Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

2020’de en çok satan telefon belli oldu!

Ana sayfa / Akıllı Telefon

Akıllı telefon pazarında rekabetin her geçen gün daha da kızıştığını söyleyebiliriz. Bu rekabette, bu yılın ilk yarısında ise kazanan Apple oldu. Omdia’nın açıkladığı rapora göre 2020’de en çok satan akıllı telefon iPhone 11 olurken, en çok satan 10 akıllı telefon listesinde; iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone XR ve iPhone SE (2020) de yer aldı.

Apple arama motoru için kolları sıvadı!

Apple arama motoru çalışmaları gün yüzüne çıktı. Bir süredir konuşulan yeni arama motoru Google'a tehdit teşkil edecek gibi görünüyor...

En çok satan telefon istatistiği, Apple tarafında yüzleri güldürüyor

Açıklanan rapora göre en çok satılan 10 akıllı telefon listesinde, Apple’a ait 5 cihaz yer alıyor. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine bakacak olursak, bu listede üç iPhone modeli yer alıyordu. iPhone XR ilk sırada, iPhone 8 beşinci, iPhone XS Max ise dokuzuncu sıradaydı.

2020’de en çok satan telefon ise iPhone 11 oldu. Omdia’nın açıkladığı verilere göre bu yıl içerisinde şimdiye kadar 37,7 milyon iPhone 11 satıldı. Geçtiğimiz yıl bu listenin ilk sırasında yer alan iPhone XR ise 26,9 milyon satış rakamına ulaşmıştı.

En çok satan ikinci akıllı telefon ise Samsung Galaxy A51 oldu. Orta segmentte rekabet eden cihaz 11,4 milyon satışa ulaştı. Samsung tarafından bu listeye bakacak olursak, bir önceki yıla göre bir gerileme olduğunu söyleyebiliriz. Firmanın, bu listede geçtiğimiz yıl 4 farklı cihazı yer alıyordu. Ancak bu yıl sadece Galaxy A51 listede karşımıza çıktı.

Listede 4 cihazıyla kendine yer bulan diğer marka ise Xiaomi oldu. Markanın bu alandaki istatistiği gözle görülür şekilde artış gösterdi.

Yorum Ekleyin