Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

Google Stadia’ya eklenecek oyun sayısı belli oldu

Ana sayfa / Oyun

Google Stadia geliştirilmeye devam ediliyor. Geçtiğimiz yıl içinde duyurulan oyun platformuna birçok yenilik geliyor. 2020 Google Stadia planlarına göre Stadia, oyun sayısını artıracak. Bazı oyunlar sadece Stadia’da oynanır olacak.

Sony’den PlayStation 5 bekleyenleri üzen açıklama

Oyun dünyası son dönemde Sony'nin yeni konsolu PlayStation 5'e odaklanmış durumda. Sony PlayStation 5'in tanıtılması uzun bir süre varken, E3 2020 için kötü haber geldi.

Stadia 100’dan fazla yeni oyun ile büyüyor

Stadia duyurulduğu ilk günden beri kötü yorumlar alsa da Google, çalışmalarına devam ediyor. Yüksek kalite ve düşük tepkime süresiyle oyuncuların karşısına çıkacağını söyleyen Stadia, ilk denemelerde beğenilmemişti. Oyuncular en fazla 720p görüntü kalitesine ulaşmıştı. Bunun ardından açıklama yapan firma, sorunların çözümü için çalışmaların devam ettiğini belirtmişti.

2020 için çalışmaları artıran Google, Stadia için birçok özellik eklemesiyle birlikte kütüphanesini de geliştirecek. Hali hazırda 42 oyuna sahip olan yeni nesil oyun sistemi, daha çok oyunla, oyuncuları kendisine çekmeye çalışacak.

12 aylık dönemde yüklenecek oyunlar için farklı planlamalar da gelecek. Bazı oyunların oynanışı ise sadece Stadia Premire Edition satın alındığında mümkün olacak.

Stadia 2020 planları için yapılan açıklamada “Stadia‘ya 120’den fazla oyunun, 2020 içinde gelmesi için çalışıyoruz. Ayrıca 10’dan fazla oyunun da bu yılın ilk 6 ayında kullanıcılara ulaştırılmasını hedefliyoruz. Hedeflenen bu oyunlar sadece Stadia üzerinde oynanabilir olacak.” denildi.

Bu sene içinde Stadia, web üzerinden 4K çözünürlük oyun oynama imkanına sahip olacak. Ayrıca Google Assistant özelliğine kavuşan oyun sistemi daha çok Android telefonda kullanılabilir olacak.

Hangi oyunların kütüphaneye ekleneceğine dair bir bilgi ise paylaşılmadı. Stadia’nın oyun geliştiricilerle sürece devam ettiği söylendi.

Geçtiğimiz günlerde de Stadia ile çalışan telefonlar belli olmuştu.

Google Stadia telefonlara geliyor! İlk modeller

Google'ın çevrimiçi oyun servisi Stadia birkaç aydır oyun dünyasının en popüler konularının başında geliyor. Telefon tarafında Pixel serisi ile sınırlı olan Google Stadia Android telefonlara geliyor.

Yorum Ekleyin