Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Akıllı telefonlar OLED ekranlar ile öne çıkacak!

Ana sayfa / Akıllı Telefon

Bu yıl kullanıcıların değişim taleplerine yanıt vermek zorunda kalan akıllı telefon üreticilerinin büyük bir bölümü, amiral gemisi modellerinde çerçevesiz bir tasarıma geçiş yaparak bunu bir standart haline getirdi.

Samsung’dan iPhone 8 öncesi yeni yatırımlar!

Çerçevesiz ekranlara geçiş yapılması ekran kalitesini çok daha önemli bir etken haline getirerek akıllı telefon pazarında yıllardır tartışmalara konu olan ‘ LCD ekran mı yoksa OLED mi? ‘ sorusunu tekrar gündeme getirdi.

Yüzde 95’lik pazar payı ile OLED ekran pazarının lideri konumunda olan Samsung, Galaxy S ve Galaxy Note serisinde kullandığı ekranlar ile yıllardır kullanıcıların beğenisini kazanırken, Apple’dan ilk hamle iPhone X ile geldi.

Reklam
Reklam

2020, akıllı telefonlar için OLED ekranların yılı olacak!

LG ve Samsung tarafından üretimi hızlandırmak için yeni tesisler inşa edilmeye devam edilirken, araştırma firması Display Supply Chain Consultants tarafından oldukça önemli bir rapor yayınlandı.

iPhone X, OLED ekrana yer verilen ilk iPhone modeli ünvanına sahip.

Yayınlanan yeni rapora göre her geçen gün daha popüler hala gelen OLED ekranlar, 2020 yılı itibariyle akıllı telefonlarda LCD ekranlardan çok daha yaygın hale gelecek.

Üreticilerin bu teknolojiyi benimsemesi ve artan ihtiyacı karşılayabilmek için üretim hatlarının hızla güçlendirilmesi bu tahmini doğrulayan en büyük iki etken olarak rahatlıkla gösterilebilir.

Son kullanıcı için çok daha iyi bir görüntü kalitesi ve daha az güç tüketimi sunan bu ekranlara geçiş sürecinde, yılların verdiği bir deneyime sahip olan Samsung dışındaki üreticilerin nasıl bir yol izleyeceği ise bilinmiyor.

:: Son dönemde üretilen akıllı telefonların ekranlarını beğeniyor musunuz?

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam