Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

2020 yılı küresel bilgisayar pazarı kehaneti!

Ana sayfa / Donanım

Bilgisayar pazarındaki üretkenlik, birçok firmanın yeni ürünler tanıtmasıyla genelde her yıl artarak devam eder. Her 18 ayda bir iki kat daha fazla güçlenen bilgisayar donanımları, tüketicilerin ilgisini çekiyor. Ancak bu yıl küresel bilgisayar pazarı için aynı şeyleri söylemek mümkün olmayabilir.

Yapılan analizler sonucu, küresel bilgisayar pazarında bu yıl üretim düşecek ve geçmiş yıllara oranla talepler de azalacak.

Son dakika: MWC 2020 iptal edildi! İşte nedeni

24 - 27 Şubat tarihleri arasında Barselona'da gerçekleştirilecek olan MWC 2020 - Mobil Dünya Kongresi etkinliği korona virüsü nedeniyle iptal edildi. İşte iptale sürükleyen nedenler!

Reklam
Reklam

Küresel bilgisayar pazarı 2020 yılında düşüşe geçebilir

Intel, AMD ve NVIDIA gibi birçok büyük firma, neredeyse her yıl yeni ürünlerini piyasaya sürerler. Böylece küresel bilgisayar pazarı içerisinde çeşitlilik ve üretkenlik sağlanmış olur. Ancak yapılan tahminler, Coronavirüs sebebiyle bu yılki üretimin yüzde 3.4 oranında düşeceğini ön görüyor. Tabi bu durum en iyi ihtimal için.

Birçok teknoloji şirketi, Corona virüsü sebebiyle Çin’de bulunan fabrikalarını geçici olarak kapatma kararı almıştı. Virüs sebebiyle ilk başta 9 Şubat’a ertelenen kapatma kararları, 9 Şubat itibariyle belirsiz bir süreye kadar ertelendi. Hatta bu sebepten dolayı MWC 2020 etkinliği de iptal edilmişti. Stoklarda henüz bir sıkıntı görülmese de, 1-2 ay sonra depo stoklarının da tükeneceği ön görülüyor.

Corona virüsü etkisini artırır ve yayılmaya devam ederse, en kötü senaryoda pazar düşüşü yüzde 8.8 oranına çıkabilir. Bu durumda şirketler aylarca fabrikalarını kapatmak zorunda kalabilir. Çin ise bu durumdan en kötü etkilenecek ülke olacak. Üretim düşüşünün en iyi senaryoda yüzde 3.8 olması beklenirken, en kötü senaryoda ise yüzde 12.2 olması bekleniyor.

Yayımlanan bir rapora göre, 2019 yılında satılan bilgisayarların toplam hacmi yaklaşık 396 milyon adetti. 2020 yılında bu hacmin 362 milyon ile 386 milyon arasında olması bekleniyor. Ancak yıl sona ererken, üretimin ve taleplerin artması ile birlikte pazarın büyümesi bekleniyor. 2020 yılının dördüncü çeyreğinde, üçüncü çeyreğe kıyasla yüzde 17 oranında büyüme gerçekleşebilir.

Siz 2020 yılı küresel bilgisayar pazarı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam