Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

2019 Siber Yıldız Yarışması için kayıtlar başladı!

Ana sayfa / Teknoloji Haberleri

Geçtiğimiz yıl ilk defa Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından düzenlenen ve Siber Yıldız yarışmasının ikincisi düzenleneceği müjdelendi. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Twitter hesabından yapmış olduğu açıklama ile birlikte 2019 Siber Yıldız yarışması için başvuruların başladığını duyurdu.

Milli yazılımdan ilk mesaj geldi!

Askeri platformlar ve komuta merkezleri arasındaki iletişimi güvenli bir şekilde sağlayacak olan milli yazılım Link-M ilk mesajını kamuoyu ile paylaştı.

Yeni Siber Yıldız Yarışması için kayıtlar başladı!

Türkiye’de var olan Siber Güvenlik Uzmanlarının keşfedildiği, onları cesaretlendirip, onore edici ödüllerinde verildiği Siber Yıldız Yarışması bu ikincisi düzenlenecek.

Reklam
Reklam

1 Şubat’ta saat 23:00‘da başlayacak olan Siber Yıldız Yarışması, 24 saat sürecek. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda rekor katılım bekleyen yetkililer, yapmış olduğu duyuru ile birlikte ilk 15’e girenlere verecekleri ödülleri de açıkladılar. İşte, derece alan yarışmacıların alacakları ödüller!

Siber Yıldız Yarışması’nda verilecek olan ödüller!

Deeceye giren 15 yarışmacıya, Cumhuriyet Altını ödülü verilecektir.
1. lik ödülü: 10 adet Cumhuriyet Altını
2. lik ödülü: adet Cumhuriyet Altını
3. lük ödülü:adet Cumhuriyet Altını

Geri kalan 12 kişiye ise 1’er adet Cumhuriyet Altını vereceklerini açıklayan BTK, ayrıca ilk 100’e girenlere de Siber Talimhane’ye katılım şansı da tanıyacak.

Peki, bu yarışmanın amacı ne?

Siber Yıldız; Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) tarafından organize organize edilen Siber Yıldız Yarışması, siber güvenliğe ilgisi ve yeteneği olan kişilerin keşfedilmesinde büyük rol oynuyor.

Hatırlarsanız geçtiğimiz yıl düzenlenen yarışma ile birlikte dereceye girenlere iş imkanı da sağlanmıştı. Bu yılda kazanlara ve dereceye girenlere iş imkanı verecek olan BTK, bu yarışma ile birlikte ülkemizde bu alanda farkındalığını da arttırmayı hedefliyor.

Yarışmaya katılım şartları neler?

Yarışmaya dair tüm bilgilerin yer aldığı www.siberyildiz.com adresinden başvuru ve kayıt yapılabilecek. Yarışmacı olmak isteyenler bireysel katılımcı olabildikleri gibi en fazla dört kişiden oluşan gruplar şeklinde de katılabilecekler. Katılım için cep telefonu ve e-posta onayından başka bir şart aranmadığını da özelikle belirtelim.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam