Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

2019 yılının tüm 5G telefon modelleri

Ana sayfa / Teknoloji Haberleri

5G çıkacağı zaman hepimizin merak ettiği tek şey teknolojinin nasıl olacağı bir yana, bu teknolojiye sahip cihazların hangileri olduğuydu. Önümüzdeki süreçte hazır olması beklenen ve bilinen 2019 5G telefon modelleri hangileri?

Avrupa’da kullanılabilen ilk 5G akıllı telefon açıklandı!

Bugün Oppo’nun Başkan Yardımcısı Shen Yiren Oppo Reno 5G cihazının, Avrupa'da satışa çıkarılan ilk 5G destekleyen akıllı telefon olduğunu duyurdu!

2019’un 5G telefon modelleri hangileri olacak?

5G telefon modelleri bu yıl birer birer karşımıza çıktı. 2019 5G telefonlar için oldukça bereketli geçti diyebiliriz. Peki, biz bu yıl hangi telefonları gördük? Modellerin hepsine yakından bakmak için aşağıdan devam edebilirsiniz.

Not: Markaların yeni cihazlarını tanıtması halinde bu makaleyi güncelleyeceğiz.

Samsung Galaxy S10 5G

Samsung’un popülaritesi göz önüne alındığında, Samsung Galaxy S10 5G‘nin, 5G akıllı telefonların arasında en popüler cihaz haline gelmesi muhtemel. Telefon Güney Kore‘de zaten satışta. 8 GB RAM’e ve 512 GB depolama alanına sahip.

LG V50 ThinQ 5G

Kore medyasından çıkan haberlere göre, LG V50, 10 Mayıs’ta Güney Kore’de piyasaya sürülecek. Ancak, bu bilgi henüz resmi olarak onaylanmadı.

LG V50’nin Kore’de ilk çıkışından sonraki haftalarda Amerika’da satışa çıkması öngörülüyor. LG V50, Sprint ve Verizon üzerinden satışa sunulacak ve tahminen Samsung Galaxy S10 5G’den daha ucuz olması ihtimaller arasında.

Donanım açısından LG V50 ThinQ 5G cep telefonunun V40 ile ortak bir özelliği var. Benzer bir tasarıma sahip ve üçlü ana kamera sistemini barındırıyor. Daha verimli bir soğutma sisteminin yanı sıra 4000mAh pil ve daha hızlı Snapdragon 855 yongası ile gücüne güç katıyor. LG, V50 ThinQ 5G’nin yanı sıra, ahizeye pratik olarak ikinci bir ekran ekleyen ve böylece mevcut ekran alanını iki katına çıkaran çıkarılabilir bir aksesuar sunacak.

Oppo Reno 5G

Avrupa’da kullanılabilen ilk 5G telefon olarak açıklanan Oppo Reno 5G , bu teknolojiyi taşıyan öncü telefon olmayı başardı. 900 Euro fiyat etiketiyle satışta bulunan Oppo Reno 5G, Snapdragon 855 işlemci, 6.6 inç çentiksiz Full HD Plus ekran, OIS özellikli 48 Megapiksel Sony IMX586 sensörlü f / 1.7diyafram açıklığına sahip birincil kamera, 5x optik zoom özellikli 13 Megapiksel periskop ve telefoto lens içeren ikinci kamera ve son olarak OIS destekli 8 Megapiksel süper geniş açılı f / 2.2 açıklığına sahip objektif içeren üçlü kamera bulunduran telefon, diğer 5G rakiplerine göre oldukça güçlü konumda.

Huawei Mate X

Huawei Mate X, Falcon Wing tasarımı, 8 inçlik katlanabilir ekranı ve 5G özelliğine sahip olmasıyla çok dikkat çekiyor. 2019 Haziran ayında yaklaşık 2500 $ fiyat etiketiyle Avrupa ve Asya bölgelerinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Daha uygun fiyatlı 5G özellikli telefon arayanlar için farklı bir alternatif olan Huawei Mate 20 X modeli de 5G’ye sahip. Şu anda İsviçre’de satışa sunuldu ve fiyatı 970 dolar civarında bulunabiliyor.

 

OnePlus

OnePlus, 14 Mayıs’ta OnePlus 7 ve OnePlus 7 Pro olarak iki yeni akıllı telefonu tanıtacak. 7 Pro’nun birkaç sızıntıyla ortaya çıkan özelliklerinin yanı sıra, çentiksiz mükemmel bir ekrana, gelişmiş yakınlaştırma özelliğine sahip geliştirilmiş bir kameraya ve 5G desteğine sahip olması bekleniyor.

 

Sony

Sony resmi olarak bir 5G telefonu açıklamamasına rağmen, bu teknolojiye ve potansiyeline büyük ilgi duyduğunu belirtti. Sony’nin aslında MWC 2019‘da sergilenen bir 5G prototip cihazı vardı. Çıkış tarihi yaklaşan Xperia 1 akıllı telefonuna benzerlik gösterse de, şimdiye dek Sony tarafında 5G teknolojisi için kesin bir açıklama ve gelişme bulunmuyor.

 

Xiaomi Mi MIX 3 5G

Telefon pazarında hatırı sayılır bir yeri olan Xiaomi’de zaten 5G’ye sahip bir telefon var. Geçen yıl tanıtılan Mi MIX 3‘ün üst segmenti olan Xiaomi Mi MIX 3 5G modeli ile rakiplerinden teknoloji olarak bir adım önde geliyor. 2 Mayıs’ta İsviçre’de satışa sunulan Snapdragon 855 işlemciye sahip Mi MIX 3 5G’nin ne zaman Amerika ve Avrupa’nın geri kalanında satışa çıkacağı henüz belli değil.

 

HTC

Bir süredir sıkıntılı günler geçiren HTC’nin 2019’un ikinci yarısı boyunca piyasaya sürülecek 5G telefon üzerinde çalıştığı söyleniyor. Şu ana kadar hiçbir donanımı konusunda sızıntı haberi bulunmayan HTC’nin 5G destekli telefonunun Snapdragon 855 işlemciye ve x50 5G modeme sahip olması bekleniyor ancak bu atılımın HTC’nin kötü gidişatına ne derece etkisi olur bilinmiyor.

 

Yorum Ekleyin