Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

İşte tüm detayları ile 2019 Volkswagen Jetta!

Ana sayfa / Otomobil

2019 Volkswagen Jetta, Detroit Auto Show 2018’de Volkswagen tarafından düzenlenen etkileyici bir tören ile tanıtıldı. Peki yeni 2018 Jetta ‘nın özellikleri neler? Yeni Jetta , kullanıcılara neler sunuyor? Bunların hepsini, sizler için yazımızda derledik.

Volkswagen Arteon hakkında her şey!

Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılan ve sahipleri ile buluşan Volkswagen Arteon hakkında tüm detayları sizler için bir araya getirdik. İşte yeni Arteon!

Yeni Jetta, yeni bir platformda!

Yeni Jetta ile birlikte nihayet MQB platformuna geçiş yapılıyor. Modular Transverse Matrix olarak adlandırılan bu platform, motorun ön kısıma enine yerleştirilmiş olmasını temel alarak, üreticilere alandan tasarruf sağlıyor.

Reklam
Reklam

Bu sayede elde edilen avantaj üreticiler tarafından rahatça kullanıcılara yansıtılabilirken Tiguan, Golf ve Arteon gibi diğer modellerde gördüğümüz dijital veya bir diğer adıyla hayalet gösterge artık yeni Jetta’da yerini aldı.

2019 Volkswagen Jetta kullanıcılara neler sunuyor?

Tasarımsal değişikliklerin, aracı bir önceki jenerasyona kıyasla çok daha sportif ve keskin hatlara sahip bir otomobil haline getirdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. 4702 milimetre uzunluğa, 1799 milimetre genişliğe ve 1,459 milimetre yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesi ise 2686 milimetre.

510 litre bagaj kapasitesine sahip olan araç, motor kısmında ise büyük bir değişim sunmuyor. Zira, yeni Jetta’ya güç veren 1.4 litrelik benzinli dört silindirli turbo şarjlı motor 150 beygir güç üretirken, 250 torka sahip.

Volkswagen’in kullanıcılara daha güçlü bir motor seçeneği daha sunacağı belirtilirken, önceki jenerasyonda yer alan 6 ileri opsiyonel şansıman, yeni Jetta’da yerini sekiz ileri şanzımana bırakıyor. Ayrıca, Start / Stop teknolojisi otomobil ile kullanıcılara sunulan diğer yenilikler arasında yer alıyor.

Ön kısımdaki geniş ızgaranın, yenilenen kaput ve LED aydınlatmaya sahip farlarla bir araya getirilmesi ile üst seviye bir görünüm sunuluyor. Ayrıca, arka kısımında kullanıcıları yenilenen egzoz ve stop lambaları karşılıyor.

2019 Jetta ile birlikte kullanıcılara sunulan en büyük değişim ise yenilenen kokpit. Yeni Jetta’da dijitalleşme yolunda yeni adımlar atan Volkswagen iç kısımda yaptığı değişilikler ile aracın premium hissi sunmasını sağlıyor.

MQB platformuna geçiş sonrasında yenilenen kabin ile otomobil, eskisine kıyasla daha fazla diz, baş ve omuz mesafesi sunuyor. Bu sayede daha geniş bir alan sunulurken, 10.2 inç büyüklüğünde bir dijital gösterge yer alıyor.

2018 Jetta, premium detaylar barındırıyor

Malzeme kalitesini artıran ve multimedya sistemini yaklaşık 10 farklı renk sunan araç içi aydınlatma ile harmanlayan Alman otomotiv devi, aracın ilk andan itibaren tamamen yeni bir otomobil hissi sunmasını sağlıyor.

Güvenliği ve sürüş kontrolünü artıran teknolojilerini kullanmayı ihmal etmeyen Volkswagen, araç ile birlikte otomatik acil fren, çarpışma önleme, adaptif hız sabitleyici, otomatik far kontrolü, çapraz trafik uyarılı kör nokta ve şerit takip sistemi gibi birçok teknolojiyi kullanıcılar ile buluşturuyor.

2018 Volkswagen Jetta fiyatı ve 2019 Jetta çıkış tarihi!

Bu teknolojilerin ve yeni gösterge gibi yeniliklerin sadece aracın üst seviye donanım paketlerini tercih eden kullanıcılara sunulacağını belirmek isteriz. Zira, 18545 dolar başlangıç fiyatına sahip olan otomobil ABD’de S, SE, SEL, SEL Premium ve R-Line olmak üzere beş farklı donanım paketi ile satılacak.

Ülkemizde alınan vergileri hesaplayarak aracın ortalama satış fiyatını hesaplamaya gerek yok. Zira, tanıtım sonrasında üzücü bir açıklama yapan Volkswagen, yenilenen Jetta’nın Avrupa’da satışa sunulmayacağını açıkladı.

Otopark’ın paylaştığı habere göre yedinci jenerasyon Jetta’nın Avrupa’da satılmaması konusunda üç ana neden gösteriliyor. 3.2 milyon adet satış rakamıyla Amerika kıtasında en fazla satılan Alman otomobili olan yeni 2018 Jetta’nın, Meksika pazarında da yoğun şekilde ilgi gördüğü, ancak Avrupa pazarında beklenilen satış rakamlarına ulaşılamadığı dile getiriliyor.

İkinci sebep ise yeni Jetta’nın büyüyen boyutları. Abisi Passat’tan sadece 33 mm daha kısa olan otomobilin, farklı kaliteler sunuyor olsalar da, Passat için Avrupa pazarında bir tehdit oluşturacağı düşünülüyor.

Son neden ise otomobil grubunun model dağılımı. VAG’da Jetta’nın rakibi olarak Skoda Octavia, Seat Toledo ve Audi A3 Sedan modelleri bulunuyor. Skoda ve Audi’nin başarılı satışlarını göz önünde bulundurduğumuzda, markalar arası rekabet oluşturmamak için böyle bir adım atılıyor olabilir.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam