Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

2020’nin en iyi açık dünya oyunları

Ana sayfa / Oyun

Sanal bir ortamda dünyanın farklı yerlerini rahatlıkla gezmenize ve oyun içerisinde görevler almanıza imkân veren 2020’nin en iyi açık dünya oyunları, eğlenceli yapıları ve başarılı grafikleriyle dikkat çekiyor. Sizde bu oyunlara katılarak oyun içi aktivitelere dahil olabilir, veya sadece gizemli bir gezintiye çıkarak zaman geçirebilirsiniz.

Corona virüs salgınından dolayı evde olduğumuz bugünlerde açık dünya oyunlarıyla vaktinizi eğlenceli bir hale getirmek için hemen listemize göz atalım.

PlayStation 5 tanıtım tarihi için yeni iddia!

Sony'nin sır gibi sakladığı yeni konsolu merakla bekleniyor. Yeni iddiaya göre, PlayStation 5 tanıtım tarihi planları ortaya çıktı.

2020’nin en iyi açık dünya oyunları

Batman: Arkham Knight

Dünyanın en büyük oyun geliştiricisi firmalarından olan Rocksteady Studios tarafından geliştirilen ve  Warner Bros. Interactive Entertainment tarafından 2015’te yayımlanan olduğu Batman: Arkham Knight, Bruce Wayne’e açık dünyada hayat vermenizi sağlıyor. Gotham City şehrini tüm detaylarıyla keşfetmek ve oyun içi görevler almak için, ideal açık dünya oyunları arasında yer alan Batman: Arkham Knight, geçmiş yıllarda da listelere giren oyunlar arasında yer aldı.

Saints Row 4

Volition tarafından geliştirilen ve Deep Silver tarafından yayınlanan 2013 aksiyon-macera türündeki oyun, grafik başarısı ve etkileyici efektleriyle dikkat çekiyor. Özgürlükçü yapıya sahip olan oyuncular için de çok şey sunuyor. ABD devlet başkanını kontrol ederek, dünyayı işgal etme gayretinde olan uzaylı yaratıklara karşı mücadele verebilirsiniz.

Oyunun en güzel yanlarından biri ise, ele geçirdiğiniz uzaylıların silahlarını kullanmanıza imkan vermesi. Oyun içerisinde alabileceğiniz birbirinden eğlenceli görevler ile vakit su gibi akıp gidecek.

Fallout 4

2020’nin en iyi açık dünya oyunları listesinde yer almayı hak edecek özelliklere sahip Fallout 4, Bethesda Game Studios’un geliştiriciliğini yaptığı ve Bethesda Softworks’ün yayımcılığını yaptığı açık dünya aksiyon rol yapma oyunudur. Fallout serisinin beşinci büyük oyunudur ve Microsoft Windows, PlayStation 4 ve Xbox One için 10 Kasım 2015’te yayımlanmıştır.

Oyun, yaşanan nükleer bir felaketin ardında ortaya çıkan bir senaryoyu konu alıyor. Fallout 4, gerçeğini aratmayacak atmosferi ve grafikleriyle sizleri bekliyor.

Assassin’s Creed Odyssey

AC Odyssey, Ubisoft Quebec tarafından geliştirilip Ubisoft tarafından yayınlanan video oyunu ve Assassin’s Creed serisinin 11. büyük ve toplamda yirmi birinci oyunudur. Oyun M.Ö. 431 yılında, Atina ve Sparta arasındaki Peloponez Savaşı’nın kurgusal bir tarihini anlatmaktadır. Oyuncu karakter olarak erkek veya kadın paralı asker olabilmeyi seçebilir. Karakter ailesini birleştirmek için her iki taraf için de savaşa katılır.

Antik Yunan zamanını konu edinen oyun, keyifli bir dünya gezintisine çıkmanızı ve Atina ile Sparta arasında yaşanan savaşa şahitlik etmenizi sağlıyor. Ayrıca oyun içerisinde verilen yan görevleri alabilir, silah kapasitenizi ve özelliklerini yükseltebilir veya geminizin görünümü üzerinde farklı değişiklikler yapabilirsiniz.

Minecraft

İsveçli geliştirici Markus “Notch” Persson tarafından geliştirilen, 2011 yılında Mojang tarafından yayınlanan ve 2014 yılında Microsoft tarafından satın alınan sandbox oyunudur. Oyun, küplerle çeşitli tasarımlar yapmanıza olanak sağlar. Üç boyutlu voksel (bir pikselin üç boyutlu karşılığı) grafiklere sahiptir.

Piyasaya çıkar çıkmaz oyun listelerini altüst eden Minecraft, hiç şüphesiz en iyi açık dünya oyunları arasında yer alıyor. Dünya genelinde yakaladığı müthiş popülerliği hala sürdüren ve bundan sonrada sürdürmeye devam etmesi beklenen oyun içerisinde, kendi yaratıcılığınıza bağlı olarak yeni bir dünya kurabilirsiniz.

Grand Thetf Auto 5

GTA 5,  Rockstar North tarafından geliştirilen ve Rockstar Games tarafından yayımlanan açık uçlu aksiyon-macera tarzı video oyunudur. Aynı zamanda Grand Theft Auto serisinin beşinci oyunudur.

Muhteşem grafikler, etkileyici efektler ve özgürlükçü yanıyla oyunculara hitap eden Grand Theft Auto 5, Michael, Franklin ve Trevor olmak üzere üç ayrı karakterle oyun sürdürülebiliyor.

Oyun içerisinde, dilediğiniz zaman karakterler arasında geçiş yaparak oynayabiliyorsunuz. Kara araçlarını kullanabileceğiniz gibi uçak ve helikopter gibi hava araçlarını da kullanma olanağı tanıyan oyun, 2020’nin en iyi açık dünya oyunları listelerinin vazgeçilmezleri arasında bulunuyor.

Epic Games tarafından ücretsiz sunulan GTA 5’e halen sahip olmadıysanız buradan hemen alın çünkü bu fırsatın bitmesine çok az kaldı.

Red Dead Redemption 2

RDR 2, Rockstar Studios tarafından geliştirilen, Rockstar Games tarafından yayınlanan Western temalı aksiyon-macera türü video oyunudur. 2010 yılında çıkan Red Dead Redemption’ın birkaç yıl gerisinde geçen oyun Red Dead serisinin üçüncü oyunudur.

Piyasaya çıktığından beri oyuncuların ilgisini eksik etmediği oyun, Vahşi batı temasını işliyor. Oyunda Arthur Morgan ve çetesinin sıra dışı hikayesini bulabilir ve oyun içerisinde çeşitli görevleri tamamlayabilirsiniz. Hikaye modu dışında çevrim içi modunda ise kendinize yeni çete oluşturabilirsiniz.

The Witcher 3: Wild Hunt

The Withcher 3, CD Projekt RED tarafından geliştirilen, Warner Bros. Interactive Entertainment tarafından Kuzey Amerika’da, Namco Bandai Games tarafından ise Avrupa’da yayımcılığı yapılan üçüncü şahıs nişancı türü rol yapma oyunudur.

19 Mayıs 2015’de yayınlanan oyun, serinin diğer oyunları gibi Geralt of Rivia’nın hikâyesini konu alıyor. İkinci oyunun sonunda yaşanan olayların üzerinden altı ay geçer ve Geralt’ın hafızası yerine gelir. Hafızasını geri kazanan Geralt, kayıp aşkı Yennefer’ı aramaya başlar. Ardından Ciri’yi geri getirmek için Emhyr var Emreis’den hayatının en büyük kontratını alır ancak bu hiç kolay olmayacaktır çünkü Ciri’nin peşinde Wild Hunt vardır.

Witcher 3: Wild Hunt’ın açık dünya tabanlı haritası önceki oyunlarına göre 30 kat, bir diğer açık dünya oyunu olan GTA 5’e göre de bir buçuk kat daha büyüktür.

Yorum Ekleyin