Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Olimpiyat sırasında Japonya yeni önlemlere gidiyor

Ana sayfa / Haberler

Geçtiğimiz yıl ertelenen 2020 Yaz Olimpiyatları bu sene Japonya, Tokyo‘da düzenleniyor. Dünyanın dört bir yanından binlerce sporcu ve antrenörün ülkeye gelmesiyle Japonya’da COVID-19 vakalarında rekor bir artış oldu. Ancak Başbakan Yoshihide Suga, olimpiyatlar ile artan enfeksiyon sayısı arasında herhangi bir bağlantı olmadığını iddia etti.

Resmi vaka verilerine göre, olimpiyatlar aslında bu yıl geçtiğimiz yıla göre ülkenin COVID-19 açısından daha kötü olduğu bir dönemde yapılıyor.

Google, Tokyo Olimpiyatları için Doodle hazırladı

Google'ın gece yarısı 2020 Tokyo Olimpiyatları için hazırladığı Doodle, 7 adet 16 bit web tabanlı oyundan oluşuyor.

Reklam
Reklam

2020 Yaz Olimpiyatları için sıkı tedbirler

23 Temmuz 2021 günü başlayan olimpiyatların öncesinde Japonya’da tedbirler alınmaya başlamıştı. Şu anda Tokyo, 12 Temmuz’da başlayıp 31 Ağustos’a kadar sürmesi beklenen dördüncü resmi olağanüstü halini yaşıyor. Tedbirler arasında bar ve restoranlarda alkol yasağı ve çalışma saatlerinin azaltılması yer alıyor.

Okinawa şehri zaten aynı önlemler altında ve Başbakan Suga, yasakların hafta sonu Saitama, Kanagawa, Chiba ve Osaka‘ya genişletileceğini duyurdu. Hokkaido, Ishikawa, Hyogo, Kyoto ve Fukuoka olmak üzere diğer beş ilde de daha az katı önlemler alınacak.

Tokyo, Temmuz ayının başından itibaren COVID-19 vakalarında keskin bir artış gördü. Geçtiğimiz hafta oranlar, önceki hafta görülenlerin iki katına çıktı. 2 Ağustos’ta şehir 3 bin 58 yeni vaka bildirdi. Tokyo’daki enfeksiyon oranı şu anda 100 bin kişide 88. Aşı konusunda ise Japon nüfusunun üçte birinden azı tam olarak aşılandı.

29 Temmuz’da Japonya ilk kez 10 bin den fazla yeni vaka bildirildi. Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre, bu rekor birkaç gün sonra 1 Ağustos’ta 12 bin 340 vakanın kaydedilmesiyle kırıldı.

Vakalar ile oyunlar arasında bağlantı tartışması

Başbakan Suga düzenlediği basın toplantısında, “Enfeksiyon artışı durmazsa, şiddetli semptom vakaları artacak ve tıbbi sistem muhtemelen daha fazla baskıda olacak.” dedi. Bu arada, hükümetin koronavirüs alt komitesi başkanı Shigeru Omi, The Japan Times’a salgını kısıtlamak için “neredeyse hiç umut” olmadığını söyledi.

2020 Yaz Olimpiyatları ile vakaların arasında bir bağlantı var mı? Olimpiyatlardaki çoğu etkinliğe seyirci alınmıyor. Ayrıca sporcular da yarışmadıkları zaman maske takıyor. Ancak Cuma günü oyunlarla bağlantılı 27 yeni koronavirüs vakası açıklanarak toplam sayı 220’ye ulaştı. En az bir sporcu pozitif test nedeniyle çekilmek zorunda kaldı.

Avrupa da Euro 2020 turnuvası sırasında enfeksiyonlarda benzer bir artış gördü. Dünya Sağlık Örgütü, önceki aylardaki vakalardaki düşüşün, kısmen maçlara giden çok sayıda insan nedeniyle Temmuz ayında sona erdiğini açıkladı. Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, seyircilere izin verilmesi kararının “tamamen sorumsuz” olduğunu söyledi. Ancak İngiltere’deki East Anglia Üniversitesinden Kevin Tyler, oyunlarla enfeksiyonlardaki artış arasında net bir kanıt bulunmadığını ileri sürdü.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam