Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Gartner’dan 2020 yılı için şaşırtan öngörü!

Ana sayfa / Teknoloji Haberleri

Pazar araştırma şirketi Gartner, yaptığı 2020 analizi ile şaşırttı. Bu analize göre AR kullanımı önemli bir konuma gelecek. Gelin konunun detaylarına birlikte göz atalım.

Valve kendi VR başlığı üzerinde çalışıyor!

Valve, ortaya çıkan yeni bilgilere göre kendi VR başlığı üzerinde çalışıyor olabilir. Sektörü etkileyebilecek bu habere gelin hep birlikte göz atalım. Valve VR başlığı nasıl olacak?

Arttırılmış gerçeklik 100 milyondan fazla kişi tarafından kullanılacak!

Pazarları analiz etme konusunda uzmanlaşmış şirketlerden Gartner, 2020 yılına dair ilginç bir öngörü sundu. Yapılan analiz ve anketlere göre, 2020 yılında 100 milyondan fazla kişi arttırılmış gerçeklik (AR) aracılığı ile alışveriş yapacak.

Reklam
Reklam

Bu büyük bir değişim demek. Gartner’ın yaptığı ankete göre, bu değişimin bir parçası olarak büyük perakendecilerin %46’sı arttırılmış gerçeklik uygulamaları ile kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Gartner, 5G teknolojisinin dünyada gelişmesi ile birlikte AR dünyasının da büyük bir gelişim ve değişim yaşayacağına inanıyor. Gartner’a göre 5G, müşteri ile satıcı arasındaki iletişimi çeşitli yönlerden geliştirecek.

Gartner araştırma uzmanı konu hakkında: “Büyük perakende şirketleri arttırılmış gerçekliği marka deneyimlerinin bir parçası olarak, gelirlerini arttırmak amacıyla kullanabilecekler. Örneğin IKEA’nın yeni uygulaması ile müşteriler, almak istedikleri ürünleri AR aracılığı ile evlerinde deneyip tek tık ile alışveriş yapabiliyorlar. Bu müthiş bir teknoloji, 2020 yılında yüz milyondan fazla insanın hayatına dokunacak.“ dedi.

Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce arttırılmış gerçeklik alışveriş için önemli bir konuma oturabilir mi? Yorumlarda belirtiniz.

 

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam