Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

2019 McLaren 600LT aklınızı başınızdan alacak!

Ana sayfa / Teknoloji Haberleri

McLaren sonunda merakla beklenilen yollara çıkmaya hazır spor otomobil modelini duyurdu. 2019 McLaren 600LT tasarımı ve performansı ile adeta dudak uçuklatıyor.

2019 Audi A4 huzurlarınızda!

2019 Audi A4 ve Audi A4 Avant bu yıl içerisinde yollara çıkmaya hazırlanıyor. İşte, çok daha çarpıcı bir görünüme kavuşan otomobiller hakkındaki tüm detaylar.

2019 McLaren 600LT özellikleri neler?

McLaren 600LT adındaki LT takısı uzun kuyruk anlamını taşıyor. Bu sıfatın ilk olarak McLaren F1 GTR yarış otomobili ile başladığını not olarak düşelim. Şirket, McLaren 600LT’nin tarihlerinde bu sıfatı taşıyan sadece dördüncü otomobil olduğunun altını çiziyor. Önceki LT modellerinde olduğu gibi araç daha yaygın olan kardeşlerinden farklı olarak daha fazla güç, daha az ağırlık ve birçok özel performans parçası ile birlikte geliyor.

Çift turboşarjlı 3.8 litre V8 motor ile gelen otomobilin soğutma sistemi için iyileştirmeler yapılırken, yeni bir egzoz sistemi de uygulanmış. Görsellerde de göreceğiniz üzere egzoz çıkışları üst tarafta yer alıyor ve bu sayede sistemdeki arka basınç miktarında azaltma sağlandığı ifade ediliyor. İyileştirmeler ile motor 592 beygir güç ve 619 Nm tork üretiyor. Bu değerlerin McLaren 570S ile kıyasla 30 beygir güç ve 18 Nm tork artışı anlamına geldiğini belirtelim.

Aracın daha hafif hale getirilmesi için karbon fiber gövde kullanılmış durumda. Daha fazla bastırma kuvveti için tasarım da yenilenmiş. Aracın uzun kuyruk namına yakışır şekilde biraz daha uzatıldığına da işaret ediliyor. Yeni egzoz sistemi de daha hafif. Ayrıca, süspansiyonda 720S serisinden dövme alüminyum bileşenler ve hafif frenler kullanılıyor. Koltuklar ise MacLaren P1 ile aynı. Daha fazla ağırlık kaybı için McLaren Special Operations paketini seçerek karbon tavan, havalandırmalı ön çamurluklar ve McLaren Senna modelindeki koltuklara kavuşma seçeneği de sunuluyor. Kısacası aracın hafifletilmesi için her şey düşünülmüş. Ek olarak, 600LT iyileştirmeleri arasında daha hızlı direksiyon kremayeri ve daha sert motor bağlantıları bulunuyor.

715 beygirlik Aston Martin DBS Superleggera tanıtıldı!

Uzun bir süredir casus fotoğraflarla gündeme gelen Aston Martin nihayet yeni amiral gemi otomobilini tanıttı. İşte markanın yeni Super GT modeli, Aston Martin DBS Superleggera!

2019 McLaren 600LT üretimi için Ekim ayı planlanıyor. Araç sadece 1 yıl boyunca üretilecek. Şirket belirli bir üretim sayısı ve fiyat da henüz açıklamış değil.

Yorum Ekleyin