Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Genel2020'nin trendi katlanabilir akıllı telefonlar olacak

    2020’nin trendi katlanabilir akıllı telefonlar olacak

    Akıllı telefonların her geçen gün daha da geliştiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Ancak şunu da rahatlıkla belirtmek gerekir ki 2019 yılı, akıllı telefonlar için harika bir yıl oldu. Performans ya da kamerayı bir tarafa bıraktık, katlanabilir akıllı telefonlar ilk defa bu yıl adından çokça söz ettirdi. Kısaca 2019 yılı, katlanabilir akıllı telefonların yılı oldu.

    Peki, neden?

    Aslında bu sorunun cevabı oldukça basit. Çerçevesiz ekranları gördük, geriye daha büyük ekranları cebimize sokmak kaldı. Bir tableti cebimize sokmak hiç mantıklı değil. Ama bir tablet ikiye katlanıyorsa neden olmasın?

    Katlanabilir akıllı telefonlar sardı dört bir yanımızı

    Katlanabilir telefon furyasını ilk başlatan şirketlerden biri Royale oldu. Royale FlexPai modeli ile birlikte 7.8 inçlik bir ekrana sahip cihazı cebimize sokmayı başardık. Tabii, bu telefon hiçbir zaman satışa sunulmadı ve dolayısıyla son tüketiciye ulaşamadı.

    Son tüketiciye oluşturma yolundaki en büyük adımları atan şirketler ise Samsung ve Huawei oldu. Galaxy Fold modeli ile karşımıza çıkan Samsung’un ardından Huawei de Mate X adlı katlanabilir telefon modeliyle bizlere el salladı. Katlanabilir telefonlar için asıl macera o an başladı.

    Galaxy Fold ve Huawei Mate X satışa çıkmaya hazır olan ilk katlanabilir telefon modelleri arasında yer aldı. Ancak Galaxy Fold’un satışa sunulmasının ardından Samsung, hiç beklemediği bazı sorunlarla karşılaştı. Yurt dışı fiyatı 1.449 dolar olarak belirlenen telefonun Türkiye fiyatı belirlenmeden raflardan toplandı.

    Yaşanan bazı ekran problemlerini düzelteceğini belirten Samsung, uzun bir sürenin ardından Galaxy Fold’un yenilenmiş versiyonunu bazı ülkelerde satış sundu. Tabii bu sırada Huawei Mate X modeli de 1.999 dolarlık fiyat etiketiyle çoğu ülkede satışa sunuldu. Ve satışa sunulmasının ardından herhangi bir sorun yaşatmayan Mate X, oldukça iyi satış rakamlarına ulaşmayı başardı.

    Katlanabilir telefonlara yakından ilgi duyan herkesin gözü bir anda Apple’a kaydı. Apple tarafından da katlanabilir akıllı telefon modeli, en azından konsepti bekleniyordu. Fakat böyle bir şey olmadı.

    Çoğu insanın gözü Apple cephesindeyken Motorola da hiç beklenmedik bir şekilde katlanabilir akıllı telefon furyasına dahil oldu. Samsung’un ve Huawei’in katlanabilir telefonuna göre biraz daha farklı yapıya sahip olan telefon, çoğu insan tarafından daha çok beğenildi.

    Motorola RAZR’ın 6.2 inçlik 21:9 formatındaki ekranı dikey bir şekilde katlanıyor. Böylece standart bir akıllı telefon ekran boyutuyla gelen telefon, cebinize sokacağınız zaman çok daha küçük bir yapıda olabiliyor. Ayrıca cihazda ana ekranın yanı sıra 2.7 inç boyutunda küçük bir ekrana da yer veriliyor.

    Bu telefondan sonra çoğu kişi, “Mevcut telefonların ekranı büyümemeli, kendileri küçülmeli” düşüncesine girdi. Açıkçası kısa vadede en mantıklı çözüm bu olacak gibi gözüküyor.

    Huawei ve Samsung, Motorola’nın bu hamlesinin ardından yeni katlanabilir telefonlarını çıkarmaya karar verdiler. Ayrıca şimdiye kadar ortaya çıkan bilgiler doğuru çıkarsa Samsung’un yeni akıllı telefonu, Motorola RAZR modeli ile oldukça benzer bir yapıya sahip olacak. Yeni Samsung Galaxy Fold’un gelişinin ise Şubat ayında gerçekleşmesi beklentiler arasında yer alıyor.

    Bundan sonra ne olacak?

    2020 yılında daha birçok üretici katlanabilir akıllı telefonuyla şov yapma girişiminde bulunacaktır. Hangi üretici en iyisini yapacak, bilemeyiz. Ama bu yılın, katlanabilir telefonlar için şahane bir yıl olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN