Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Üniversite sınavı için iletişimsiz ortam kararı!

Ana sayfa / Haberler

Corona virüsü nedeniyle tüm dünya ile benzer şekilde ülkemizde uzaktan eğitim sistemine geçiş yapıldı. YÖK, geçtiğimiz günlerde tüm üniversitelerin sınavlarını da uzaktan yani internet ortamında yapmasını kararlaştırırken, YKS, LGS gibi kritik sınavlar için böyle bir durum söz konusu değil. Bu kapsamda 2020 YKS Kılavuzu, ÖSYM tarafından güncellendi ve maske konusunda dikkat çekici bir madde eklendi.

YÖK’ten yeni sınav düzenlemesi kararı geldi!

Beklenen açıklama resmi olarak yapıldı. YÖK'ten yeni sınav düzenlemesi kararı ile artık öğrencilerin kafasında sorular biraz daha netleşiyor.

2020 YKS Kılavuzu güncellendi: maske takanlara özel sınıf!

Kopya çekilmesini önlemek için önemlerin en üst düzeyde tutulduğu bu sınavlarda, öğrencilerin beraberinde getirdiği suyun üzerinde etiket olmasına bile izin verilmiyor. Ancak bu yıl virüs riskine karşı “Sınava Getirilebilecekler” listesine maske de dahil edildi.

Reklam
Reklam

Güncellenen kılavuza göre sınava maskeli ve maskesiz gelenler için iki farklı uygulama olacak. Maske kullanan adayların Bina Sınav Sorumlusu Yardımcısı kontrolünde tercih ettikleri sınav merkezinde engelli salonlarında sınava alınacakları belirtiliyor.

Maskesi metal parça içerenler için ise “iletişimsiz ortam” devreye girecek. Maskesinde metal parça olan adaylar il merkezinde ÖSYM tarafından hazırlanacak her türlü kablolu-kablosuz iletişimi kesilmiş sınav salonlarında sınava alınacaklar.

Böylece maske izninin kötü amaçlar için kullanılmasının önüne geçilmiş olunacak. Kılavuza eklenen madde tam olarak şu şekilde;

Maske kullanan adaylar, Bina Sınav Sorumlusu Yardımcısı kontrolünde tercih ettikleri sınav merkezinde engelli salonlarında sınava alınacaklardır. Bu adaylardan maskesi metal parça içerenler ise, il merkezinde ÖSYM tarafından hazırlanacak her türlü kablolu-kablosuz iletişimi kesilmiş sınav salonlarında sınava alınacaklardır.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam