama kategorisi olarak tanımayabileceğimiz kategorinin bu yılki kazananı Woebot oldu.

Kişisel bakım uygulaması olan Woebot, Bilişsel Davranış Terapisi (CBT) araçlarını kullanarak sahibinin ruh halini izleyebiliyor. Bu sayede stresi azaltmayı hedefleyen uygulama daha mutlu yaşamak için kişiye yardımcı oluyor. Sahip olduğu bu özellikler uygulamanın ödül almasını sağladı.

En iyi erişilebilirlik deneyimi

Cihaz etkileşimini, engelli insanlara veya özel ihtiyaçlara hizmet eden yenilikçi bir yolla sağlayan uygulamalar ve oyunlar kategorisinde verilen ödülün bu yılki sahibi Envision AI oldu. Bu ödülün sahibinin de de insanların hayatını iyileştirmeye yardımcı uygulamalardan seçildiğini söyleyebiliriz.

Yapay zeka destekli uygulama görme bozukluğu gibi engelleri olan kişilerin daha bağımsız yaşamalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Kullanıcının görüntülediği bilgileri ayıklayarak işleyebilen uygulama, her yüzeydeki metinleri de hızlı bir şekilde okuyabiliyor. Sahneleri tanımlayan uygulama böylece kullanıcıya her durumu okuyabiliyor.

 

En iyi oyun

2019 en iyi Android uygulamaları ve oyunları arasında bu yıl ödülün sahibi Shadowgun Legends oldu. Görsel efektleri ile dikkat çeken bu oyunun gelişmiş grafikleriyle ödülü almaya hak kazandığı söyleniyor.

RPG tarzında oyunları seven oyuncuların ilgisini çeken Shadowgun Legends, uzaylı saldırısını konu alan bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Dört farklı gezegende geçen oyunda gerçek zamanlı oyuncularla karşı takımlarda oynamak mümkün.

En iyi eğlence deneyimi

İnsanları bir araya getiren eğlenceli bir oturma odası deneyimi yaratan, geliştiren veya sağlayan uygulamalar kategorisinde ödülün sahibi Neverthink: Handcap Videos oldu. Bir video uygulaması olan Neverthink, YouTube üzerinden en fazla ilgi çeken videoları bir araya getiriyor. Trendleri yakından takip etmeyi sağlayan uygulama bu özelliğiyle ödülün sahibi oldu.

İnternet çağında televizyonlara olan ilginin azaldığı bu dönemde Neverthink‘in öneminin daha da artacağı düşünülüyor.

En yaratıcı uygulama

Yeni teknolojileri kullanan ya da kullanıcılar için mobil teknolojiye yenilikçi bir yaklaşımda bulunan uygulamalara verilen en yaratıcı uygulama ödülünün sahibi TickTock oldu.

En yaratıcı uygulama ödülünün bu yılki sahibi TickTock isimli oyun oldu. İki kişilik bulmaca oyununun ortalama süresi 2,5 saat. Mistik bir dünyadan kurtulmak için bulmacaları çözmek gerekiyor.

En iyi kullanıcı deneyimi yaratan uygulama

İsminden de anlaşılacağı gibi en iyi kullanıcı deneyimi yaratan uygulamanın bu yıl sahibi Canva oldu. Optimize edilmiş performansa sahip uygulamaya verilen ödülün sahibi Canva, aslında bir fotoğraf ve grafik tasarım aracı.

Profesyonel tasarımcı olmasa bile kullanıcıya eğlenceli tasarımlar yaptıran uygulama üzerinden logo tasarımı bile yapılabiliyor.

En iyi gelişen uygulama

Bu kategorinin bir diğer adı da gelecek vaat eden olabilir. Tasarımı ve kullanıcı deneyimiyle dikkat çeken uygulamaya verilen bu ödül için güçlü bir büyüme görülmesi gerekiyor. Bu yıl ödülün sahibi, gereken şartları sağlayan Slowly oldu.

Akıllı telefon üzerinden insanların yeni arkadaş edinmelerini sağlayan uygulamanın ana fikri; “Tutkularını paylaşan biriyle eşleş, bir mektup yaz ve dünyanın dört bir yanından pullar topla”

En iyi gelişme gösteren oyun

En iyi gelişen uygulama kategorisinin oyun versiyonunda ödülün sahibi Marvel Strike Force oldu. Telefon ya da tablet üzerinden oynanan oyunda görsel efektlerin oldukça dikkat çekici olduğunu söyleyebiliriz.  Oyunda Spider-Man, Doctor Strange, Groot, Rocket Raccoon, Loki, Venom, Elektra, Captain America ve Iron Man de bulunuyor.

Yorum Ekleyin